Fylla i formulär automatiskt

Du kan låta Chrome fylla i formulär automatiskt med sparade uppgifter, till exempel adresser eller betalningsuppgifter. När du anger uppgifter i ett nytt formulär online kanske du får frågan om du vill att uppgifterna ska sparas i Chrome.
Uppgifterna delas inte av Chrome utan ditt tillstånd. Läs mer om hur Google Chrome sparar och skyddar kreditkortsuppgifter.
Du kan läsa mer om hur du hanterar sparade lösenord om du vill spara lösenordsuppgifter i Chrome.
Om du har problem med sparade uppgifter kan du läsa mer om hur du åtgärdar problem med uppgifter som sparats i Chrome.

Redigera eller radera din adress

Om du har aktiverat synkronisering i Chrome och ändrar en uppgift visas ändringen på dina andra enheter. Läs mer om hur du väljer vilken information som ska synkroniseras mellan enheter.
  1. Öppna Chrome-appen Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer 더보기 nere till höger följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på Autofyll formulär.
  4. Redigera eller radera uppgifter så här:
    • Redigera: Tryck på uppgiften. Tryck på Redigera uppe till höger. Tryck på Klart uppe till höger när du har gjort ändringarna.
    • Radera: Tryck på Redigera uppe till höger. Välj uppgiften. Tryck på Radera följt av Klart.

Synkronisera betalningsuppgifter med Google Pay

Om du har aktiverat synkronisering av kreditkort och adresser i Chrome och köper något online kan du bli tillfrågad om du vill spara betalningsuppgifterna. Om du godkänner sparas kortet i Google Pay. Om Google Pay inte har stöd för betalningsmetoden kan en fråga om att spara den på enheten visas i Chrome.
Lägga till, redigera eller radera ett kreditkort i Google Pay
  1. Öppna pay.google.com.
  2. Tryck på Betalningsmetoder.
  3. Välj ett alternativ.
    • Lägga till: Tryck på Lägg till betalningsmetod. Om det inte finns ett alternativ för att lägga till ett nytt kort besöker du play.google.com/store/account och lägger till en betalningsmetod.
    • Redigera: Tryck på Redigera under kortet.
    • Radera: Tryck på Ta bort under kortet.
Sluta synkronisera betalningsuppgifter med Google Pay
Om du synkroniserar kreditkort och adresser i Chrome lagras dina kreditkortsuppgifter i Google Pay.

De flesta kort som sparas i Google Pay visas som förslag när du fyller i formulär på internet. Så här slutar du synkronisera betalningsuppgifter med Google Pay:

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer 더보기 till höger om adressfältet följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på kontots namn högst upp.
  4. Tryck på Synkronisera.
  5. Inaktivera Synkronisera allt.
  6. Inaktivera Visa adresser och kreditkort från Google Pay.

Sluta spara uppgifter i Chrome

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på Fyll i formulär automatiskt.
  4. Inaktivera Fyll i formulär automatiskt.
Om du vill sluta spara lösenord i Chrome kan du läsa mer om hur du hanterar sparade lösenord.

Ingen fråga om att spara lösenord visas i Chrome

Om inga förslag visas när du fyller i ett formulär beror det på något av följande:

• Webbplatsen kanske inte är tillräckligt säker för att uppgifterna ska hämtas från Chrome.
  • Om webbplatsen är säker kanske vissa fält i formuläret inte gick att identifiera i Chrome.
Läs mer om hur du åtgärdar problem med sparade uppgifter.

Radera formuläruppgifter sparade med Autofyll

Så här raderar du adresser, betalningsmetoder och andra sparade uppgifter i Chrome samtidigt:
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Fler verktyg följt av Rensa webbinformation.
  4. Välj ett tidsintervall, till exempel Senaste timmen eller Sedan kontot skapades.
  5. Välj Formuläruppgifter för Autofyll under Avancerat.
Den här metoden raderar inte kort som har sparats i Google Pay-kontot. Läs mer om hur du tar bort en betalningsmetod från Google Pay-kontot.
Lösenord raderas inte. Läs mer om hur du hanterar sparade lösenord.