Machtigingen voor een site wijzigen

U kunt bepalen welke content websites aan u kunnen laten zien en welke informatie ze kunnen gebruiken terwijl u browst.

Instellingen voor alle sites wijzigen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Site-instellingen.
  5. Selecteer de rechten die je wilt updaten.

Als je de rechten en gegevensopslag wilt wijzigen voor alle sites die je hebt bezocht, kun je ook Rechten en op sites opgeslagen gegevens bekijken selecteren.

Rechten die kunnen worden gewijzigd
  • Cookies: Cookies zijn bestanden die worden gemaakt door websites die je bezoekt. Ze verbeteren je online functionaliteit door je browsegegevens op te slaan. Meer informatie over het beheren van cookies.
  • Afbeeldingen: Afbeeldingen zijn standaard toegestaan.
  • JavaScript: JavaScript wordt gebruikt om sites interactiever te maken.
  • Handlers: Chrome staat toe dat externe apps en webservices bepaalde links openen. Bepaalde links kunnen bijvoorbeeld een site zoals Gmail of een programma zoals iTunes openen. Als je een standaardactie voor een linktype instelt maar deze wilt verwijderen, wis je je browsergegevens en selecteer je 'Cookies en andere sitegegevens'.
  • Flash: Met de plug-in Flash van Adobe kun je audio- en videocontent afspelen. Chrome vraagt je standaard of je Flash wilt uitvoeren wanneer je een pagina met Flash bezoekt. Meer informatie over het gebruik van Flash.
  • Pop-ups: Pop-ups worden standaard automatisch geblokkeerd. Meer informatie over het beheren van pop-ups.
  • Advertenties: Geef aan of je advertenties wilt zien op sites waarop de advertenties vaak als opdringerig worden beschouwd.
  • Locatie: Chrome vraagt je standaard of een site je exacte locatiegegevens mag bekijken. Meer informatie over het delen van je locatie.
  • Meldingen: Sommige websites, zoals Google Agenda, kunnen meldingen weergeven op het bureaublad van je computer. Chrome vraagt je standaard of een site meldingen mag weergeven. Meer informatie over meldingen.
  • Microfoon: Sommige sites kunnen om toegang tot je camera en microfoon vragen. Meer informatie over het gebruik van camera's en microfoons.
  • Camera: Sommige sites kunnen om toegang tot je camera en microfoon vragen. Meer informatie over het gebruik van camera's en microfoons.
  • Plug-intoegang zonder sandbox: Sommige sites hebben plug-ins nodig zodat ze je acties kunnen laten uitvoeren zoals video's streamen of software installeren. Chrome vraagt je standaard of een plug-in van een site de sandbox van Chrome mag omzeilen om toegang tot je computer te krijgen.
  • Automatische downloads: Als je vanaf een site meerdere bestanden wilt downloaden, kun je ervoor kiezen deze automatisch te downloaden.
  • MIDI-apparaten: Sommige websites willen SysEx-berichten (System Exclusive) gebruiken om volledige toegang te krijgen tot MIDI-apparaten (met een Musical Instrument Digital Interface).
  • USB: Je kunt verbinding maken tussen een website en een USB-apparaat. De website kan het apparaat dan beheren en informatie ervan registreren. Meer informatie over Chrome koppelen met USB-apparaten.
  • Synchronisatie op de achtergrond: Als je computer offline gaat tijdens een taak (zoals het verzenden van een chatbericht of het uploaden van een foto), kunnen sommige sites de taak voltooien zodra de computer weer online is. De synchronisatie vindt plaats op de achtergrond, zelfs als je de website verlaat.
  • Zoomniveaus: Je kunt instellen hoeveel je wilt inzoomen op bepaalde websites. Meer informatie over in- of uitzoomen.
  • Pdf-documenten: Chrome opent pdf-documenten standaard in de Chrome PDF Viewer. Als je pdf-bestanden wilt downloaden in plaats van ze te openen, schakel je Download pdf-bestanden in plaats van ze automatisch te openen in Chrome in.
  • Beveiligde content: Je kunt Chrome beveiligde content laten afspelen. In Windows of op Chromebooks kun je sites toestemming geven om de nodige informatie over je apparaat te bekijken. Meer informatie over beveiligde content.

Instellingen voor een specifieke site wijzigen

Je kunt rechten voor een specifieke site toestaan of blokkeren. De site gebruikt dan die instellingen in plaats van de standaardinstellingen. Je kunt ook de gegevens voor een site wissen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar een website.
  3. Klik links van het webadres op het pictogram dat wordt weergegeven: een hangslot Vergrendelen, Info Sitegegevens bekijken of Gevaarlijk Gevaarlijk.
  4. Klik op Site-instellingen.
  5. Wijzig de instellingen voor rechten. Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen.