Formulieren automatisch invullen

Je kunt Chrome automatisch formulieren laten invullen met opgeslagen gegevens, zoals je adressen of betalingsgegevens. Als je online gegevens invult in een nieuw formulier, kan Chrome je vragen of je de gegevens wilt laten opslaan.
Chrome deelt je gegevens nooit zonder je toestemming. Meer informatie over hoe Google creditcardgegevens opslaat en beveiligt
Als je je wachtwoordgegevens wilt opslaan in Chrome, kun je lezen hoe je opgeslagen wachtwoorden beheert
Als je problemen ervaart met je opgeslagen gegevens, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen gegevens in Chrome kunt oplossen.

Betalings- en adresgegevens toevoegen of wijzigen die je in Chrome hebt opgeslagen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en dan Betaalmethoden of Addressen en meer.
  3. Gegevens toevoegen, bewerken of verwijderen:
    • Toevoegen: Klik naast Betaalmethoden of Adressen op Toevoegen. Hiermee worden je gegevens opgeslagen in Chrome op je apparaat.
    • Bewerken: Tik rechts van de kaart of het adres op Meer Meer en dan Bewerken.
    • Verwijderen: Klik rechts van de kaart of het adres op Meer Meer en dan Verwijderen.
Als je een adres toevoegt, bewerkt of verwijdert en synchronisatie hebt ingeschakeld, worden je wijzigingen weergegeven op je andere apparaten.
Als je betaalmethode is opgeslagen in Google Pay, moet je deze nog steeds bewerken of verwijderen in Google Pay.

Je betalingsgegevens opslaan in Google Pay

Als je bent ingelogd bij Chrome met je Google-account, kun je Google Pay vragen je betalingsgegevens beschikbaar te maken op al je apparaten zodat je formulieren snel kunt invullen. Je kunt je betalingsgegevens ook afzonderlijk toevoegen aan al je apparaten.

Als je bij Chrome bent ingelogd met je Google-account en online je betaalmethode opgeeft in een formulier, kan Chrome je vragen of je de betalingsgegevens wilt opslaan in Google Pay. Als je akkoord gaat, worden je betalingsgegevens opgeslagen in Google Pay. Als Google Pay je betaalmethode niet ondersteunt, kan Chrome aanbieden deze lokaal op je apparaat op te slaan.

Betaalmethoden die in Google Pay zijn opgeslagen, worden in de meeste formulieren die je online invult als suggestie weergegeven.

Als Chrome niet meer aanbiedt je betaalgegevens op te slaan in Google Pay, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen gegevens in Chrome kunt oplossen.

Een creditcard bewerken of verwijderen in Google Pay
  1. Ga naar pay.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Betaalmethoden.
  3. Zoek de creditcard die je wilt bewerken of verwijderen.
    • Bewerken: Klik onder de kaart op Bewerken.
    • Verwijderen: Klik onder de kaart op Verwijderen.
Het opslaan van betalingsgegevens met Google Pay stoppen

Je kunt de synchronisatie van betalingsgegevens met Google Pay als volgt stoppen:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en danInstellingen.
  3. Klik bovenaan onder Mensen op Synchronisatie en Google-services.
  4. Klik onder Synchroniseren op Synchronisatie beheren.
  5. Schakel Alles synchroniseren uit.
  6. Schakel Betaalmethoden en adressen die Google Pay gebruiken uit.

Als je bent ingelogd maar synchronisatie niet is ingeschakeld, kan Chrome nog steeds aanbieden om je betalingsgegevens op te slaan in Google Pay.

Als je inlogt op je Google-account via een Google-service zoals Gmail, word je automatisch ingelogd bij Chrome. Als je nooit wilt inloggen bij Chrome, kun je inloggen bij Chrome uitschakelen.

Als Chrome niet meer aanbiedt een kaart op te slaan, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen gegevens in Chrome kunt oplossen.

Niet meer aanbieden om betalings- en contactgegevens op te slaan in Chrome

Je kunt Chrome laten weten dat je je betalings- en contactgegevens niet op je apparaat wilt opslaan en dat je niet wilt dat Chrome aanbiedt je gegevens op te slaan.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
    • Als je geen betalingsgegevens meer wilt opslaan, schakel je Betaalmethoden opslaan en invullen uit.
    • Als je geen adressen en contactgegevens meer wilt opslaan, schakel je Adressen opslaan en invullen uit.
  3. Als je geen adressen en contactgegevens meer wilt opslaan, schakel je Adressen opslaan en invullen uit.
  4. Klik bovenaan onder Mensen op Betaalmethoden of Adressen en meer.
Als je geen wachtwoorden meer wilt opslaan in Chrome, bekijk je meer informatie over hoe je opgeslagen wachtwoorden beheert.

Chrome geeft geen suggesties voor je opgeslagen gegevens

Als je geen suggesties ontvangt als je een formulier invult, is een van de volgende situaties van toepassing:

• De website is mogelijk niet voldoende beveiligd om deze gegevens van Chrome te mogen ontvangen.
  • Als de website is beveiligd, kan het zijn dat bepaalde velden in een formulier niet door Chrome worden gedetecteerd.

Je opgeslagen formuliergegevens voor 'Automatisch aanvullen' verwijderen

Volg deze stappen om je adressen, betaalmethoden en andere opgeslagen gegevens in Chrome tegelijkertijd te verwijderen:
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Meer hulpprogramma's en dan Browsegegevens wissen.
  4. Kies een periode, zoals 'Afgelopen uur' of 'Altijd'.
  5. Kies bij 'Geavanceerd' de optie Formuliergegevens voor Automatisch aanvullen.
Op deze manier verwijder je geen kaarten die zijn opgeslagen in je Google Pay-account. Meer informatie over hoe je een betaalmethode verwijdert uit je Google Pay-account.
Wachtwoorden worden niet verwijderd. Meer informatie over het beheren van je opgeslagen wachtwoorden.