Fyll ut skjemaer automatisk

Du kan la Chrome fylle ut lagrede opplysninger i skjemaer automatisk, for eksempel adresser eller betalingsopplysninger. Når du legger inn opplysninger i nye skjemaer på nettet, kan Chrome spørre deg om du vil at Chrome skal lagre dem.
Chrome deler aldri opplysningene dine uten din tillatelse. Finn ut hvordan Google Chrome lagrer og beskytter kredittkortopplysninger.
Hvis du vil lagre passordopplysninger i Chrome, kan du finne ut hvordan du administrerer lagrede passord
Hvis du har problemer med lagrede opplysninger, kan du finne ut hvordan du løser problemer med opplysninger som er lagret i Chrome.

Legg til eller endre betalings- og adresseopplysninger du har lagret i Chrome

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Profil Profil og så Betalingsmåter Betalingsmåter eller Adresser med mer Adresser med mer.
  3. Slik legger du til, endrer eller sletter opplysninger:
    • For å legge til: Klikk på Legg til ved siden av «Betalingsmåter» eller «Adresser». Dette lagrer opplysningene dine i Chrome på enheten.
    • For å endre: Til høyre for kortet eller adressen klikker du på Mer Mer og så Endre.
    • For å slette: Til høyre for kortet eller adressen klikker du på Mer Mer og så Fjern.
Hvis du legger til, endrer eller sletter adresser og synkronisering er på, vises endringene på de andre enhetene dine.
Hvis betalingsmåten din er lagret i Google Pay, må du likevel endre eller slette den i Google Pay.

Gi betalingsmåten et kallenavn i Chrome

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Profil Profil og så Betalingsmåter Betalingsmåter.
  3. Ved siden av «Betalingsmåter» klikker du på Legg til eller Endre ved siden av et eksisterende kort.
  4. Klikk på Kortkallenavn nederst.
  5. Gi kortet et kallenavn. Kallenavnet vises når du velger skjemaer der du bruker lagrede betalingsmåter.

Tips: Kallenavn på betalingsmåter i Chrome blir ikke overført til Google Pay. Hvis du har lagret betalingsopplysningene dine i Google Pay, må du oppdatere dem separat.

Lagre betalingsopplysninger i Google Pay

Når du er logget på Chrome med Google-kontoen din og legger inn en betalingsmåte i et skjema på nettet, kan Chrome spørre om du vil lagre betalingsopplysningene i Google Pay. Hvis du godtar dette, blir betalingsopplysningene dine lagret i Google Pay. Hvis Google Pay ikke støtter betalingsmåten, kan Chrome tilby å lagre den lokalt på enheten.

Betalingsmåtene som er lagret i Google Pay, vises som forslag i de fleste skjemaer du fyller ut på nettet.

Hvis Chrome ikke tilbyr å lagre betalingsopplysninger i Google Pay, kan du finne ut hvordan du løser problemer med opplysninger som er lagret i Chrome.

Endre eller slett kredittkort i Google Pay
  1. Gå til pay.google.com.
  2. Klikk på Betalingsmåter til venstre.
  3. Finn kortet du vil endre eller slette.
    • For å endre: Trykk på Endre under kortet.
    • For å slette: Trykk på Fjern under kortet.
Tips: Du kan legge til egendefinerte kallenavn for debet- eller kredittkortinformasjon i Google Pay. Finn ut hvordan du angir kallenavn for betalingsmåter.
Stopp lagring av betalingsopplysninger i Google Pay

Slik stopper du synkronisering av betalingsopplysninger med Google Pay:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og såInnstillinger.
  3. Klikk på Synkronisering/Google-tjenester under «Personer» øverst.
  4. Under «Synkronisering» klikker du på Administrer synkronisering.
  5. Slå av Synkroniser alt.
  6. Slå av Betalingsmåter og adresser som bruker Google Pay.

Hvis du er logget på, men synkronisering ikke er påslått, kan det hende at Chrome likevel tilbyr å lagre betalingsopplysninger i Google Pay.

Når du logger på Google-kontoen din via en Google-tjeneste, for eksempel Gmail, blir du automatisk logget på Chrome. Hvis du ikke vil bli logget på Chrome noen gang, kan du slå av Chrome-pålogging.

Hvis Chrome ikke tilbyr å lagre kort lenger, kan du finne ut hvordan du løser problemer med opplysninger som er lagret i Chrome.

Slutt å tilby å lagre betalings- og kontaktopplysninger i Chrome

Du kan be Chrome om å ikke lagre betalings- og kontaktopplysninger på enheten og om å ikke tilby å lagre opplysninger.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Under «Personer» øverst klikker du på Betalingsmåter Betalingsmåter eller Adresser med mer Adresser med mer.
    • For å stoppe lagring av betalingsopplysninger, slå av Lagre og fyll ut betalingsmåter.
    • For å stoppe lagring av adresser og kontaktopplysninger, slå av Lagre og fyll ut adresser.
Hvis du vil stoppe lagring av passord i Chrome, kan du finne ut hvordan du administrerer lagrede passord.

Chrome foreslår ikke lagrede opplysninger

Hvis du ikke får forslag når du fyller ut skjemaer, kan følgende være tilfelle:

• Nettstedet er ikke sikkert nok til å få disse opplysningene fra Chrome.
  • Hvis nettstedet er sikkert, kan det være at Chrome ikke oppdager alle feltene i skjemaet.
Finn ut hvordan du løser problemer med lagrede opplysninger.

Slett lagrede skjemaopplysninger for Autofyll

For å slette adresser, betalingsmåter og andre lagrede opplysninger i Chrome samtidig, følg disse trinnene:
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Klikk på Flere verktøy  og så Slett nettlesingsdata.
  4. Velg en tidsperiode, for eksempel «Siste time» eller «Alle datoer».
  5. Velg Fyll ut skjemadata automatisk under «Avansert».
Denne fremgangsmåten sletter ikke kort som er lagret i Google Pay-kontoen. Finn ut hvordan du fjerner en betalingsmåte fra Google Pay-kontoen.
Passord slettes ikke. Finn ut hvordan du administrerer lagrede passord.