Hoe inloggen met je Google-account werkt in Chrome

Hoe inloggen met je Google-account werkt

Je kunt op verschillende manieren inloggen bij Chrome met je Google-account, bijvoorbeeld als je Chrome voor het eerst gebruikt of later via de Chrome-instellingen. Op je computer kun je ook inloggen bij Chrome via een Google-webservice zoals Gmail. Als je op je computer, Android- of iOS-apparaat inlogt bij Chrome, ben je ook ingelogd bij andere Google-webservices.

Als je ervoor kiest in te loggen bij Chrome, kun je bookmarks, wachtwoorden en andere Chrome-gegevens opslaan en gebruiken in je Google-account. Zo kun je je Chrome-gegevens gebruiken op alle apparaten waarop je inlogt. Als je niet inlogt, kun je nog steeds je bookmarks, wachtwoorden en meer opslaan, maar deze worden alleen opgeslagen op je apparaat.

Ben je ingelogd bij Chrome en wil je je tabbladen en de Chrome-geschiedenis synchroniseren, dan zet je dit aan in de Chrome-instellingen.

Als Web- en app-activiteit aanstaat voor je account (waaronder de subinstelling voor Chrome), kan de Chrome-geschiedenis die in je Google-account is opgeslagen, worden gebruikt om je functionaliteit in Google-producten en -services te personaliseren. Je krijgt dan onder meer snellere zoekopdrachten en nuttige contentaanbevelingen. Je kunt je activiteit beheren via Mijn Google-activiteit.

Als je browset in de incognitomodus in Chrome, kun je niet inloggen bij Chrome. Je kunt nog wel inloggen bij Google-webservices.

Hoe we je gegevens beschermen

Je kunt ervoor kiezen bepaalde gegevens te versleutelen met je eigen wachtwoordzin, zodat Google deze gegevens niet kan lezen. Informatie die naar Google wordt gestuurd, wordt tijdens de overdracht versleuteld. De informatie wordt gebruikt en beschermd in overeenstemming met het Privacybeleid van Google.

Jij hebt de controle

Je kunt je gegevens uit Chrome beheren en op elk moment bepalen hoe deze wordt gebruikt.