Formulieren automatisch invullen in Chrome

Je kunt Chrome automatisch formulieren laten invullen met opgeslagen gegevens, zoals adressen of betalingsgegevens. Als je online gegevens in een nieuw formulier invult, kan Chrome je vragen of je deze wilt opslaan in je Google-account.
Chrome deelt je gegevens nooit zonder je toestemming. Meer informatie over hoe Google Chrome creditcardgegevens opslaat en beveiligt
Als je je wachtwoordgegevens wilt opslaan in Chrome, kun je lezen hoe je opgeslagen wachtwoorden beheert
Als je problemen ervaart met je opgeslagen gegevens, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen gegevens in Chrome kunt oplossen.

Je e-mailadres, adres of telefoonnummer bewerken of verwijderen

Als je bent ingelogd bij Chrome, kun je de informatie wijzigen die is opgeslagen in je Google-account. De wijzigingen die je aanbrengt, worden getoond op andere apparaten en in Google-producten waarop je bent ingelogd met hetzelfde account.
  1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer 더보기 en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Adressen en meer.
  4. Zo bewerk of verwijder je gegevens:
    • Bewerken:
      1. Tik op het item.
      2. Tik rechtsboven op Bewerken.
      3. Als je je gegevens hebt gewijzigd, tik je rechtsboven op Klaar.
    • Verwijderen:
      1. Tik rechtsonder op Bewerken.
      2. Selecteer het item.
      3. Tik op Verwijderen en dan Adres verwijderen en dan Klaar.

Je betaalmethode toevoegen, bewerken of de naam ervan wijzigen in Chrome

Zo voeg je een betaalmethode toe:

1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer 더보기 en dan Instellingen Instellingen en dan Betaalmethoden.
  3. Voer je betalingsgegevens in.
  4. Tik bovenaan op Toevoegen om je gegevens op te slaan.

Zo bewerk je een betaalmethode of wijzig je de naam ervan:

1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer 더보기 en dan Instellingen Instellingen en dan Betaalmethoden.
  3. Kies de methode die je wilt wijzigen.
  4. Selecteer Bewerken.
  5. Wijzig je kaartgegevens en bijnaam.
  6. Tik op Klaar.
    • Als je je betaalmethoden eerder hebt opgeslagen met Google Pay, word je omgeleid naar de Google Pay-site om je gegevens daar te updaten.

Tips:

• Als je de naam van een betaalmethode wijzigt, verschijnt die naam als je een formulier selecteert dat een opgeslagen betaalmethode gebruikt.
  • De bijnamen van betaalmethoden in Chrome worden niet overgezet naar Google Pay. Als je je betalingsgegevens opslaat in Google Pay, moet je ze afzonderlijk updaten.

Je betalingsgegevens opslaan in Google Pay

Als je bent ingelogd bij Chrome en je je betaalmethode invult in een online formulier, kan Chrome je vragen of je de betalingsgegevens wilt opslaan in Google Pay. Als je akkoord gaat, worden je betalingsgegevens opgeslagen in Google Pay. Als Google Pay je betaalmethode niet ondersteunt, kan Chrome aanbieden deze lokaal op je apparaat op te slaan.

Betaalmethoden die in Google Pay zijn opgeslagen, worden in de meeste online formulieren als suggestie getoond.

Als Chrome niet aanbiedt om je betalingsgegevens op te slaan in Google Pay, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen betalingsgegevens oplost.

Een creditcard toevoegen, bewerken of verwijderen in Google Pay
  1. Ga naar wallet.google.com.
  2. Tik op Betaalmethoden.
  3. Kies een optie.
    • Toevoegen: Tik op Betaalmethode toevoegen. Als u de optie om een nieuwe kaart toe te voegen niet ziet, gaat u naar play.google.com/store/account om een betaalmethode toe te voegen.
    • Bewerken: Tik onder de kaart op Bewerken.
    • Verwijderen: Tik onder de kaart op Verwijderen.
Het opslaan van betalingsgegevens in Google Pay stoppen
Als je creditcards en adressen vanuit Chrome opslaat in je Google-account, worden je creditcardgegevens opgeslagen in Google Pay.

