Fylla i formulär automatiskt

Du kan låta Chrome fylla i formulär automatiskt med sparade uppgifter, till exempel adresser eller betalningsuppgifter. När du anger uppgifter i ett nytt formulär online kanske du får frågan om du vill att uppgifterna ska sparas i Chrome.
Uppgifterna delas inte av Chrome utan ditt tillstånd. Läs mer om hur Google Chrome sparar och skyddar kreditkortsuppgifter.
Du kan läsa mer om hur du hanterar sparade lösenord om du vill spara lösenordsuppgifter i Chrome.
Om du har problem med sparade uppgifter kan du läsa mer om hur du åtgärdar problem med uppgifter som sparats i Chrome.

Lägga till eller ändra betalnings- och adressuppgifter som du har sparat i Chrome

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil uppe till höger följt av Betalningsmetoder eller Adresser och annat.
  3. Lägga till, redigera eller radera uppgifter:
    • Lägga till: Klicka på Lägg till vid Betalningsmetoder eller Adresser. Då sparas uppgifterna i Chrome på enheten.
    • Redigera: Klicka på Mer Mer till höger om kortet eller adressen följt av Redigera.
    • Radera: Klicka på Mer Mer till höger om kortet eller adressen följt av Ta bort.
Om du har aktiverat synkronisering och lägger till, redigerar eller raderar en adress slår ändringen igenom på dina andra enheter.
Om betalningsmetoden har sparats i Google Pay måste du redigera eller radera den i Google Pay.

Spara betalningsuppgifter i Google Pay

Om du är inloggad i Chrome med Google-kontot kan du göra dina betalningsuppgifter i Google Pay tillgängliga på alla dina enheter så att du snabbt kan fylla i formulär. Du kan också lägga till betalningsuppgifter individuellt på alla dina enheter.

När du är inloggad i Chrome med Google-kontot och anger betalningsmetod i ett formulär online, kan du bli tillfrågad om du vill spara betalningsuppgifterna i Google Pay. Om du godkänner sparas betalningsuppgifterna i Google Pay. Om Google Pay inte har stöd för betalningsmetoden kan ett erbjudande om att spara den lokalt på enheten visas i Chrome.

Betalningsmetoder som sparas i Google Pay visas som förslag i de flesta formulär som du fyller i online.

Om du inte blir tillfrågad om att spara betalningsuppgifter i Google Pay kan du läsa mer om hur du åtgärdar problem med uppgifter som sparats i Chrome.

Redigera eller radera ett kreditkort i Google Pay
  1. Öppna pay.google.com.
  2. Klicka på Betalningsmetoder till vänster.
  3. Leta reda på kortet som du vill redigera eller radera.
    • Redigera: Klicka på Redigera under kortet.
    • Radera: Klicka på Ta bort under kortet.
Sluta spara betalningsuppgifter i Google Pay

Så här slutar du synkronisera betalningsuppgifter med Google Pay:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt avInställningar.
  3. Klicka på Synk och Googles tjänster högst upp under Personer.
  4. Klicka på Hantera synkronisering under Synkronisera.
  5. Inaktivera Synkronisera allt.
  6. Inaktivera Betalningsmetoder och adresser som används med Google Pay.

Om du är inloggad i Chrome men synkronisering inte har aktiverats kan du fortfarande bli tillfrågad om att spara dina betalningsuppgifter i Google Pay.

När du loggar in på Google-kontot via en Google-tjänst som Gmail loggas du automatiskt in i Chrome. Om du aldrig vill loggas in i Chrome kan du inaktivera inloggning i Chrome.

Om du inte längre blir tillfrågad om att spara kort i Chrome läser du mer om hur du åtgärdar problem med sparade uppgifter i Chrome.

Sluta fråga om att spara betalnings- och kontaktuppgifter i Chrome

Du kan ange i Chrome att betalnings- och kontaktuppgifter inte ska sparas på enheten och att ingen fråga om att spara uppgifter ska visas i Chrome.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
    • Inaktivera Spara och fyll i betalningsmetoder om du vill sluta spara betalningsuppgifter.
    • Inaktivera Spara och fyll i adresser om du vill sluta spara adresser och kontaktuppgifter.
  3. Inaktivera Spara och fyll i adresser om du vill sluta spara adresser och kontaktuppgifter.
  4. Klicka på Betalningsmetoder eller Adresser och annat högst upp under Personer.
Om du vill sluta spara lösenord i Chrome kan du läsa mer om hur du hanterar sparade lösenord.

Ingen fråga om att spara lösenord visas i Chrome

Om inga förslag visas när du fyller i ett formulär beror det på något av följande:

• Webbplatsen kanske inte är tillräckligt säker för att uppgifterna ska hämtas från Chrome.
  • Om webbplatsen är säker kanske vissa fält i formuläret inte gick att identifiera i Chrome.
Läs mer om hur du åtgärdar problem med sparade uppgifter.

Radera formuläruppgifter sparade med Autofyll

Så här raderar du adresser, betalningsmetoder och andra sparade uppgifter i Chrome samtidigt:
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Fler verktyg följt av Rensa webbinformation.
  4. Välj ett tidsintervall, till exempel Senaste timmen eller Sedan kontot skapades.
  5. Välj Formuläruppgifter för Autofyll under Avancerat.
Den här metoden raderar inte kort som har sparats i Google Pay-kontot. Läs mer om hur du tar bort en betalningsmetod från Google Pay-kontot.
Lösenord raderas inte. Läs mer om hur du hanterar sparade lösenord.