Fylla i formulär automatiskt

Du kan spara tid genom att få formulär ifyllda automatiskt med sparade uppgifter, till exempel adress- och betalningsuppgifter i Chrome. När du fyller i uppgifter i ett nytt formulär i Chrome visas en fråga om du vill spara dem.

Uppgifterna delas inte av Chrome utan ditt tillstånd. Läs mer om hur Google sparar och skyddar kreditkortsuppgifter.

Redigera eller radera din adress

Om du har aktiverat synkronisering i Chrome och ändrar en uppgift visas ändringen på dina andra enheter. Läs mer om hur du väljer vilken information som ska synkroniseras mellan enheter.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar längst ned till höger.
  3. Tryck på Autofyll formulär.
  4. Redigera eller radera uppgifter så här:
    • Redigera: Tryck på uppgiften. Tryck på Redigera uppe till höger. Tryck på Klar uppe till höger när du har gjort ändringarna.
    • Radera: Tryck på Redigera uppe till höger. Välj uppgiften. Tryck på Radera följt av Klar.

Ta bort sparade uppgifter

Radera adresser, betalningsmetoder och andra uppgifter som har sparats i Chrome så här:

1. Följ anvisningarna för hur du rensar webbinformation.
  2. Välj Autofyll uppgifter under Avancerat.

Synkronisera betalningsuppgifter med Google Pay

Om du har aktiverat synkronisering av kreditkort och adresser i Chrome och köper något online kan du bli tillfrågad om du vill spara betalningsuppgifterna. Om du godkänner sparas kortet i Google Pay.

Lägga till, redigera eller radera ett kreditkort i Google Pay
  1. Öppna pay.google.com.
  2. Tryck på Betalningsmetoder.
  3. Välj ett alternativ.
    • Lägg till: Tryck på Lägg till betalningsmetod. Om det inte finns ett alternativ för att lägga till ett nytt kort besöker du play.google.com/store/account och lägger till en betalningsmetod.
    • Redigera: Tryck på Redigera under kortet.
    • Radera: Tryck på Ta bort under kortet.
Sluta synkronisera betalningsuppgifter med Google Pay

Om du synkroniserar kreditkort och adresser i Chrome lagras dina kreditkortsuppgifter av Google Pay.

De flesta kort som sparas i Google Pay visas som förslag när du fyller i formulär på internet. Så här slutar du synkronisera betalningsuppgifter med Google Pay:

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på kontots namn högst upp.
  4. Tryck på Synkronisera.
  5. Inaktivera Synkronisera allt.
  6. Inaktivera Visa adresser och kreditkort från Google Pay.
  1. Öppna Chrome-appen Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på Fyll i formulär automatiskt.
  4. Inaktivera Fyll i formulär automatiskt.
Om du vill sluta spara lösenord i Chrome kan du läsa mer om hur du hanterar sparade lösenord.

Sparade uppgifter visas inte som förslag i Chrome

Om inga förslag visas när du fyller i ett formulär beror det på något av följande:

• Webbplatsen kanske inte är tillräckligt säker för att uppgifterna ska hämtas från Chrome. Om webbplatsen är säker läser du om hur du åtgärdar problem med sparade uppgifter.
  • Vissa fält i formuläret kanske inte kan identifieras av Chrome.