Verkkosivuston yhdistäminen USB-, sarja- tai HID-laitteeseen

Voit muodostaa Chromen avulla yhteyden verkkosivuston ja tietokoneen USB-, sarja- tai HID-laitteen välille. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi näppäimistö, kuulokemikrofoni, kaiutin, peliohjain, kamera ja jopa mikro-ohjain. Jos käytät Android-laitetta, voit yhdistää verkkosivuston USB-laitteeseen.

Tärkeää: iPhonella ja iPadilla ei tällä hetkellä voi yhdistää USB-, sarja- tai HID-laitteita verkkosivuihin Chromessa.

Milloin myöntää pääsy laitteelle

Myönnä laitteesi pääsyoikeus vain luotettaville sivustoille. Kun yhdistät verkkosivuston ja laitteen pariksi, sivusto saa kaikki laitteelle tallennetut tiedot ja voi jopa ohjelmoida sen uudelleen. Voit valita tietokoneella oletuslupa-asetuksen näille laitteille.

1. Avaa Chrome .
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Yksityisyys ja turvallisuus ja sitten Sivustoasetukset ja sitten Lisäluvat.
  4. Valitse laitetyyppi:
    • USB-laitteet
    • Sarjaportit
    • HID-laitteet
  5. Voit valita oletusasetuksen valitsemalla haluamasi vaihtoehdon.

Chromessa olevan verkkosivun ja laitteen yhdistäminen

1. Liitä laite tietokoneeseen sopivalla johdolla.
    • Voit myös yhdistää HID-laitteita laitteeseesi Bluetoothin kautta.
  2. Avaa Chromessa verkkosivu, joka voi muodostaa yhteyden laitteeseen.
  3. Klikkaa tai kosketa sivua. Sinua pyydetään lisäämään laite.
  4. Valitse laite listasta.
  5. Valitse Muodosta laitepari tai Yhdistä.

Vinkki: Jos haluat käyttää yhdistettyä laitetta Linux-järjestelmässä, udev-sääntö on määritettävä oikein.

Laitteen pääsyoikeuden poistaminen sivustolta

1. Valitse verkko-osoitteen vasemmalta puolelta Näytä sivuston tiedot Default (Secure).
  2. Valitse sitten USB-laitteen, sarjaportin tai HID-laitteen vierestä Poista Poista.
Lue lisää USB-laitteista Chromessa
Langallisen laajennuksen vakiotyyppi on Universal Serial Bus eli USB. USB-laiteluokat määrittävät, mitä ominaisuuksia ja tietomuotoja laite tukee.
Peruslaiteluokkia ovat näppäimistö ja hiiri sekä audio-, video- ja tallennuslaitteet. Lue Chrome Enterprisen käytäntö USB-laitteille.
Lue lisää sarjalaitteista Chromessa
Sarjalaite on laite, joka sisältää sarjaviestintäkäyttöliittymiä eli sarjaportteja. Sarjaporttien kautta tiedot siirtyvät molempiin suuntiin bitti kerrallaan. Vaikka myös Ethernetin, FireWiren ja USB:n lähettävät dataa sarjavirtana, sarjaportti-termi viittaa yleensä laitteiston vaatimustenmukaisuuteen (esimerkiksi RS-232, RS-485 tai RS-422).
Sarjalaitteita ovat esimerkiksi mikro-ohjaimet, tulostimet, modeemit ja erikoishiiret. Lue Chrome Enterprise ‐käytäntö sarjalaitteille.
Lue lisää HID-laitteista Chromessa
Human Interface Device (HID) viittaa HID-protokollaan, joka on tavanomainen viestintätapa verkkoon yhdistettävillä laitteilla. HID-laitteita ovat esimerkiksi näppäimistöt, hiiret, kuulokemikrofonit ja peliohjaimet.
HID:n kautta sivustot voivat käyttää painikkeita HID, laittaa LED-valoja päälle ja pois päältä sekä mykistää mikrofoneja ja poistaa mykistyksen. Lue Chrome Enterprisen käytäntö HID-laitteille.