Een wachtwoordzin voor synchronisatie instellen of wijzigen

Met een wachtwoordzin voor synchronisatie kunt u een extra beveiligingslaag toevoegen zodat Google uw gegevens niet kan lezen.

Met een wachtwoordzin voor synchronisatie worden al uw gesynchroniseerde gegevens versleuteld. Als u een wachtwoordzin instelt, kunt u de Google-cloud gebruiken voor het opslaan en synchroniseren van uw gegevens zonder dat u deze door Google laat lezen.

Ongeacht of u een wachtwoordzin gebruikt, uw gesynchroniseerde gegevens worden tijdens de overdracht altijd versleuteld.

Voordat u een wachtwoordzin voor synchronisatie maakt

Voordat u uw wachtwoordzin maakt, is het belangrijk dat u het volgende weet:

• U moet uw nieuwe wachtwoordzin voor synchronisatie opgeven in Chrome op alle apparaten om door te gaan met de synchronisatie.
  • U moet uw nieuwe wachtwoordzin voor synchronisatie opgeven wanneer u inlogt bij Chrome op een nieuw apparaat.

Nadat u een wachtwoordzin voor synchronisatie heeft gemaakt

Nadat u een wachtwoordzin voor synchronisatie heeft gemaakt:

• In uw feed worden geen suggesties weergegeven op basis van websites die u bezoekt in Chrome.
  • U kunt uw opgeslagen wachtwoorden niet zien op passwords.google.com en u kunt Smart Lock for Passwords niet gebruiken.
  • Uw geschiedenis wordt niet gesynchroniseerd op verschillende apparaten. Webadressen die u in de adresbalk in Chrome typt, worden wel gesynchroniseerd.

Opmerking: Als u uw wachtwoordzin voor synchronisatie vergeet, kan Google u niet helpen deze te herstellen. U moet de wachtwoordzin opnieuw instellen. Meer informatie over hoe u uw wachtwoordzin voor synchronisatie opnieuw kunt instellen.

Een wachtwoordzin voor synchronisatie maken

Uw wachtwoordzin voor synchronisatie wordt op uw computer opgeslagen en wordt nooit naar Google verzonden. Alleen iemand met uw wachtwoordzin kan uw versleutelde gegevens naar een nieuw apparaat synchroniseren.

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-apparaat.
  2. Tik op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Tik op uw accountnaam.
  4. Tik op Synchroniseren.
  5. Tik onderaan op Codering.
  6. Kies Alle gesynchroniseerde gegevens versleutelen met je eigen wachtwoordzin voor synchronisatie.
  7. Maak en bevestig uw wachtwoordzin.
  8. Tik op OK.

Uw wachtwoordzin voor synchronisatie opnieuw instellen of verwijderen

In de volgende gevallen moet u synchronisatie opnieuw instellen:

• U wordt gevraagd om uw oude Google-wachtwoord en u bent dit vergeten.
  • U bent uw wachtwoordzin vergeten.
  • U wilt uw wachtwoordzin wijzigen.
  • U wilt geen wachtwoordzin meer gebruiken.

Als u uw wachtwoordzin voor synchronisatie opnieuw instelt of verwijdert, worden alle gesynchroniseerde gegevens verwijderd van de servers van Google en worden alle gesynchroniseerde computers en apparaten ontkoppeld. Gegevens die op uw computers of apparaten staan, worden niet verwijderd.

Maak u geen zorgen: uw huidige bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen blijven beschikbaar in Chrome. U kunt synchronisatie weer gebruiken door opnieuw in te loggen bij Chrome op uw apparaten.

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-apparaat.
  2. Ga naar het Google Dashboard.
  3. Tik op Synchronisatie opnieuw instellen.
  4. Tik op OK om te bevestigen.
  5. Log in bij Chrome:
    1. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
    2. Tik op Inloggen bij Chrome.
  6. Synchronisatie wordt weer gestart en u heeft geen wachtwoordzin voor synchronisatie meer. Als u nog steeds een wachtwoordzin voor synchronisatie wilt gebruiken, stelt u een nieuwe in:
    1. Tik op uw accountnaam.
    2. Tik op Synchroniseren.
    3. Tik onderaan op Codering.
    4. Kies Alle gesynchroniseerde gegevens versleutelen met je eigen wachtwoordzin voor synchronisatie.
    5. Maak en bevestig uw wachtwoordzin.
    6. Tik op OK.
  7. Log in bij Chrome op alle andere apparaten waarop u Chrome gebruikt. Log in bij Chrome op alle andere apparaten waarop u Chrome gebruikt. Meer informatie over hoe u inlogt bij Chrome.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.