Sådan holder Beskyttet browsing i Chrome dine browserdata private

For at holde dine data private bruger Google Chrome Beskyttet browsing til at beskytte dig mod:

• Skadelige websites og udvidelser
  • Skadelige og påtrængende annoncer
  • Malware
  • Phishing
  • Social manipulation
Sådan fungerer Beskyttet browsing

Standardbeskyttelse

Med standardbeskyttelse tjekker Chrome, hvilke websites du besøger, de udvidelser, du har installeret, og de filer, du forsøger at downloade, ud fra Googles liste over usikre websites og downloads. De angivne websites og downloads på denne liste omfatter skadelige websites og udvidelser, skadelige og påtrængende annoncer, malware, phishing og social manipulation. Chrome downloader og gemmer med jævne mellemrum den seneste kopi af denne liste på din enhed. Chrome gemmer også en liste over websites, der er kendt for at være sikre.

Hver gang du besøger et website eller forsøger at downloade, tjekker Chrome først, om webadressen er på listen over sikre websites, der er gemt på din enhed. Hvis den ikke er på listen, sender Chrome en sløret del af webadressen til Google via en privatlivsbeskyttende server, der skjuler din IP-adresse. Hvis Google bekræfter, at websitet eller downloaden er skadelig, advarer Chrome dig om, at websitet eller downloaden kan være farlig. Hvis du har installeret en skadelig udvidelse, deaktiverer Chrome den. I nogle tilfælde tjekkes websitet i forhold til listen over usikre websites, der er gemt på din enhed, i stedet for den liste, som Google gemmer, hvis anmodningen til den privatlivsbeskyttende server mislykkes, eller du browser i inkognitotilstand. I sådanne tilfælde sender Chrome en sløret del af webadressen til Google, hvis der er tegn på mistænkelig adfærd.

Ud over de sikkerhedsforanstaltninger, der er beskrevet ovenfor, sender Chrome en rapport til Google, hvis Chrome finder mistænkelig adfærd på sider eller mistænkelige handlinger, du kan være blevet narret til at udføre. Når du f.eks. angiver en adgangskode, der tidligere er blevet gemt på et nyt website, udfører Chrome et tjek hos Google for at afgøre, om siden kan være phishing, som er en type social manipulation, der bruges til at stjæle dine data. Hvis det fastlægges, at websitet er phishing, beder Chrome dig om at tjekke eller ændre din adgangskode.

Websites kontrolleres for udtryk, der kan være relateret til phishing og social manipulation. Chrome sender et lille sæt visuelle funktioner til Google og sammenligner websitet med en liste over skadelige websites for at afgøre, om det er skadeligt. Nogle sikkerhedsfunktioner deaktiveres i inkognitotilstand, så der ikke vises yderligere data til Google.

Du kan tilvælge yderligere funktioner, der deler flere af dine data med Google, for at forbedre sikkerheden for dig og alle Chrome-brugere.

• Vær med til at forbedre sikkerheden på nettet for alle: Når "Vær med til at forbedre sikkerheden på nettet for alle" er aktiveret, rapporterer Chrome headere og uddrag af indhold fra siden for at forbedre Beskyttet browsing og sikkerheden på internettet. Hvis du vælger Forbedret beskyttelse, er denne indstilling automatisk aktiveret og kan ikke deaktiveres.
  • Få en underretning, hvis adgangskoder afsløres i forbindelse med et brud på datasikkerheden: Når "Få en underretning, hvis adgangskoder afsløres i forbindelse med et brud på datasikkerheden" er aktiveret, sender Chrome en hashkrypteret kopi af dit brugernavn og din adgangskode til Google. Disse oplysninger er krypteret med en hemmelig nøgle, som kun Chrome bruger til at tjekke, om dine adgangskoder er blevet kompromitteret som følge af et brud på datasikkerheden. Hvis du vælger Forbedret beskyttelse, er denne indstilling automatisk aktiveret og kan ikke deaktiveres.

Forbedret beskyttelse

Forbedret beskyttelse sender flere oplysninger om din aktivitet til Google i realtid for at tilbyde stærkere og mere tilpasset beskyttelse. Disse oplysninger omfatter de webadresser, du besøger, samt et lille uddrag af sideindhold, downloads, udvidelsesaktivitet og systemoplysninger.

Forbedret beskyttelse omfatter standardfunktionerne og de valgfri funktioner, der er inkluderet i Standardbeskyttelse. Forbedret beskyttelse bruger de ekstra oplysninger til at advare dig om følgende:

• Usikre website: Chrome analyserer data fra websites, du besøger, for at registrere og advare dig om potentielt risikable websites og iframes – også selvom Google ikke kendte til dem før.
  • Farlige downloads: Du kan vælge at sende mistænkelige filer til Google for at køre flere scanninger med henblik på at registrere malware. Disse scanninger hjælper med at finde ny malware eller skadelige filer, der hostes på et nyt website.
  • Udvidelser, der ikke er tillid til: Chrome advarer dig, når Chrome Webshop ikke har tillid til en udvidelse, du vil installere.

Hvis du er logget ind, får du endnu mere ud af Forbedret beskyttelse. Denne sikkerhedsforanstaltning beskytter dig i andre Google-apps, du er logget ind i, ved at tilknytte data fra din Google-konto. Hvis vi f.eks. finder phishingforsøg i Gmail, øger vi din beskyttelse, når du åbner websites og downloads i Chrome. Forbedret beskyttelse gør ikke din browseroplevelse langsommere.

