Formulieren automatisch invullen

Je kunt tijd besparen als je formulieren automatisch door Chrome laat invullen met opgeslagen gegevens, zoals je adressen of betalingsgegevens. Als je nieuwe informatie opgeeft in een formulier, kan Chrome je vragen om deze informatie op te slaan.

Chrome deelt je gegevens nooit zonder je toestemming. Meer informatie over hoe Google creditcardgegevens opslaat en beveiligt.

Je gegevens toevoegen, bewerken of verwijderen

Als je synchronisatie hebt ingeschakeld in Chrome en je je gegevens wijzigt, worden je wijzigingen ook weergegeven op je andere apparaten. Bekijk meer informatie over hoe je kiest welke gegevens worden gesynchroniseerd op andere apparaten.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Profiel Profiel en vervolgens Betaalmethoden of Adressen.
  3. Gegevens toevoegen, bewerken of verwijderen:
    • Toevoegen: Klik naast Betaalmethoden of Adressen op Toevoegen.
    • Bewerken: Klik rechts van de kaart of het adres op Meer Meer en vervolgens Bewerken.
    • Verwijderen: Klik rechts van de kaart of het adres op Meer Meer en vervolgens Verwijderen. Mogelijk moet je enkele minuten wachten voordat je kaart is verwijderd.

Als je je creditcard verwijdert uit Chrome, moet je deze mogelijk nog steeds verwijderen uit Google Pay, afhankelijk van hoe je de creditcard hebt opgeslagen.

Je opgeslagen gegevens verwijderen

1. Volg de stappen om je browsergegevens te wissen.
  2. Kies bij Geavanceerd de optie Formuliergegevens voor Automatisch aanvullen.

Je betalingsgegevens synchroniseren met Google Pay

Als je synchronisatie voor betaalmethoden en adressen in Chrome hebt ingeschakeld en iets online koopt, kan Chrome je vragen of je je betalingsgegevens wilt opslaan in Google Pay. Als je hiermee akkoord gaat, wordt je creditcard opgeslagen in Google Pay.

Een creditcard toevoegen, bewerken of verwijderen in Google Pay
  1. Ga naar pay.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Betaalmethoden.
  3. Zoek de creditcard die je wilt bewerken of verwijderen. Je kunt ook een nieuwe creditcard toevoegen.
    • Toevoegen : Klik op Betaalmethode toevoegen. Als je de optie om een nieuwe kaart toe te voegen niet ziet, ga je naar play.google.com/store/account om een betaalmethode toe te voegen.
    • Bewerken: Klik onder de kaart op Bewerken.
    • Verwijderen: Klik onder de kaart op Verwijderen.

Heeft u nog steeds hulp nodig bij het invullen van creditcardgegevens?

Neem contact op met Google Pay-ondersteuning
De synchronisatie van betalingsgegevens met Google Pay stoppen

Als je in Chrome creditcards en adressen synchroniseert, worden je creditcardgegevens opgeslagen in Google Pay.

De meeste kaarten die in Google Pay zijn opgeslagen, worden als suggestie weergegeven wanneer je online formulieren invult. Je kunt de synchronisatie van betalingsgegevens met Google Pay als volgt stoppen:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik bovenaan onder Mensen op Synchroniseren.
  4. Schakel Betaalmethoden en adressen die Google Pay gebruiken uit.

Still need help?

Contact Google Pay support

Contactgegevens opslaan op je computer

Als je je gegevens alleen op je computer wilt opslaan en niet in je Google-account, doe je het volgende:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik bovenaan onder Mensen op Synchroniseren.
  4. Schakel Alles synchroniseren uit.
  5. Schakel Automatisch aanvullen uit.

Stoppen met gegevens opslaan in Chrome

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik bovenaan onder 'Mensen' op Betaalmethoden of Adressen en meer.

• Als je geen betalingsgegevens meer wilt opslaan, schakel je Betaalmethoden toevoegen en invullen uit.

• Als je geen adressen en contactgegevens meer wilt opslaan, schakel je Adressen opslaan en invullen uit.

Als je geen wachtwoorden meer wilt opslaan in Chrome, bekijk je meer informatie over hoe je opgeslagen wachtwoorden beheert.

Chrome geeft geen suggesties voor mijn opgeslagen gegevens

Als je geen suggesties ontvangt wanneer je een formulier invult, is een van de volgende situaties van toepassing:

• De website is mogelijk niet voldoende beveiligd om deze gegevens van Chrome te mogen ontvangen. Als de website wel is beveiligd, lees je meer informatie over het oplossen van problemen met opgeslagen gegevens.
  • Het kan zijn dat bepaalde velden in een formulier niet door Chrome worden gedetecteerd.