Com manté Chrome la privadesa de les estadístiques d'ús i dels informes d'error

Per millorar les funcions, els serveis i el rendiment, Chrome té l'opció de recollir i enviar a Google estadístiques d'ús i informes d'error.

Algunes estadístiques dels usuaris de Chrome es poden trobar a l'informe Experiència d'usuari de Chrome.

Com funcionen les estadístiques d'ús i els informes d'error

Estadístiques d'ús

Les estadístiques d'ús mesuren el rendiment del navegador i l'efectivitat de les seves funcions. Les dades que es recullen inclouen informació del vostre sistema i sobre el rendiment, la configuració i les preferències del navegador, i detalls sobre la manera com el feu servir. Si l'opció de configuració "Ajuda a millorar les funcions i el rendiment de Chrome" està activada, Chrome enviarà periòdicament estadístiques d'ús a Google.

Si l'opció de configuració "Millora les cerques i la navegació (Envia a Google els URL de les pàgines que visites)" està activada, Chrome també comparteix amb Google estadístiques sobre els llocs web que visiteu i sobre com els feu servir. Chrome pot compartir estadístiques sobre les extensions sincronitzades que instal·leu des de Chrome Web Store.

Informes d'error

Els informes d'error contenen informació del sistema des del moment del bloqueig. Aquests informes poden incloure URL de llocs web, la vostra activitat abans del bloqueig i el contingut de la memòria en el moment del bloqueig.

Com protegim les vostres dades

Les estadístiques d'ús no estan associades al vostre Compte de Google i no inclouen informació d'identificació personal. Quan les estadístiques d'ús estan activades:

• Chrome genera un identificador únic aleatori per als informes que s'envien des del vostre dispositiu. Aquest identificador ens ajuda a mantenir les estadístiques organitzades sense relacionar-les amb la vostra informació personal. Cada vegada que desactiveu o activeu aquesta funció, es generarà un identificador nou.
  • Si teniu la sessió iniciada a Chrome i activeu la sincronització, les estadístiques d'ús poden incloure informació com ara l'edat i el gènere que heu introduït al vostre Compte de Google. Aquesta informació s'utilitza per crear millors productes per al vostre grup demogràfic.

Algunes opcions de configuració opcionals, com ara "Millora les cerques i la navegació" o la sincronització d'extensions, permeten que Chrome reculli informació d'URL i d'extensions. Per enviar aquestes dades, s'utilitza un identificador únic independent i aleatori generat per Chrome. Aquest identificador no està relacionat amb l'identificador d'estadístiques d'ús ni s'hi uneix directament. Quan es reben les estadístiques als servidors de Google, s'emmagatzemen els URL que Google coneix i els URL desconeguts es descarten.

Google fa servir les dades agregades que rep dels usuaris per entendre millor el rendiment de Chrome i per orientar les prioritats de millora. Algunes d'aquestes estadístiques agregades estan disponibles a l'informe Experiència d'usuari de Chrome.

Teniu el control

Chrome envia estadístiques d'ús i informes d'error de manera predeterminada. Podeu activar o desactivar aquesta funció a la configuració.

Canviar la configuració de les estadístiques d'ús i dels informes d'error

Aquesta opció de configuració està activada de manera predeterminada. Podeu desactivar-la quan instal·leu Chrome o més endavant a la configuració. Si desactiveu aquesta funció, Chrome no envia les estadístiques d'ús a Google.

Ordinador

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració i, a continuació, Tu i Google i, a continuació, Sincronització i serveis de Google.
  3. Activeu o desactiveu l'opció Ajuda a millorar les funcions i el rendiment de Chrome.
    1. Consell: si utilitzeu un dispositiu ChromeOS, aquest pas us dirigirà a la pàgina de configuració de seguretat i privadesa de ChromeOS. A continuació, seleccioneu Controls de privadesa i, a continuació, activeu o desactiveu l'opció Ajuda a millorar les funcions i el rendiment de ChromeOS.

Android

1. Al dispositiu Android, obriu l'aplicació Chrome Chrome.
  2. A la part superior dreta, toqueu Més Més i, a continuació, Configuració i, a continuació, Serveis de Google.
  3. Activeu o desactiveu l'opció Ajuda a millorar les funcions i el rendiment de Chrome.

iOS

1. A l'iPhone o l'iPad, obriu l'aplicació Chrome Chrome.
  2. Toqueu Més Més i, a continuació, Configuració i, a continuació, Serveis de Google.
  3. Activeu o desactiveu l'opció Ajuda a millorar les funcions i el rendiment de Chrome.

Canviar la configuració de "Millora les cerques i la navegació"

Les mètriques sobre els URL només s'envien a Google quan activeu les opcions "Millora les cerques i la navegació " i "Ajuda a millorar les funcions i el rendiment de Chrome".

Ordinador

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració i, a continuació, Tu i Google i, a continuació, Sincronització i serveis de Google.
  3. Activeu o desactiveu Millora les cerques i la navegació.

Android

1. Al dispositiu Android, obriu l'aplicació Chrome Chrome.
  2. A la part superior dreta, toqueu Més Més i, a continuació, Configuració i, a continuació, Serveis de Google.
  3. Activeu o desactiveu Millora les cerques i la navegació.

iOS

1. A l'iPhone o l'iPad, obriu l'aplicació Chrome Chrome.
  2. Toqueu Més Més i, a continuació, Configuració i, a continuació, Serveis de Google.
  3. Activeu o desactiveu Millora les cerques i la navegació.

Consell: si desactiveu les opcions "Millora les cerques i la navegació" o "Ajuda a millorar les funcions i el rendiment de Chrome", es restablirà l'identificador que s'envia a Google.

Canviar la configuració de sincronització d'extensions

Les mètriques sobre les extensions només s'envien a Google quan la sincronització d'extensions està activada.

Ordinador

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració i, a continuació, Tu i Google i, a continuació, Sincronització i serveis de Google.
  3. Seleccioneu Gestiona què sincronitzes i, a continuació, Personalitza la sincronització.
  4. Activeu o desactiveu l'opció Extensions.