Formulieren automatisch invullen in Chrome

Je kunt Chrome automatisch formulieren laten invullen met opgeslagen gegevens, zoals adressen of betalingsgegevens. Als je online gegevens in een nieuw formulier invult, kan Chrome je vragen of je deze wilt opslaan in je Google-account.
Chrome deelt je gegevens nooit zonder je toestemming. Meer informatie over hoe Google Chrome creditcardgegevens opslaat en beveiligt
Als je je wachtwoordgegevens wilt opslaan in Chrome, kun je lezen hoe je opgeslagen wachtwoorden beheert
Als je problemen ervaart met je opgeslagen gegevens, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen gegevens in Chrome kunt oplossen.

Betalings- en adresgegevens toevoegen, bewerken of verwijderen die je in Chrome hebt opgeslagen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Profiel Profiel en dan Betaalmethoden Betaalmethoden of Adressen en meer Adressen en meer.
  3. Zo kun je gegevens toevoegen, bewerken of verwijderen:
    • Toevoegen: Selecteer naast Betaalmethoden of Adressen de optie Toevoegen.
    • Bewerken: Tik rechts van de kaart of het adres op Meer Meer en dan Bewerken.
    • Verwijderen: Selecteer naast de kaart of het adres de optie Meer Meer en dan Verwijderen.

Als je een adres toevoegt, bewerkt of verwijdert en je bent ingelogd bij Chrome met je Google-account, worden je wijzigingen getoond op je andere apparaten waarop je met hetzelfde account bent ingelogd bij Chrome.

Als je betaalmethode is opgeslagen in Google Pay, moet je deze nog altijd bewerken of verwijderen in Google Pay.

Je betaalmethode een bijnaam geven in Chrome

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Profiel Profiel en dan Betaalmethoden Betaalmethoden.
  3. Selecteer naast Betaalmethoden Toevoegen of Bewerken naast een bestaande kaart.
  4. Selecteer onderaan Bijnaam kaart.
  5. Geef een bijnaam voor de kaart op. De bijnaam wordt weergegeven als je een formulier selecteert waarvoor je een opgeslagen betaalmethode gebruikt.

Tips:

• Als je de naam van een betaalmethode wijzigt, verschijnt die naam als je een formulier selecteert dat een opgeslagen betaalmethode gebruikt.
  • De bijnamen van betaalmethoden in Chrome worden niet overgezet naar Google Pay. Als je je betalingsgegevens opslaat in Google Pay, moet je ze afzonderlijk updaten.

Je betalingsgegevens opslaan in Google Pay

Als je bent ingelogd bij Chrome en je je betaalmethode invult in een online formulier, kan Chrome je vragen of je de betalingsgegevens wilt opslaan in Google Pay. Als je akkoord gaat, worden je betalingsgegevens opgeslagen in Google Pay. Als Google Pay je betaalmethode niet ondersteunt, kan Chrome aanbieden deze lokaal op je apparaat op te slaan.

Betaalmethoden die in Google Pay zijn opgeslagen, worden in de meeste online formulieren als suggestie getoond.

Als Chrome niet aanbiedt om je betalingsgegevens op te slaan in Google Pay, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen betalingsgegevens oplost.

Tip: If you enroll a virtual card in autofill in Chrome, it appears as a suggested payment method in forms. You can either enter the virtual card CVV or verify your identity with your phone, such as with your fingerprint.
Een creditcard bewerken of verwijderen in Google Pay
  1. Ga naar pay.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Betaalmethoden.
  3. Zoek de creditcard die je wilt bewerken of verwijderen.
    • Bewerken: Klik onder de kaart op Bewerken.
    • Verwijderen: Klik onder de kaart op Verwijderen.
Tip: Je kunt een aangepaste bijnaam voor je pinpas- of creditcardgegevens toevoegen in Google Pay. Meer informatie over hoe je een bijnaam kunt opgeven voor een betaalmethode
Het opslaan van betalingsgegevens met Google Pay stoppen

Zo stop je de synchronisatie van betalingsgegevens met Google Pay:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik op Jij en Google en dan Synchronisatie en Google-services.
  4. Klik onder Synchroniseren op Beheren wat je synchroniseert.
  5. Zet Alles synchroniseren uit.
  6. Zet Betaalmethoden en adressen die Google Pay gebruiken uit.

