Administrer adgangsnøgler i Chrome

Du kan bruge en adgangsnøgle til nemt og sikkert at logge ind med kun et fingeraftryk, en ansigtsscanning eller en skærmlås. Adgangsnøgler er en enkel og sikker metode til at logge ind på din Google-konto og alle de websites og apps, der er vigtige for dig — uden en adgangskode. Du bliver muligvis bedt om at logge ind på et website med en adgangsnøgle eller om at oprette en for at forbedre sikkerheden på din konto.

Se, hvordan du logger ind med en adgangsnøgle i stedet for en adgangskode.

Tip! Adgangsnøgler bygger på branchestandarder, så du kan bruge dem på mange platforme.

Mere om adgangsnøgler

Forskellen på adgangsnøgler og adgangskoder er, at adgangsnøgler er kryptografiske nøglepar. Nøgleparret gælder for et specifikt website. Den ene halvdel deles med websitet, mens den anden halvdel er privat og gemmes på din enhed eller i din adgangskodeadministrator. Denne teknologi anvender en kode, som er sikkert genereret, til at godkende din adgang til websites og apps i stedet for en adgangskode, der kan blive stjålet eller lækket.

Fordelene ved adgangsnøgler omfatter:

• Du behøver ikke at huske en sekvens af bogstaver, tal og tegn.
  • Du kan logge ind på konti ved hjælp af teknologi som fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse.
  • Du kan bruge adgangsnøgler i forskellige operativsystemer og i browserøkosystemer samt på både websites og i apps.
  • Adgangsnøgler kan ikke genbruges og er stærke nok til aldrig at blive gættet, hvilket beskytter dem mod hackerangreb.
  • Adgangsnøgler er tilknyttet den app eller det website, de er blevet oprettet til. På den måde kan du aldrig blive narret til at bruge din adgangsnøgle til at logge ind i en svigagtig app eller på et svigagtigt website.
  • Adgangsnøgler fra Google Adgangskodeadministrator er tilgængelige i alle Android-apps.

Brug adgangsnøgler

Du kan gemme adgangsnøgler på dine enheder. Processen er forskellig fra operativsystem til operativsystem og er muligvis ikke tilgængelig i alle operativsystemer.

Gem adgangsnøgler i Windows

Hvis du har Windows 10 eller nyere, kan du bruge adgangsnøgler. Du skal konfigurere Windows Hello for at gemme adgangsnøgler. Windows Hello understøtter i øjeblikket ikke synkronisering eller sikkerhedskopiering, så adgangsnøglerne gemmes kun på din computer. Hvis du mister din computer, eller operativsystemet geninstalleres, kan du ikke gendanne dine adgangsnøgler.

Din computer skal have Windows 11 version 22H2 eller nyere, hvis du vil administrere adgangsnøgler og bruge Autofyld med adgangsnøgler.

Administrer adgangsnøgler i Windows
  1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Vælg Mere Mere og derefter Autofyld og adgangskoder og derefter Google Adgangskodeadministrator.
  3. Til venstre skal du vælge Indstillinger og derefter Administrer adgangskoder.

Tip! "Administrer adgangsnøgler" vises kun, når der er oprettet mindst én adgangsnøgle.

Gem adgangsnøgler i macOS

Du kan gemme adgangsnøgler på din Chrome-profil, hvor de beskyttes af en macOS-nøglering.

Vigtigt! Chrome kan ikke gemme eller bruge adgangsnøgler, der er gemt i en iCloud-nøglering. Hvis du mister din computer, eller Chrome-profilen slettes, kan du ikke gendanne dine adgangsnøgler.

Administrer adgangsnøgler i macOS
  1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Vælg Mere Mere og derefter Autofyld og adgangskoder og derefter Google Adgangskodeadministrator.
  3. Til venstre skal du vælge Indstillinger og derefter Administrer adgangskoder.

Tip! "Administrer adgangsnøgler" vises kun, når der er oprettet mindst én adgangsnøgle.

Gem adgangsnøgler på en sikkerhedsnøgle

Du kan bruge en sikkerhedsnøgle til at gemme dine adgangsnøgler.

Vigtigt! Adgangsnøgler, der er gemt på sikkerhedsnøgler, sikkerhedskopieres ikke. Hvis du mister eller nulstiller sikkerhedsnøglen, kan du ikke gendanne dine adgangsnøgler.

Brug adgangsnøgler på en anden enhed

Du kan bruge Chrome på din computer til at oprette og bruge adgangsnøgler på en anden enhed. Dine adgangsnøgler forbliver på den anden enhed.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Gå til loginsiden på et website, du vil logge ind på.
  3. Når du bliver bedt om at bruge din adgangsnøgle, skal du vælge En anden enhed.
    • Du skal muligvis vælge Prøv på en anden måde.
  4. Scan QR-koden med din Android- eller iOS-enhed.

Tip! Når du har scannet QR-koden på en Android-enhed, kan du vælge, at din computer skal huskes. Hvis du gør det, viser computeren din Android-enhed som en valgmulighed, når du skal bruge en adgangsnøgle. Når du vælger enheden, modtager du en notifikation på din enhed, som beder dig om at verificere din identitet.