Miten Chrome suojaa automaattisen täytön ja salasanojen dataa

Chromen avulla voit tallentaa salasanoja, osoitteita ja maksutietoja, joilla voit täyttää verkkolomakkeita automaattisesti. Jos olet kirjautuneena laitteillesi, Chrome voi myös jakaa tallennetun datasi laitteiden välillä.

Miten automaattinen täyttö ja salasanojen ylläpito toimii?

Automaattinen täyttö

Voit täyttää sivustojen lomakkeita nopeammin automaattisen täytön avulla. Esimerkiksi maksaminen ja toimitustietojen lisääminen on nyt entistä helpompaa. Chrome lähettää tätä varten tietoa lomakkeen kentistä Googlelle tarjotakseen ehdotuksia täyttäessäsi lomaketta. Google lähettää takaisin ennakointeja, joiden avulla Chrome voi yhdistää tietosi lomakkeen kenttiin. Kerätty ja Googlelle lähetetty data sisältää lomakkeen perusrakenteen, kenttien nimet ja sivuston verkkotunnuksen tiivistetyn version.

Kun lähetät lomakkeen, Chrome lähettää Googlelle lähettämiesi datatyyppien tiedot tulevien ennakointien helpottamiseksi. Google vastaanottaa esimerkiksi yleisen datatyypin tunnisteen, kuten "etunimi", ei "jessica", tai "käyttäjätunnus", ei "jessy1980". Google käyttää näitä tietoja automaattisen täytön parantamiseen ja parhaan osuman tarjoamiseen, kun käytät automaattista täyttöä.

Jos käytät Google Payta, Chrome kerää tietoja tietokoneestasi ja jakaa ne Google Paylle estääkseen maksukorttisi vilpillisen käytön. Katso, miten Google Pay huolehtii datasi yksityisyydestä.

Salasanat

Chrome voi auttaa sinua kirjautumaan sivustoille Google Salasanoihin tallennettujen tietojen avulla. Sivuston tallennetut salasanat voidaan täyttää automaattisesti, kun sisäänkirjautumiskentät ovat käytettävissä.

Kun olet kirjautunut Chromeen Google-tililläsi, voit

• käyttää tilillesi tallennettuja salasanoja
  • luoda vahvan salasanan uusille sivustoille rekisteröitymisen yhteydessä
  • tallentaa uudet salasanat tilillesi.
Näin suojaamme dataasi

Automaattinen täyttö ja Google Salasanat käyttävät osittain verkkosivustojen kehittäjien valitsemia kenttien tunnisteita ja nimiä. Jotta henkilökohtaista dataa ei kerätä vahingossa, Chrome lähettää vain näiden kenttien obfuskoituja versioita.

Näissä datatyypeissä käytetään lisäsuojauksia:

• Salasanat: Kun kirjaudut sivustolle, Chrome voi tarkistaa yksityisyyttä suojaavalla tavalla, onko salasanasi vaarantunut. Tämä riippuu selaintilasta ja päällä olevista asetuksista. Lue lisää Chromen salasanasuojauksesta.
    • Salasanat suojaa sinua tietojenkalasteluhyökkäyksiltä yhdistämällä salasanat niille tarkoitettuihin sivustoihin, ei samankaltaisiin sivustoihin.
    • Salasanojesi salattuja vahvuustilastoja jaetaan Googlelle. Näiden avulla Chrome voi ehdottaa vahvoja salasanoja, jotka täyttävät verkkosivustojen vaatimukset. Tätä dataa ei yhdistetä tiliisi, ja se salataan.Näin estetään tietojen paljastumista, joka voisi tehdä salasanan arvaamisesta helppoa.
    • Suojatakseen salasanojasi luvattomalta käytöltä, Chrome voi pyytää sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi Google-tilisi käyttäjätunnuksella ja salasanalla tai kasvojen tai sormenjäljen tunnistuksella, kun yrität käyttää tai ylläpitää tallennettuja salasanoja.
  • Maksutiedot: Chrome ei tallenna täysiä maksutietoja ilman lupaasi. Jos esimerkiksi päätät olla tallentamatta credit-korttia, Chrome tallentaa kortin neljä viimeistä numeroa, jotta se ei kysy samasta kortista uudelleen. Kun skannaat credit-kortin puhelimen kameralla, tiedot tallennetaan vain puhelimelle. Halutessasi voit myös lisätä maksutiedot Google Payhin.
Sinä teet päätökset

Automaattinen täyttö ja Salasanat ovat oletuksena päällä. Voit ylläpitää automaattista täyttöä ja tallentamaasi dataa Chromen asetuksista.

Voit myös poistaa Chromessa käyttämääsi datan, esimerkiksi salasanat, osoitteet ja maksutiedot.

Tärkeää:

• Kun poistat tietosi Chromesta ollessasi kirjautuneena Google-tilillesi, ne poistetaan Google-tililtäsi ja kaikilta laitteilta, joilla olet kirjautuneena sisään.
  • Kun poistat maksutietoja Chromesta, niitä ei poisteta Google Paysta. Jos haluat poistaa maksutiedot Google Paysta, siirry Google Payhin.

Vinkkejä: