Fylla i formulär automatiskt

Du kan spara tid genom att få formulär ifyllda automatiskt med Autofyll i Chrome. När du anger nya uppgifter i ett formulär i Chrome visas en fråga om du vill spara dem. Om du vill göra det väljer du Spara.

Läs mer om hur du sparar betalningsuppgifter om du vill få betalningsformulär ifyllda automatiskt i Chrome.

Fylla i ett formulär

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på ett textfält i ett formulär.
  3. Välj en uppgift i listan.

Lägga till, redigera eller radera adresser

När du sparar en adress i ett formulär kan det hända att namn, organisation, telefonnummer eller e-postadress också sparas.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned.
  4. Klicka på Inställningar för Autofyll under Lösenord och formulär.
  5. Lägg till, ändra eller radera en adress:
    • Lägga till: Klicka på Lägg till bredvid Adresser.
    • Redigera: Klicka på Mer Mer till höger om adressen och sedan Redigera.
    • Radera: Klicka på Mer Mer till höger om adressen och sedan Ta bort.

Spara kontaktuppgifter på datorn

Som standard sparas informationen i ditt Google-konto. Läs mer om hur du får samma inställningar på alla enheter.

Om du vill att informationen bara ska sparas på datorn och inte i Google-kontot inaktiverar du synkroniseringen av Autofyll:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Synkronisera högst upp under Personer.
  4. Inaktivera Synkronisera allt.
  5. Inaktivera Autofyll.

Radera kontaktuppgifter från Autofyll

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på ett textfält i ett formulär.
  3. Markera uppgiften som ska tas bort med piltangenterna.
  4. Radera den så här:
    • Windows: Tryck på Skift + Delete.
    • Mac: Tryck på Skift + fn + Delete.
    • Chromebook: Tryck på Skift + Alt + Backsteg.

Radera alla sparade uppgifter

1. Rensa webbinformation.
  2. Välj Formuläruppgifter för Autofyll under Avancerat.

Sluta spara uppgifter i Chrome

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned.
  4. Klicka på Inställningar för Autofyll under Lösenord och formulär.
  5. Inaktivera Fyll i formulär automatiskt.