Juster innholdsinnstillingene for nettsteder

Du kan velge hvordan Chrome håndterer ting som informasjonskapsler, bilder og Flash-medier, ved å justere innholdsinnstillingene dine. Disse innstillingene kontrollerer hvilket innhold du blir vist på nettsteder, og hva slags informasjon som kan brukes av nettstedene når du surfer.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Klikk på Innstillinger for innhold under «Personvern og sikkerhet».
  5. Klikk på innholdstypen du vil oppdatere.
    • Informasjonskapsler. Informasjonskapsler er filer som opprettes av nettsteder du besøker. Disse lagrer surfeinformasjonen din, så det blir lettere å bruke nettet. Finn ut mer om administrering av informasjonskapsler.
    • Bilder. Bilder er tillatt som standard.
    • JavaScript. JavaScript bidrar til å gjøre nettsteder mer interaktive.
    • Behandlere. Chrome gjør det mulig for eksterne apper og nettjenester å åpne bestemte typer linker. For eksempel kan noen linker ta deg til nettsteder som Gmail eller programmer som iTunes. Hvis du har angitt en standard handling for en bestemt type link, men bestemmer deg for å slette den, går du til slett nettlesingsdata og velger «Informasjonskapsler og andre nettstedsdata».
    • Flash. Med Adobe Flash-programtillegget kan du se og høre lyd- og videoinnhold. Som standard spør Chrome om du vil kjøre Flash når du går til sider som bruker det. Finn ut mer om bruk av Flash.
    • Forgrunnsvinduer. Som standard blokkeres forgrunnsvinduer fra å åpnes automatisk. Finn ut mer om administrering av forgrunnsvinduer.
    • Posisjon. Som standard spør Chrome deg om nettsteder skal kunne se nøyaktig informasjon om posisjonen din. Finn ut mer om deling av posisjonen din.
    • Varsler. For noen nettsteder, som Google Kalender, kan du få varsler på datamaskinens skrivebord. Som standard spør Chrome deg om nettsteder skal kunne vise varsler. Finn ut mer om varsler.
    • Mikrofon. Noen nettsteder kan be om å bruke kameraet ditt og mikrofonen din. Finn ut mer om bruk av kameraer og mikrofoner.
    • Kamera. Noen nettsteder kan be om å bruke kameraet ditt og mikrofonen din. Finn ut mer om bruk av kameraer og mikrofoner.
    • Tilgang for programtillegg uten prosessisolering. Enkelte nettsteder trenger programtillegg, for eksempel for å strømme videoer eller installere programvare. Som standard spør Chrome deg om nettsteders programtillegg skal kunne omgå prosessisoleringen i Chrome og få tilgang til datamaskinen du bruker.
    • Automatiske nedlastinger. Hvis du vil laste ned flere filer fra et nettsted, kan du velge om du vil laste dem ned automatisk eller ikke.
    • Full kontroll over MIDI-enheter. Noen nettsteder ber om å bruke SysEx-meldinger (System Exclusive) for å få full tilgang til MIDI-enheter (Musical Instrument Digital Interface).
    • USB-enheter. Du kan koble et nettsted til en USB-enhet, noe som gjør det mulig for nettstedet å kontrollere og registrere informasjon fra enheten. Finn ut mer om sammenkobling av Chrome og USB-enheter.
    • Bakgrunnssynkronisering. Hvis Internett-tilkoblingen for datamaskinen blir brutt mens en oppgave er i gang (for eksempel ved opplasting av bilder eller sending av chattemeldinger), kan du på enkelte nettsteder fullføre oppgaven når datamaskinen er på nettet igjen. Synkroniseringen foregår i bakgrunnen, selv etter at du har lukket nettstedet.
    • Zoomnivåer. Du kan velge hvor mye du vil zoome inn på bestemte nettsteder. Finn ut mer om å zoome inn eller ut.
    • PDF-dokumenter. Chrome åpner som standard PDF-filer med PDF-visningsprogrammet for Chrome. For å laste ned PDF-dokumenter i stedet for å åpne dem, slå på Last ned PDF-filer i stedet for at de åpnes automatisk i Chrome.
    • Beskyttet innhold. Velg om du vil la Chrome spille av beskyttet innhold. På Windows eller Chromebook kan du velge om du vil gi nettsteder tillatelse til å se nødvendig informasjon om enheten din. Finn ut mer om beskyttet innhold.