Opprett eller endre en passordfrase for synkronisering

Med en passordfrase for synkronisering kan du legge til et ekstra lag med kryptering, så Google ikke kan lese dataene dine.

En passordrase for synkronisering krypterer alle de synkroniserte dataene dine. Hvis du angir en passordfrase, kan du bruke Googles nettsky til å lagre og synkronisere dataene dine uten å la Google lese dem.

Uavhengig av om du bruker en passordfrase eller ikke, beskyttes synkroniserte data ved at de krypteres under overføringen.

Før du oppretter en passordfrase for synkronisering

Før du oppretter passordfrasen din, er det viktig å vite følgende:

• Du må skrive inn den nye passordfrasen for synkronisering i Chrome på alle enheter du bruker, for å fortsette å synkronisere.
  • Du må skrive inn den nye passordfrasen for synkronisering når du logger på Chrome på nye enheter.

Etter at du har opprettet en passordfrase for synkronisering

Etter at du har opprettet en passordfrase for synkronisering, gjelder følgende:

• Feeden din viser ikke forslag basert på nettsteder du går til i Chrome.
  • Du kan ikke se de lagrede passordene dine på passwords.google.com eller bruke Smart Lock for passord.
  • Loggen din synkroniseres ikke mellom enheter. Nettadresser du skriver inn i adressefeltet i Chrome, synkroniseres fortsatt.

Merk: Hvis du glemmer passordfrasen din for synkronisering, kan ikke Google hjelpe deg med å gjenopprette den. Da må du tilbakestille den. Finn ut hvordan du tilbakestiller passordfrasen for synkronisering.

Opprett en passordfrase for synkronisering

Passordfrasen din for synkronisering lagres på datamaskinen du bruker, og sendes aldri til Google. Bare personer som har passordfrasen din, kan synkronisere de krypterte dataene dine med nye enheter.

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Mer og deretter Innstillinger.
  3. Trykk på kontonavnet ditt.
  4. Trykk på Synkroniser.
  5. Trykk på Kryptering helt nederst.
  6. Velg Kryptér alle synkroniserte data med din egen passordfrase.
  7. Opprett en passordfrase og bekreft den.
  8. Trykk på OK.

Tilbakestill eller slett passordfrasen for synkronisering

Du bør tilbakestille synkroniseringen i disse tilfellene:

• Synkroniseringen ber om det gamle Google-passordet ditt, men du husker det ikke.
  • Du har glemt passordfrasen din.
  • Du vil endre passordfrasen din.
  • Du vil slutte å bruke en passordfrase.

Når du tilbakestiller eller sletter passordfrasen for synkronisering, slettes alle synkroniserte data fra Googles tjenere, og alle synkroniserte datamaskiner og enheter kobles fra. Data som er på datamaskinene eller enhetene du bruker, slettes ikke.

Ingen grunn til bekymring – bokmerkene, loggen, passordene og alle de andre innstillingene dine er fortsatt tilgjengelige i Chrome. Du kan begynne å synkronisere på nytt ved å logge på Chrome igjen på enhetene du vil bruke.

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Gå til Google-oversikten.
  3. Trykk på Tilbakestill synkronisering.
  4. Bekreft ved å trykke på OK.
  5. Logg på Chrome:
    1. Trykk på Mer Mer og deretter Innstillinger øverst til høyre.
    2. Trykk på Logg på Chrome.
  6. Synkroniseringen starter igjen, og du har ikke noen passordfrase for synkronisering lenger. Hvis du fortsatt vil bruke en passordfrase for synkronisering, må du opprette en ny:
    1. Trykk på kontonavnet ditt.
    2. Trykk på Synkroniser.
    3. Trykk på Kryptering helt nederst.
    4. Velg Kryptér alle synkroniserte data med din egen passordfrase.
    5. Opprett en passordfrase og bekreft den.
    6. Trykk på OK.
  7. Logg på Chrome på alle andre enheter der du bruker Chrome. Logg på Chrome på alle andre enheter der du bruker Chrome. Finn ut hvordan du logger på Chrome.