Fylla i formulär automatiskt

Du kan spara tid genom att få formulär ifyllda automatiskt med sparade uppgifter, till exempel adress- och betalningsuppgifter i Chrome. När du fyller i uppgifter i ett nytt formulär i Chrome visas en fråga om du vill spara dem.

Uppgifterna delas inte av Chrome utan ditt tillstånd. Läs mer om hur Google sparar och skyddar kreditkortsuppgifter.

Lägga till, ändra eller radera uppgifter

Om du har aktiverat synkronisering i Chrome och ändrar en uppgift visas ändringen på dina andra enheter. Läs mer om hur du väljer vilken information som ska synkroniseras mellan enheter.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar följt av Autofyll och betalning.
  3. Tryck på Adresser och annat eller Betalningsmetoder.
  4. Redigera, ändra eller radera uppgifter
    • Lägga till: Tryck på Lägg till adress eller Lägg till kort längst ned. Tryck på Klart längst ned när du är klar.
    • Redigera: Tryck på uppgiften. Tryck på Klart längst ned när du är klar.
    • Radera: Tryck på uppgiften. Tryck på Radera Radera högst upp.

Radera sparade uppgifter

1. Följ anvisningarna för hur du tar bort webbinformation.
  2. Välj Formuläruppgifter för Autofyll under Avancerat.

Synkronisera betalningsuppgifter med Google Pay

Om du har aktiverat synkronisering av betalningsmetoder och adresser i Chrome och köper något online kan du bli tillfrågad om du vill spara betalningsuppgifterna i Google Pay. Om du godkänner sparas kortet i Google Pay. Om Google Pay inte har stöd för betalningsmetoden kan ett erbjudande om att spara den på enheten visas i Chrome.

Lägga till, redigera eller radera ett kreditkort i Google Pay
  1. Öppna pay.google.com.
  2. Tryck på Betalningsmetoder.
  3. Välj ett alternativ.
    • Lägg till: Tryck på Lägg till betalningsmetod. Om det inte finns ett alternativ för att lägga till ett nytt kort besöker du play.google.com/store/account och lägger till en betalningsmetod.
    • Redigera: Tryck på Redigera under kortet.
    • Radera: Tryck på Ta bort under kortet.

Sluta synkronisera betalningsuppgifter med Google Pay

Om du synkroniserar kreditkort och adresser i Chrome lagras dina kreditkortsuppgifter av Google Pay.

De flesta kort som sparas i Google Pay visas som förslag när du fyller i formulär på internet. Så här slutar du synkronisera betalningsuppgifter med Google Pay:

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar.
  3. Tryck på kontots namn högst upp.
  4. Tryck på Synkronisera.
  5. Inaktivera Synkronisera allt.
  6. Avmarkera Kort och adresser som används med Google Pay.

Sluta spara uppgifter i Chrome

Sluta spara uppgifter i Chrome

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar.
  3. Tryck på Autofyll och betalning.
  4. Tryck på Betalningsmetoder eller Adresser och annat.
    • Inaktivera Spara och fyll i betalningsmetoder om du vill sluta spara betalningsuppgifter.
    • Inaktivera Spara och fyll i adresser om du vill sluta spara adresser och kontaktuppgifter.

Om du vill sluta spara lösenord i Chrome kan du läsa mer om hur du hanterar sparade lösenord.

Om du vill sluta spara lösenord i Chrome kan du läsa mer om hur du hanterar sparade lösenord.

Sparade uppgifter visas inte som förslag i Chrome

Om inga förslag visas när du fyller i ett formulär beror det på något av följande:

• Webbplatsen kanske inte är tillräckligt säker för att uppgifterna ska hämtas från Chrome. Om webbplatsen är säker läser du om hur du åtgärdar problem med sparade uppgifter.
  • Vissa fält i formuläret kanske inte kan identifieras av Chrome.