De meeste kaarten die in Google Pay zijn opgeslagen, worden als suggestie getoond als je online formulieren invult. Zo sla je geen betalingsgegevens meer op in Google Pay:

1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer 더보기 en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik bovenaan op de naam van je account.
  4. Zet Betaalmethoden, Aanbiedingen en Adressen die Google Pay gebruiken uit.
GOOGLE *TEMPORARY HOLD wordt weergegeven op mijn betaalkaartafschrift
Als u automatisch een kaart invoert of opslaat in Chrome, kan Google een creditcardautorisatie met een lage waarde uitvoeren. Dit is een beveiligingsmaatregel om te controleren of u de rechtmatige eigenaar van de kaart bent. Deze autorisatie wordt kort daarna geannuleerd door Google.

Het opslaan van gegevens in Chrome stoppen

1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen en dan Betaalmethoden of Adressen en meer.
    • Als je geen betalingsgegevens meer wilt opslaan: zet Betaalmethoden opslaan en invullen uit.
    • Als je geen adressen en contactgegevens meer wilt opslaan: zet Adressen opslaan en invullen uit.
Als je geen wachtwoorden meer wilt opslaan in Chrome, ontdek je hier hoe je opgeslagen wachtwoorden beheert.

Als Chrome uw opgeslagen gegevens niet voorstelt

• Zo controleert u of u informatie heeft opgeslagen die niet automatisch wordt ingevuld: klik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  • De website is misschien onvoldoende beveiligd om deze gegevens van Chrome te krijgen.
  • Als de website is beveiligd, kan het zijn dat Chrome bepaalde velden in een formulier niet herkent.

Ontdek hier hoe u problemen met opgeslagen gegevens oplost.

Uw opgeslagen formuliergegevens voor Automatisch invullen verwijderen in Chrome

Zo verwijdert u in één keer uw adressen, betaalmethoden of andere in Chrome opgeslagen gegevens:

1. Open Chrome Chrome op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Browsegegevens wissen.
  3. Kies een periode, zoals Afgelopen uur of Altijd.
  4. Kies bij Geavanceerd de optie Formuliergegevens voor Automatisch invullen.
  5. Tik op Browsegegevens wissen.

Met deze methode worden geen kaarten en adressen verwijderd die zijn opgeslagen in Google Pay. Ontdek meer informatie over hoe u een betaalmethode verwijdert uit Google Pay.

De instelling 'Altijd laten verifiëren bij gebruik van automatisch invullen' beheren

Belangrijk: Dit is een instelling op apparaatniveau. U moet de functie aanzetten voor elk apparaat waarop u deze instelling wilt hebben.

Als u wilt voorkomen dat anderen uw betalingsgegevens gebruiken wanneer u uw apparaat deelt, kunt u verificatie aanzetten als u automatisch invullen gebruikt. Met deze instelling kunt u uw beveiliging verbeteren en uzelf beschermen tegen bedrieglijke activiteiten.

Verificatie-instelling aan- of uitzetten

1. Open Chrome Chrome op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Betaalmethoden.
  4. Zet de schakelaar naast 'Altijd laten verifiëren bij gebruik van automatisch invullen' aan of uit.

Problemen met de instelling 'Altijd laten verifiëren bij gebruik van automatisch invullen' oplossen

Als de instelling grijs wordt weergegeven en u deze niet kunt aanzetten, controleert u of het volgende het geval is:

• Het apparaat heeft een schermvergrendeling. U heeft een schermvergrendeling nodig om deze instelling te gebruiken.
  • De primaire optie voor automatisch invullen, 'Betaalmethoden opslaan en invullen', staat aan.

Als deze instelling uit staat, kunt u uit veiligheidsoverwegingen nog steeds worden gevraagd uw betaalmethode te verifiëren.