Fylla i formulär automatiskt

Du kan spara tid genom att få formulär ifyllda automatiskt med sparade uppgifter, till exempel adress- och betalningsuppgifter i Chrome. När du fyller i uppgifter i ett nytt formulär i Chrome visas en fråga om du vill spara dem.

Uppgifterna delas inte av Chrome utan ditt tillstånd. Läs mer om hur Google sparar och skyddar kreditkortsuppgifter.

Lägga till, redigera eller radera uppgifter i Chrome

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på profilen Profil uppe till höger följt av Betalningsmetoder eller Adresser.
  3. Redigera, ändra eller radera uppgifter:
    • Lägga till: Klicka på Lägg till vid Betalningsmetoder eller Adresser.
    • Redigera: Klicka på Mer Mer till höger om kortet eller adressen följt av Redigera.
    • Radera: Klicka på Mer Mer till höger om kortet eller adressen följt av Ta bort

Om du har aktiverat synkronisering och lägger till, redigerar eller raderar en adress slår ändringen igenom på dina andra enheter.

Om du har sparat betalningsmetoden i Google Play måste du redigera eller radera den i Google Pay.

Radera sparade uppgifter

1. Följ anvisningarna för hur du tar bort webbinformation.
  2. Välj Formuläruppgifter för Autofyll under Avancerat.

Kort i Google Pay-kontot raderas inte.

Spara betalningsuppgifter i Google Pay

Om du är inloggad i Chrome med ditt Google-konto kan dina betalningsuppgifter i Google Pay bli tillgänglig på alla dina enheter så att du snabbt kan fylla i formulär. Du behöver inte logga in i Chrome för att spara betalningsuppgifter på alla dina enheter.

När du är inloggad i Chrome med Google-kontot och anger en betalningsmetod online kan du bli tillfrågad om du vill spara betalningsuppgifterna i Google Pay. Om du godkänner sparas betalningsuppgifterna i Google Pay.

De flesta betalningsmetoder som sparats i Google Pay visas som förslag när du fyller i formulär på internet.

Lägga till, redigera eller radera ett kreditkort i Google Pay
  1. Öppna pay.google.com.
  2. Klicka på Betalningsmetoder till vänster.
  3. Leta reda på kortet som du vill redigera eller ta bort. Du kan även lägga till ett nytt kort.
    • Lägg till: Klicka på Lägg till betalningsmetod. Om det inte finns ett alternativ för att lägga till ett nytt kort besöker du play.google.com/store/account och lägger till en betalningsmetod.
    • Redigera: Klicka på Redigera under kortet.
    • Ta bort: Klicka på Ta bort under kortet.
Sluta synkronisera betalningsuppgifter med Google Pay

Så här slutar du synkronisera betalningsuppgifter med Google Pay:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Synkronisera högst upp under Personer.
  4. Inaktivera Betalningsmetoder och adresser som används med Google Pay.

När du loggar in på ditt Google-konto via en Google-tjänst som Gmail loggas du automatiskt in i Chrome. Om du aldrig vill loggas in i Chrome kan du inaktivera inloggning i Chrome.

Om du inte längre blir tillfrågad att spara kort i Chrome läser du mer om hur du åtgärdar problem med sparade uppgifter i Chrome.

Spara kontaktuppgifter på datorn

Så här gör du om du vill att uppgifterna bara ska sparas på datorn och inte i Google-kontot:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Synkronisera högst upp under Personer.
  4. Inaktivera Synkronisera allt.
  5. Inaktivera Autofyll.

Sluta spara uppgifter i Chrome

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på MerMer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Betalningsmetoder högst upp under Personer, klicka på Adresser och annat.

• Inaktivera Spara och fyll i betalningsmetoder om du vill sluta spara betalningsuppgifter.

• Inaktivera Spara och fyll i adresser om du vill sluta spara adresser och kontaktuppgifter.

Om du vill sluta spara lösenord i Chrome kan du läsa mer om hur du hanterar sparade lösenord.

Sparade uppgifter visas inte som förslag i Chrome

Om inga förslag visas när du fyller i ett formulär beror det på något av följande:

• Webbplatsen kanske inte är tillräckligt säker för att uppgifterna ska hämtas från Chrome. Om webbplatsen är säker läser du om hur du åtgärdar problem med sparade uppgifter.
  • Vissa fält i formuläret kanske inte kan identifieras av Chrome.