Fylla i formulär automatiskt

Du kan spara tid genom att få formulär ifyllda automatiskt med sparade uppgifter, till exempel kontakt- och betalningsuppgifter i Chrome. När du fyller i uppgifter i ett nytt formulär i Chrome visas en fråga om du vill spara dem.

Uppgifterna delas inte av Chrome utan ditt tillstånd. Läs mer om hur Google sparar och skyddar kreditkortsuppgifter.

Lägga till, redigera eller ta bort uppgifter

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på din profil Profil uppe till högeroch sedan Betalningsmetoder eller Adresser.
  3. Lägg till, ändra eller radera uppgifter:
    • Lägga till: Klicka på Lägg till vid Kreditkort eller Adresser.
    • Redigera: Klicka på Mer Mer till höger om kortet eller adressen och sedan Redigera.
    • Radera: Klicka på Mer Mer till höger om kortet eller adressen och sedan Ta bort. Det kan ta några minuter innan kortet tas bort.

Synkronisera betalningsuppgifter till Google Pay

Om du har aktiverat synkronisering av kreditkort och adresser i Chrome och köper något online kan du bli tillfrågad om du vill spara betalningsuppgifterna. Om du godkänner sparas kortet i Google Pay.

Lägga till, redigera eller radera ett kreditkort i Google Pay
  1. Öppna pay.google.com.
  2. Klicka på Betalningsmetoder till vänster.
  3. Leta reda på kortet som du vill redigera eller ta bort. Du kan även lägga till ett nytt kort.
    • Lägg till: Klicka på Lägg till betalningsmetod. Om det inte finns ett alternativ för att lägga till ett nytt kort besöker du play.google.com/store/account och lägger till en betalningsmetod.
    • Redigera: Klicka på Redigera under kortet.
    • Ta bort: Klicka på Ta bort under kortet.
Sluta synkronisera betalningsuppgifter till Google Pay

Om du synkroniserar kreditkort och adresser i Chrome lagras dina kreditkortsuppgifter av Google Pay.

De flesta kort som sparas i Google Pay visas som förslag när du fyller i formulär på internet. Så här slutar du synkronisera betalningsuppgifter till Google Pay:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Synkronisera högst upp under Personer.
  4. Inaktivera Betalningsmetoder och adresser som används med Google Pay.

Spara kontaktuppgifter på datorn

Som standard sparas uppgifterna i Google-kontot. Läs om hur du sparar samma inställningar på alla enheter.

Så här hör du om du vill att uppgifterna bara ska sparas på datorn och inte i Google-kontot:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Synkronisera högst upp under Personer.
  4. Inaktivera Autofyll.

Ta bort sparade uppgifter

1. Följ anvisningarna för hur du tar bort webbinformation.
  2. Välj Formuläruppgifter för Autofyll under Avancerat.

Sluta spara uppgifter i Chrome

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned.
  4. Klicka på Inställningar för Autofyll under Lösenord och formulär.
  5. Inaktivera Fyll i formulär automatiskt.

Sparade uppgifter visas inte som förslag i Chrome

Om inga förslag visas när du fyller i ett formulär beror det på något av följande:

• Webbplatsen kanske inte är tillräckligt säker för att uppgifterna ska hämtas från Chrome. Om webbplatsen är säker läser du om hur du åtgärdar problem med sparade uppgifter.
  • Vissa fält i formuläret kanske inte kan identifieras av Chrome.