Wachtwoorden importeren met Chrome

Je kunt wachtwoorden uit andere apps importeren naar Google Wachtwoordmanager in Chrome.

Stap 1: Exporteer je wachtwoorden als csv-bestand

Belangrijk: Je kunt alleen wachtwoorden in de csv-indeling importeren naar Google Wachtwoordmanager. Als je wachtwoorden wilt exporteren als csv-bestand vanuit een app die niet van Google is, raadpleeg je de documentatie van die app.

Ga naar de volgende bronnen voor instructies om wachtwoorden te exporteren:

Tip: Je kunt nagaan of je wachtwoorden de juiste indeling hebben door te checken of de eerste regel van het geëxporteerde wachtwoordbestand deze kolomnamen bevat:

• 'url'
  • 'username'
  • 'password'

Als dat niet het geval is, upate je het bestand door in de eerste regel 'url', 'username' en 'password' op te nemen als kolomnamen.

Stap 2: Importeer wachtwoorden

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en danWachtwoorden en automatisch invullen en dan. Google Wachtwoordmanager en dan Instellingen.
  3. Klik onder Wachtwoorden importeren op Bestand selecteren.
  4. Kies het csv-bestand dat je wilt importeren.
  5. Volg de instructies op het scherm om je import af te ronden.

Tip: Je kunt 3000 wachtwoorden tegelijk importeren. Als je meer dan 3000 wachtwoorden moet importeren, splits je ze op in meerdere csv-bestanden en importeer je ze afzonderlijk. Je kunt maximaal 10.000 wachtwoorden opslaan in je Google-account.

Stap 3: Verwijder het csv-wachtwoordbestand

Belangrijk: Als je je wachtwoordbestand niet verwijdert, kan iedereen die het apparaat gebruikt het bestand openen en toegang krijgen tot je wachtwoorden.

Raadpleeg de documentatie van het apparaat als je je wachtwoordbestand wilt verwijderen.

Checken op onveilige wachtwoorden

Nadat je je wachtwoorden hebt geïmporteerd, kun je checken of ze zijn gelekt bij een gegevenslek of misschien zwak en makkelijk te raden zijn. Meer informatie over hoe je je wachtwoorden beheert