Åtgärda problem med Chrome om webbläsaren kraschar eller inte öppnas

Om Google Chrome kraschar, låser sig eller inte startar kan något av följande meddelanden visas:

• Proxy-fel i Google Chrome:
    • err_connection_reset_chrome

• Den här webbsidan är inte tillgänglig:
    • err_connection_closed
    • err_connection_failed

Tips! Om en viss sida inte fungerar kan du testa att åtgärda problem med sidhämtningen.

Först testar du dessa vanliga åtgärder för krascher i Chrome

Stäng andra flikar, tillägg och appar

Datorns minne kan ha tagit slut. Då kan inte webbplatsen läsas in samtidigt som appar, tillägg och program körs.

Så här frigör du minne:

• Stäng alla flikar utom den som visar ett felmeddelande.
  • Avsluta andra appar och program som körs.
  • Pausa nedladdningar av appar och filer.
  • Avinstallera tillägg som du inte behöver. Läs mer om hur du avinstallerar tillägg.

Tips! Testa att läsa in fliken som visar felet igen.

Starta om Chrome
  1. Stäng Chrome och öppna webbläsaren igen:
    • Windows: Tryck på Ctrl + Q.
    • Mac: Tryck på + Q.
  2. Testa att läsa in sidan igen.
    • Tips! Du kan öppna alla flikar som var öppna tidigare igen:
      • Windows: Tryck på Ctrl + Skift + T.
      • Mac: Tryck på + Skift + T.
Starta om datorn

Ibland kan program eller appar förhindra att en sida läses in ordentligt.

1. Starta om datorn.
  2. Testa att läsa in sidan igen.

Felsök sedan kraschproblemen i Chrome

Öppna sidan i en annan webbläsare

Testa att öppna sidan i en annan webbläsare, som Firefox eller Safari, för att kontrollera om det är ett problem med webbsidan eller Chrome.

Om det fungerar i en annan webbläsare testar du följande steg:

• Avinstallera och ominstallera Chrome: Det kan vara något fel i din Chrome-profil som orsakar problemet. Avinstallera Chrome och se till att rutan för att radera webbinformation är markerad. Ominstallera sedan Chrome.
  • Avinstallera och ominstallera tillägg: Det kan vara ett av dina Chrome-tillägg som orsakar problemet. Avinstallera alla tillägg och lägg sedan till dem igen (ett i taget).
  • Lös problem med maskinvaruacceleration: Det kan vara problem med hur datorns maskinvara fungerar med Chrome.:
    1. Öppna Mer Mer följt av Inställningar.
    2. Klicka på System längst ned.
    3. Inaktivera Använd maskinvaruacceleration när det är tillgängligt.
    4. Starta om Chrome.

Om det inte fungerar i en annan webbläsare kan det vara problem med nätverket eller webbplatsen. Läs mer nedan.

Lösa nätverksproblem och rapportera problem med webbplatsen

Om det inte gick att läsa in sidan i en annan webbläsare kan det vara problem med nätverket eller webbplatsen.

Starta om modemet och routern.

Om det inte fungerar kontaktar du webbplatsägaren och talar om att du har problem med att läsa in webbsidan.

Åtgärda problem om det inte går att öppna Google Chrome alls

Kontrollera om Chrome redan är öppet

Chrome kanske redan körs i bakgrunden på datorn. Så här kontrollerar du om Chrome är öppet och tvingar det att stängas:

Windows

1. Tryck på Ctrl + Alt + Delete.
  2. Klicka på Aktivitetshanteraren​.
  3. Klicka på Google Chrome eller chrome.exe under Processer.
  4. Klicka på Avsluta aktivitet.

Mac

1. Tryck på + Alt + Esc.
  2. Klicka på Google Chrome följt av Tvångsavsluta.
Kontrollera antivirusprogrammet och sök efter skadlig programvara

Det kan hända att antivirusprogrammet eller oönskad, skadlig programvara förhindrar att Chrome öppnas.

Du åtgärdar detta genom att kontrollera om antivirusprogrammet eller någon annan programvara på datorn blockerar Chrome.

Läs mer om hur du upptäcker och tar bort oönskad programvara.

Starta om datorn
Det kan vara ett program eller en process som körs på datorn som orsakar problemen med Chrome. Du kan starta om datorn och se om det löser problemet.
Avinstallera och ominstallera Chrome
Om ingen av lösningarna ovan fungerar föreslår vi att du avinstallerar och ominstallerar Chrome. Att avinstallera och ominstallera Chrome kan åtgärda problem med sökmotorn, popupfönster, uppdateringar och annat som kan ha lett till att Chrome inte öppnas.

Fungerar det fortfarande inte? Aktivera kraschrapporter om du vill skicka mer information. Sök sedan efter andra liknande problem eller ställ en fråga i Chromes hjälpforum.