Als je bent ingelogd maar synchronisatie niet aanstaat, kan Chrome nog steeds aanbieden om je betalingsgegevens op te slaan in Google Pay.

Als je inlogt op je Google-account via een Google-service zoals Gmail, word je automatisch ingelogd bij Chrome. Als je nooit wilt inloggen bij Chrome, kun je inloggen bij Chrome uitzetten.

Als Chrome niet meer aanbiedt een kaart op te slaan, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen gegevens in Chrome kunt oplossen.
Er staat 'GOOGLE *TIJDELIJKE BLOKKERING' op mijn betaalkaartafschrift
Als je automatisch een kaart invoert of opslaat in Chrome, kan Google een reservering met een lage waarde op je creditcard toepassen. Dit is een beveiligingsmaatregel om na te gaan of je de legitieme eigenaar van de kaart bent. Deze reservering wordt kort daarna geannuleerd door Google.

Niet meer aanbieden om betalings- en contactgegevens op te slaan in Chrome

Je kunt Chrome laten weten dat je je betalings- en contactgegevens niet op je apparaat wilt opslaan en dat je niet wilt dat Chrome aanbiedt je gegevens op te slaan.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer Betaalmethoden Betaalmethoden of Adressen en meer Adressen en meer bovenaan onder Mensen.
    • Als je geen betalingsgegevens meer wilt opslaan, zet je Betaalmethoden opslaan en invullen uit.
    • Als je geen adressen en contactgegevens meer wilt opslaan, zet je Adressen opslaan en invullen uit.
Als je geen wachtwoorden meer wilt opslaan in Chrome, bekijk je meer informatie over hoe je opgeslagen wachtwoorden beheert.

De instelling 'Altijd laten verifiëren bij gebruik van automatisch invullen' beheren

Belangrijk: Dit is een instelling op apparaatniveau. Zet de functie aan voor elk apparaat waarop je deze instelling wilt hebben.

Wanneer je je apparaat deelt, kun je voorkomen dat anderen je betalingsgegevens gebruiken door verificatie aan te zetten als je automatisch invullen gebruikt. Met deze instelling kun je de beveiliging verbeteren en jezelf beschermen tegen bedrieglijke activiteiten.

'Altijd laten verifiëren bij gebruik van automatisch invullen' aan- of uitzetten
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Profiel Profiel en dan Betaalmethoden Betaalmethoden.
  3. Zet Altijd verifiëren bij gebruik van automatisch invullen aan.
Problemen met de instelling 'Altijd laten verifiëren bij gebruik van automatisch invullen' oplossen

Als de instelling grijs wordt weergegeven en je deze niet kunt aanzetten, check je het volgende:

• Je apparaat heeft een schermvergrendeling. Je hebt een ingestelde schermvergrendeling nodig als je deze instelling wilt gebruiken.
  • 'Betaalmethoden opslaan en invullen' staat aan.
Tip: Als deze instelling uitstaat, wordt om veiligheidsredenen af en toe je betaalmethode geverifieerd.

Als Chrome je opgeslagen gegevens niet voorstelt

• Zo check je of je informatie hebt opgeslagen die niet automatisch wordt ingevuld: selecteer Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  • De website is misschien onvoldoende beveiligd om deze gegevens van Chrome te krijgen.
  • Als de website is beveiligd, kan het zijn dat Chrome bepaalde velden in een formulier niet herkent.

Je opgeslagen formuliergegevens voor Automatisch invullen verwijderen in Chrome

Zo verwijder je in één keer je adressen, betaalmethoden of andere in Chrome opgeslagen gegevens:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer.
  3. Selecteer Browsegegevens wissen.
  4. Kies een periode, zoals Afgelopen uur of Altijd.
  5. Kies bij Geavanceerd de optie Formuliergegevens voor Automatisch aanvullen.

Met deze methode worden geen kaarten en adressen verwijderd die zijn opgeslagen in Google Pay. Meer informatie over hoe je een betaalmethode verwijdert uit Google Pay