Importera lösenord med Chrome

Du kan importera lösenord från andra appar till Google Lösenordshantering i Chrome.

Steg 1: Exportera lösenorden som en .csv-fil

Viktigt! Du kan endast importera lösenord i filformatet .csv till Google Lösenordshantering. Om du vill exportera lösenord som en .csv-fil från en app som inte kommer från Google läser du appens dokumentation.

I dessa användbara resurser hittar du information om hur du exporterar lösenord:

Tips! Se till att lösenorden har rätt format genom att kontrollera om den första raden i den exporterade lösenordsfilen innehåller följande kolumnnamn:

• ”url”
  • ”username”
  • ”password”

Annars uppdaterar du filen så att den innehåller ”url”, ”username” och ”password” som kolumnnamn för första raden.

Steg 2: Importera lösenord

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Lösenord och autofyll följt av Google Lösenordshantering följt av Inställningar.
  3. Klicka på Välj fil under Importera lösenord.
  4. Välj .csv-filen som du vill importera.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra importen.

Tips! Du kan importera 3 000 lösenord i taget. Om du måste importera fler än 3 000 lösenord delar du upp dem i flera .csv-filer och importerar filerna separat. Du kan lagra upp till 10 000 lösenord i Google-kontot.

Steg 3: Ta bort .csv-filen med lösenord

Obs! Om du inte raderar lösenordsfilen kan alla som använder enheten öppna filen och få åtkomst till dina lösenord.

Om du vill radera lösenordsfilen läser du enhetens dokumentation.

Kontrollera om det finns osäkra lösenord

När du har importerat lösenorden kan du kontrollera om de har läckt ut vid ett dataintrång eller är svaga och lätta att lista ut. Läs mer om hur du hanterar dina lösenord.