Sådan beskytter vi dine data

Med Standardbeskyttelse og Forbedret beskyttelse bruges data fra Beskyttet browsing udelukkende til at beskytte dig og andre brugere og beskytte jer på nettet.

Med Standardbeskyttelse:

• Chrome skjuler din IP-adresse ved at sende en sløret del af de webadresser, du besøger via en privatlivsbeskyttende tredjepartsserver, før den videresendes til Google. På den måde kan Google og den tredjepart, der står for driften af den privatlivsbeskyttende server, ikke knytte en rigtig webadresse til din IP-adresse.
  • Chrome sender kun yderligere data, når der er tegn på sikkerhedshændelser.
    • Hvis der registreres mistænkelig adfærd, sender Chrome slørede eller fulde webadresser og uddrag af sideindhold direkte til Google Beskyttet browsing. Hvis du f.eks. genbruger en tidligere gemt adgangskode på et ualmindeligt website, eller hvis et website ikke består et tjek til registrering af phishing, sendes den fulde webadresse muligvis sammen med rapporten.

Med Forbedret beskyttelse:

• Chrome sender yderligere data, når Chrome ikke har oplysninger om det website, du er ved at besøge.
    • Chrome sender webadresser og uddrag af sideindhold til Google Beskyttet browsing.
    • Du får den mest omfattende sikkerhed i Chrome, som beskytter dig mod ting såsom skadelige aktører, malware og phishingangreb.
Du bestemmer

Du kan vælge, i hvor høj grad Beskyttet browsing skal beskytte dig, og hvor mange af dine data der skal sendes til Google, for at forbedre sikkerheden for dig og andre brugere på nettet. Du kan altid vælge at besøge et usikkert website eller downloade en farlig fil, når du har fået en advarsel fra Chrome.

Skift dine indstillinger for Beskyttet browsing

Vigtigt! Hvis du deaktiverer Beskyttet browsing, kan Chrome ikke beskytte dig mod websites, der forsøger at stjæle dine oplysninger eller installere skadelig software. Vi anbefaler en vis grad af beskyttelse.

Computer

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Indstillinger og derefter Privatliv og sikkerhed og derefter Sikkerhed.
  3. Vælg den grad af beskyttelse, du vil have.

Android

1. Åbn Chrome Chrome på din Android-enhed.
  2. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere og derefter Indstillinger Indstillinger og derefter Privatliv og sikkerhed og derefter Beskyttet browsing.
  3. Vælg den grad af beskyttelse, du vil have.

iOS

1. Åbn Chrome Chrome på din iPhone eller iPad.
  2. Nederst til højre skal du trykke på Mere Mere og derefter Indstillinger Indstillinger og derefter Privatliv og sikkerhed og derefter Beskyttet browsing.
  3. Vælg den grad af beskyttelse, du vil have.

Skift dine indstillinger for Vær med til at forbedre sikkerheden for alle på nettet

Hvis du vælger Standardbeskyttelse, kan du vælge, om "Vær med til at forbedre sikkerheden for alle på nettet" skal være aktiveret eller deaktiveret. Med Forbedret beskyttelse er denne funktion aktiveret som standard, og den kan ikke deaktiveres.

Computer

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Indstillinger og derefter Privatliv og sikkerhed og derefter Sikkerhed.
  3. Gå til "Standardbeskyttelse", og aktivér eller deaktiver Vær med til at forbedre sikkerheden for alle på nettet.

Android

1. Åbn Chrome Chrome på din Android-enhed.
  2. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere og derefter Indstillinger Indstillinger og derefter Privatliv og sikkerhed og derefter Beskyttet browsing.
  3. Gå til "Standardbeskyttelse", og aktivér eller deaktiver Vær med til at forbedre sikkerheden for alle på nettet.

iOS

1. Åbn Chrome Chrome på din iPhone eller iPad.
  2. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere og derefter Indstillinger Indstillinger og derefter Privatliv og sikkerhed og derefter Beskyttet browsing.
  3. Tryk på Standardbeskyttelse Se websiteoplysninger.
  4. Aktivér eller deaktiver Vær med til at forbedre sikkerheden for alle på nettet.

Skift indstillinger for Gør søgninger og browsing endnu bedre

Når "Gør søgninger og browsing endnu bedre" er aktiveret, videresender Chrome webadresserne for de sider, du besøger, med henblik på at forbedre din browseroplevelse og sikkerhed. Få flere oplysninger om webadresser fra privat browseraktivitet og inkognitotilstand.

Computer

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og derefter Indstillinger og derefter Du og Google og derefter Synkronisering og Google-tjenester.
  3. Aktivér eller deaktiver Gør søgninger og browsing endnu bedre.

Android

1. Åbn Chrome Chrome på din Android-enhed.
  2. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere og derefter Indstillinger Indstillinger og derefter Google-tjenester.
  3. Aktivér eller deaktiver Gør søgninger og browsing endnu bedre.

iOS

1. Åbn Chrome Chrome på din iPhone eller iPad.
  2. Nederst til højre skal du trykke på Mere Mere og derefter Indstillinger Indstillinger og derefter Google-tjenester.
  3. Aktivér eller deaktiver Gør søgninger og browsing endnu bedre.