Sådan beskytter Chrome dine data i forbindelse med Autofyld og adgangskoder

Du kan bruge Chrome til at gemme adgangskoder, adresser og betalingsoplysninger, så du kan udfylde onlineformularer automatisk. Hvis du er logget ind på dine enheder, kan Chrome også dele dine gemte data på tværs af dine enheder.

Sådan fungerer Autofyld og Adgangskodeadministrator

Autofyld

Du kan udfylde formularer på websites hurtigere ved hjælp af Autofyld. På denne måde bliver det nemmere at betale, tilføje forsendelsesoplysninger og meget mere. Det foregår på den måde, at Chrome sender oplysninger om formularfelterne til Google med henblik på at give forslag, når du udfylder en formular. Google sender forslag, der giver Chrome mulighed for at matche dine oplysninger med formularfelterne. De data, der indsamles og sendes til Google, omfatter formularens grundlæggende struktur, feltnavne og en hashkrypteret version af websitets domæne.

Når du indsender en formular, sender Chrome oplysninger til Google om de typer data, du har indsendt, for at hjælpe med fremtidige forslag. Google modtager f.eks. en generisk datatypeetiket som f.eks. "fornavn" i stedet for "Sofie" eller "brugernavn" i stedet for "soffi1980". Google bruger disse oplysninger til at forbedre Autofyld-funktionen og levere det bedste match, når du bruger Autofyld.

Hvis du bruger Google Pay, indsamler Chrome oplysninger om din computer og deler dem med Google Pay for at forhindre svigagtig brug af dit betalingskort. Se, hvordan Google Pay beskytter dine data.

Adgangskodeadministrator

Chrome kan hjælpe dig med at logge ind på websites med gemte oplysninger fra Google Adgangskodeadministrator. Adgangskoder, der gemmes for et website, udfyldes muligvis automatisk, når der er loginfelter til det.

Når du logger ind i Chrome med din Google-konto, kan du:

• Bruge adgangskoder, der er gemt på din konto
  • Oprette en stærk adgangskode til nye websites, når du tilmelder dig
  • Gemme nye adgangskoder på din konto
Sådan beskytter vi dine data

Autofyld og Google Adgangskodeadministrator er til dels afhængige af de feltetiketter og -navne, som websiteudviklerne har valgt. For at forhindre utilsigtet indsamling af personoplysninger er det kun slørede versioner af disse, der sendes af Chrome.

Der er yderligere beskyttelse i forbindelse med bestemte typer data:

• Adgangskoder: Når du logger ind på et website, kan Chrome tjekke din adgangskode på en privatlivssikrende måde for at se, om den er blevet kompromitteret. Dette afhænger af den browsertilstand og de indstillinger, du har aktiveret. Få flere oplysninger om beskyttelse af adgangskoder i Chrome.
    • For at beskytte dig mod phishingangreb matcher Adgangskodeadministrator adgangskoder med de websites, de er beregnet til, og ikke med websites, der ligner dem.
    • Krypteret statistik om styrken af dine adgangskoder deles med Google. Statistikkerne gør det muligt for Chrome at foreslå stærke adgangskoder, der opfylder de pågældende websites krav. Disse data er ikke knyttet til din konto og er krypteret for at forhindre offentliggørelse af oplysninger, som kan gøre det nemmere at gætte din adgangskode.
    • For at beskytte mod uautoriseret adgang til dine adgangskoder kan Chrome – når du prøver at bruge eller administrere gemte adgangskoder – bede dig om at bekræfte din identitet ved hjælp af brugernavnet og adgangskoden til din Google-konto eller via ansigtsgenkendelse eller fingeraftryk.
  • Betalingsoplysninger: Chrome gemmer ikke dine fulde betalingsoplysninger uden din tilladelse. Hvis du f.eks. ikke gemmer et kreditkort, gemmer Chrome de sidste 4 cifre på dit kort, så du ikke bliver spurgt om det samme kort igen. Når du scanner dit kreditkort med kameraet på din telefon, gemmes oplysningerne kun på din telefon. Du kan også vælge at føje betalingsoplysninger til Google Pay.
Du bestemmer

Autofyld og Adgangskodeadministrator er som standard aktiveret. Du kan administrere Autofyld og dine gemte data i Chrome-indstillingerne.

Du kan også slette data som f.eks. adgangskoder, adresse og betalingsoplysninger, som du bruger i Chrome.

Vigtigt!

• Når du sletter dine oplysninger fra Chrome, mens du er logget ind på din Google-konto, slettes de fra din Google-konto og alle de enheder, hvor du er logget ind.
  • Når du sletter betalingsoplysninger fra Chrome, slettes de ikke fra Google Pay. Gå til Google Pay for at slette betalingsoplysningerne i Google Pay.

Tips!