Chromen korjaaminen, jos se kaatuu tai ei avaudu

Jos Google Chrome kaatuu, jäätyy tai ei käynnisty lainkaan, saatat nähdä jonkin näistä ilmoituksista:

• Välityspalvelinvirhe Google Chromessa:
    • err_connection_reset_chrome

• Verkkosivu ei ole käytettävissä:
    • err_connection_closed
    • err_connection_failed

Vinkki: Jos tietty sivu ei toimi, voit yrittää korjata sivun latausongelmia.

Yleisiä ohjeita Chromen kaatumisongelmien korjaamiseen

Sulje muut välilehdet, sovellukset ja laajennukset

Tietokoneesi muisti voi olla vähissä, eikä sivua voida ladata samalla, kun sovelluksia, laajennuksia ja ohjelmia on käynnissä.

Vapauta muistia seuraavasti:

• Sulje kaikki välilehdet paitsi se, jolla virheilmoitus näkyy.
  • Sulje muut käynnissä olevat sovellukset tai ohjelmat.
  • Keskeytä käynnissä olevat sovellusten tai tiedostojen lataukset.
  • Poista tarpeettomia laajennuksia. Lue lisää laajennusten poistamisesta.

Vinkki: Kokeile päivittää välilehti, jolla virheilmoitus näkyy.

Käynnistä Chrome uudelleen
  1. Sulje Chrome ja avaa se uudelleen:
    • Windows: Paina Ctrl + q.
    • Mac: Paina + q.
  2. Yritä ladata sivu uudelleen.
    • Vinkki: Voit avata aiemmin avoinna olleet välilehdet uudelleen:
      • Windows: Paina Ctrl + Vaihto + t.
      • Mac: Paina  + Vaihto + t.
Tietokoneen käynnistäminen uudelleen

Joskus ohjelmat tai sovellukset estävät sivua latautumasta oikein.

1. Käynnistä tietokone uudelleen.
  2. Yritä ladata sivu uudelleen.

Chromen kaatumisongelmien vianetsintä

Sivun avaaminen toisella selaimella

Jos haluat tietää, johtuuko ongelma verkkosivusta vai Chromesta, kokeile avata sivu toisella selaimella, kuten Firefoxilla tai Safarilla.

Jos se toimii toisessa selaimessa, kokeile alla olevia ohjeita:

• Chromen poistaminen ja uudelleenasennus: Chrome-profiilissasi voi olla jotain vialla, ja tämä saattaa aiheuttaa ongelmia. Poista Chrome ja varmista, että valitset selausdatan poistamisen valintaruudun. Asenna sitten Chrome uudelleen.
  • Laajennusten poistaminen ja uudelleenasennus: Jokin Chrome-laajennuksistasi saattaa aiheuttaa ongelman. Poista kaikki laajennukset ja lisää ne sitten takaisin yksi kerrallaan.
  • Laitteiston kiihdytysongelmien korjaaminen: Ongelma voi liittyä Chromen toimintaan tietokoneesi laitteiston kanssa:
    1. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
    2. Valitse alareunasta Järjestelmä.
    3. Laita pois päältä Käytä laitteistokiihdytystä, jos mahdollista.
    4. Käynnistä Chrome uudelleen.

Jos sivu ei toimi muillakaan selaimilla, ongelma voi johtua verkostasi tai verkkosivustosta itsestään. Lue lisää alta.

Korjaa verkko-ongelmat ja ilmoita verkkosivustojen ongelmista

Jos sivu ei lataudu muilla selaimilla, ongelma voi johtua verkostasi tai verkkosivustosta.

Käynnistä modeemi ja reititin uudelleen.

Jos tämä ei korjaa ongelmaa, ota yhteyttä verkkosivuston omistajaan ja ilmoita, että verkkosivun lataamisessa on ongelma.

Chromen käynnistymisongelmien korjaaminen

Tarkista onko Chrome jo käynnissä

Chrome saattaa olla jo käynnissä taustalla tietokoneellasi. Näin voit tarkistaa, onko Chrome päällä, ja pakottaa sen sulkeutumaan:

Windows

1. Paina Ctrl + Alt + Delete.
  2. Valitse Tehtävänhallinta.
  3. Valitse Prosessit-kohdasta "Google Chrome" tai "chrome.exe".
  4. Valitse Lopeta tehtävä.

Mac

1. Paina  + Optio + Esc.
  2. Valitse Google Chrome ja sitten Pakota lopettamaan.
Virustorjuntaohjelmiston hallinnoiminen ja haittaohjelmatarkistus

Virustorjuntaohjelmisto tai ei-toivottu haittaohjelma saattaa estää Chromen käynnistämisen.

Silloin voit tarkistaa, estikö virustorjunta tai muu tietokoneellasi oleva ohjelmisto Chromen käynnistymisen.

Lue lisää ei-toivottujen ohjelmistojen tunnistamisesta ja poistamisesta.

Tietokoneen käynnistäminen uudelleen
Tietokoneellasi käynnissä oleva ohjelma tai prosessi voi olla syynä Chromen ongelmiin. Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, ratkaisiko se ongelman.
Poista Chrome ja asenna se uudelleen
Jos yllä olevat ratkaisut eivät toimi, suosittelemme, että poistat Chromen ja asennat sen uudelleen. Chromen poistaminen ja uudelleenasennus voi korjata ongelmia, jotka liittyvät hakukoneeseen, ponnahdusikkunoihin, päivityksiin ja muihin asioihin, jotka saattavat aiheuttaa Chromen käynnistysongelmia.

Eikö ongelma ratkennut? Anna lisätietoja tilanteestasi laittamalla virheraportit päälle. Sen jälkeen voit etsiä lisätietoja ja esittää kysymyksiä täällä: Chromen ohjefoorumi.