Miten Chromen Selaussuoja pitää selausdatasi yksityisenä

Jotta datasi pysyisi yksityisenä, Google Chrome käyttää Selaussuojaa suojatakseen sinua seuraavilta:

• Haitalliset verkkosivustot ja laajennukset
  • Haitalliset ja häiritsevät mainokset
  • Haittaohjelmat
  • Tietojenkalastelu
  • Käyttäjän manipulointi
Miten Selaussuoja toimii

Perustason suojaus

Perustason suojaus tarkoittaa sitä, että Chrome vertaa avaamiasi sivustoja, asentamiasi laajennuksia sekä tiedostoja, joita yrität ladata, Googlen vaarallisten sivustojen ja latausten listaan. Tämän listan sivustot ja lataukset liittyvät haitallisiin sivustoihin ja laajennuksiin, haitallisiin ja häiritseviin mainoksiin, haittaohjelmiin, tietojenkalasteluun ja käyttäjän manipulointiin. Chrome lataa ja tallentaa ajoittain laitteellesi tämän listan uusimman version. Se tallentaa myös listan turvallisista sivustoista.

Aina kun käyt verkkosivustolla tai yrität latausta, Chrome tarkistaa ensin, onko URL-osoite laitteellesi tallennetulla turvallisten sivustojen listalla. Jos näin ei ole, Chrome lähettää osan URL-osoitteesta obfuskoituna Googlelle yksityisen palvelimen kautta, jolloin IP-osoitteesi piilotetaan. Jos Google vahvistaa verkkosivuston tai latauksen haitalliseksi, Chrome varoittaa sinua siitä. Jos olet asentanut haitallisen laajennuksen, Chrome poistaa sen käytöstä. Joissain tapauksissa, jos yksityiselle palvelimelle lähetetty pyyntö epäonnistuu tai selaat incognito-tilassa, sivusto tarkistetaan vertaamalla sitä laitteellesi tallennettuun vaarallisten sivustojen listaan Googlen tallentaman listan sijaan. Jos havaitsemme epäilyttävää toimintaa, Chrome lähettää osan URL-osoitteesta obfuskoituna Googlelle.

Yllä kuvattujen suojausten lisäksi Chrome lähettää raportin Googlelle, jos se havaitsee epäilyttävää sivun toimintaa tai epäilyttäviä toimia, joita sinut on ehkä huijattu tekemään. Kun esimerkiksi lisäät aiemmin tallennetun salasanan uudelle sivustolle, Chrome tarkistaa Googlelta, yrittääkö sivu tietojenkalasteluhyökkäystä. Tietojenkalastelussa käyttäjää manipuloidaan, jotta hänen datansa saadaan varastettua. Jos sivustolla todetaan tietojenkalastelua, Chrome pyytää sinua tarkistamaan tai vaihtamaan salasanasi.

Sivustot tarkistetaan tietojenkalastelun ja käyttäjien manipulointia koskevien termien varalta. Chrome lähettää pienen joukon visuaalisia ominaisuuksia Googlelle ja vertaa sivustoa vaarallisten sivustojen listaan selvittääkseen, onko se haitallinen. Jotkin turvaominaisuudet on poistettu käytöstä incognito-tilassa, jotta lisädataa ei paljasteta Googlelle.

Voit ottaa käyttöön lisäominaisuudet, jotka jakavat enemmän dataasi Googlelle, mikä auttaa parantamaan sinun ja kaikkien Chrome-käyttäjien turvallisuutta.

• Auta parantamaan kaikkien verkkoturvallisuutta: Kun "Verkon turvallisuuden parantaminen kaikille" on päällä, Chrome ilmoittaa sivun otsikoista ja sisältökatkelmista auttaakseen parantamaan Selaussuojaa ja yleistä verkkoturvallisuutta. Jos valitset Parannetun suojauksen, tämä asetus on automaattisesti päällä eikä sitä voi laittaa pois päältä.
  • Varoita, jos salasanoja vaarantuu tietosuojaloukkauksessa: Kun "Varoita, jos salasanoja vaarantuu tietosuojaloukkauksessa" on päällä, Chrome lähettää tiivistetyn kopion käyttäjätunnuksestasi ja salasanastasi Googlelle. Nämä tiedot salataan vain Chromen tietämällä avaimella, jotta voidaan tarkistaa, ovatko salasanasi vaarantuneet salasanaloukkauksessa. Jos valitset Parannetun suojauksen, tämä asetus on automaattisesti päällä eikä sitä voi laittaa pois päältä.

Parannettu suojaus

Parannettu suojaus lähettää Googlelle enemmän tietoa toiminnastasi reaaliajassa, mikä tarjoaa vahvemman ja yksilöidymmän suojauksen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi avaamasi URL-osoitteet ja pieni näyte sivun sisällöstä, latauksista, laajennustoiminnasta ja järjestelmätiedoista.

Parannettu suojaus sisältää perustason suojaukseen sisältyvät oletus- ja valinnaiset ominaisuudet. Parannettu suojaus käyttää lisätietoja varoittaakseen sinua seuraavista asioista:

• Riskialttiit sivustot: Chrome analysoi avaamiesi sivustojen dataa ja havaitsee niiden perusteella riskialttiita sivustoja ja iframeja, vaikka Google ei olisi tiennyt niistä aiemmin.
  • Vaaralliset lataukset: Voit halutessasi lähettää Googlelle epäilyttäviä tiedostoja ja tehdä lisätarkistuksia haittaohjelmien löytämiseksi. Tarkistukset auttavat löytämään uusia haittaohjelmia tai vaarallisia tiedostoja uudelta sivustolta.
  • Epäluotettavat laajennukset: Chrome varoittaa, jos Chrome Web Store ei luota laajennukseen, jonka haluat asentaa.

Jos olet kirjautuneena sisään, Parannettu suojaus tarjoaa vielä enemmän etuja. Se suojaa sinua muissa Google-sovelluksissa, joihin olet kirjautuneena, linkittämällä dataa Google-tilillesi. Jos esimerkiksi löydämme Gmailista tietojenkalasteluyrityksiä, parannamme suojausta, kun avaat sivustoja ja latauksia Chromessa. Parannettu suojaus ei hidasta selauskokemustasi.

Näin suojaamme dataasi

Perustasolla ja parannetulla suojauksella Selaussuoja-dataa käytetään vain sinun ja muiden verkon käyttäjien suojaamiseen ja turvallisuuden parantamiseen.

Perustason suojaus:

• Chrome piilottaa IP-osoitteesi lähettämällä osan URL-osoitteesta obfuskoituna kolmannen osapuolen yksityisen palvelimen kautta ennen sen edelleenlähettämistä Googlelle. Näin Google ja yksityistä palvelinta ylläpitävä kolmas osapuoli eivät voi yhdistää todellista URL-osoitetta IP-osoitteeseesi.
  • Chrome lähettää lisädataa vain, jos tietoturvaongelmasta on todisteita.
    • Jos epäilyttävää toimintaa havaitaan, Chrome lähettää obfuskoidun tai kokonaisen URL-osoitteen ja osia sivujen sisällöstä suoraan Googlen selaussuojalle. Jos esimerkiksi käytät aiemmin tallennettua salasanaa epätavallisella sivustolla tai sivusto ei läpäise tietojenkalastelutarkistusta, raportin mukana voidaan lähettää kokonainen URL-osoite.

Parannettu suojaus:

• Chrome lähettää lisädataa, jos sillä ei ole tietoja sivustosta, jolle olet siirtymässä.
    • Chrome lähettää URL-osoitteita ja osia sivujen sisällöstä Googlen selaussuojalle.
    • Saat parhaan mahdollisen suojauksen Chromessa. Suojaamme sinua esimerkiksi haitallisilta toimijoilta, haittaohjelmilta ja tietojenkalasteluhyökkäyksiltä.
Sinä teet päätökset

Voit parantaa laitteesi ja muiden verkon käyttäjien suojausta valitsemalla Selaussuojan tason ja sen, kuinka paljon dataasi lähetetään Googlelle. Voit aina halutessasi siirtyä vaaralliselle sivustolle tai ladata vaarallisen tiedoston, kun olet saanut varoituksen Chromelta.

Selaussuoja-asetusten muuttaminen

Tärkeää: Jos laitat Selaussuojan pois päältä, Chrome ei voi suojata sinua verkkosivustoilta, jotka yrittävät varastaa tietojasi tai asentaa haittaohjelmia. Suosittelemme jonkintasoista suojausta.

Tietokone

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Yksityisyys ja turvallisuus ja sitten Suojaus.
  3. Valitse haluamasi suojaustaso.

Android

1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset ja sitten Yksityisyys ja turvallisuus ja sitten Selaussuoja.
  3. Valitse haluamasi suojaustaso.

iOS

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse oikeasta alareunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset ja sitten Yksityisyys ja tietoturva ja sitten Selaussuoja.
  3. Valitse haluamasi suojaustaso.

Auta parantamaan suojausasetuksia ‑asetuksen muuttaminen

Jos valitset perussuojauksen, voit valita, onko "Auta lisäämään verkon turvallisuutta kaikille" käytössä vai ei. Parannetulla suojauksella tämä ominaisuus on oletuksena päällä, eikä sitä voi laittaa pois päältä.

Tietokone

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Yksityisyys ja turvallisuus ja sitten Suojaus.
  3. Laita Perustason suojaus ‑kohdasta Auta lisäämään verkon turvallisuutta kaikille päälle tai pois päältä.

Android

1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset ja sitten Yksityisyys ja turvallisuus ja sitten Selaussuoja.
  3. Laita Perustason suojaus ‑kohdasta Auta lisäämään verkon turvallisuutta kaikille päälle tai pois päältä.

iOS

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset ja sitten Yksityisyys ja tietoturva ja sitten Selaussuoja.
  3. Valitse Perustason suojaus Näytä sivuston tiedot.
  4. Laita Auta lisäämään verkon turvallisuutta kaikille päälle tai pois päältä.

Paranna hakuja ja selausta ‑asetusten muuttaminen

Kun Paranna hakuja ja selausta ‑asetus on käytössä, Chrome lähettää avaamiesi sivujen URL-osoitteita selauskokemuksen ja tietoturvan parantamiseksi. Lue lisää yksityisen selaustoiminnan ja incognito-tilan URL-osoitteista.

Tietokone

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Sinä ja Google ja sitten Synkronointi ja Googlen palvelut.
  3. Laita Paranna hakuja ja selausta päälle tai pois päältä.

Android

1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset ja sitten Googlen palvelut.
  3. Laita Paranna hakuja ja selausta päälle tai pois päältä.

iOS

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse oikeasta alareunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset ja sitten Googlen palvelut.
  3. Laita Paranna hakuja ja selausta päälle tai pois päältä.