Anpassa sidan Ny flik i Chrome

Beroende på vilken sökmotor du använder som standard är det möjligt att du kan styra vad som visas under sökrutan på sidan Ny flik.

På datorn kan du anpassa

• temat med en bild och färg
  • innehållet som visas.

Du kan anpassa sidan Ny flik genom att logga in på ditt Google-konto och använda Google som standardsökmotor.

Anpassa sidan Ny flik

När du öppnar en ny flik eller sveper uppåt i adressfältet visas webbplatser som du ofta besöker. Om det är första gången du använder Chrome visas några populära webbplatser.
  • Tryck på ikonen för den webbplats du vill besöka.
  • Om du vill ta bort en webbplats trycker du länge på dess ikon. Tryck sedan på Ta bort.

Hantera artikelförslag

När du öppnar en ny flik kan det visas förslag på artiklar i Förslag. Om du är inloggad i Chrome baseras artikelförslag på din senaste webb- och appaktivitet och dina interaktioner med artikelförslag, till exempel om du trycker på eller scrollar förbi en artikel, beroende på dina inställningar.

Tips!

• Logga in på ditt Google-konto för att spara inställningar så att du får bättre förslag.
  • Om du anger att du inte är intresserad av ett ämne eller en utgivare får du inte fler förslag inom det ämnet eller från den utgivaren.
  • Du kan se de senaste artiklarna i avsnittet Följer på din Android-enhet genom att följa webbplatser och sökningar manuellt.
Hantera innehåll i Förslag

Du kan hantera vilken aktivitet som används för att anpassa Förslag:

• Sluta få förslag utifrån ny aktivitet:
    1. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid Förslag följt av Hantera följt av Aktivitet.
    2. Tryck på menyn Meny till vänster följt av Aktivitetsinställningar.
    3. Stäng av Webb- och appaktivitet.
  • Radera efter artikel: Om du är inloggad på ditt Google-konto kan du granska och radera aktivitetsflödet i Förslag i Min aktivitet.
  • Hämta de senaste artiklarna: Dra nedåt från skärmens överkant för att uppdatera och se det uppdaterade innehållet på sidan Ny flik.
Aktivera eller inaktivera artiklar i Förslag
  1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Öppna en ny flik.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid Förslag följt av Inaktivera eller Aktivera.
Dela innehåll från Förslag

Du kan dela artikelförslag från sidan Förslag i olika appar eller skicka dem till dina andra enheter.

1. Dela en artikel genom att trycka på Dela Dela.
  2. Tryck på appen som du vill dela bilden med.

Tips!

Hantera intressen i förhållande till artikelförslag
  • Så här hanterar du intressen för dina artikelförslag: Tryck på Inställningar Inställningar bredvid Förslag följt av Hantera följt av Intressen.
  • Så här ger du Chrome mer information om dina intressen: Tryck på Mer Mer bredvid en artikel i Förslag följt av Jag är inte intresserad av [ämne] eller Visa inte innehåll från [utgivare].
Hantera specifika artiklar

Så här tar du bort en artikel:

1. Tryck på Mer Mer längst ned i artikeln.
  2. Tryck på Dölj detta .

Så här sparar du en artikel som du vill läsa senare:

1. Tryck på Mer Mer längst ned i artikeln.
  2. Tryck på Lägg till i läslistan .

Så här öppnar du en artikel på en ny flik:

1. Tryck på Mer Mer längst ned i artikeln.
  2. Tryck på Öppna i ny flik.

Läs mer om hur du läser sidor offline.

Dölja eller visa artiklar på ett annat språk

Så här döljer du artiklar på ett annat språk:

1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Öppna en ny flik.
  3. Titta efter Förslag.
  4. Tryck på Mer Mer nere till höger på en artikel följt av Visa inte artiklar på [språk].
    • För att få de uppdaterade artiklarna drar du nedåt för att uppdatera.

Tips! Den här funktionen är kanske inte tillgänglig för alla artiklar.

Så här visar du artiklar på ett annat språk:

1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Öppna en ny flik.
  3. Titta efter Förslag.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid Förslag följt av Hantera följt av Dold.
  5. Sluta dölja språket du vill få tillbaka under TYPER AV INFORMATION.
Följa och sluta följa webbplatserna och sökningarna i avsnittet Följer

Om du använder Google som standardsökmotor kan du följa och hantera webbplatser och sökningar. Så här följer du en webbplats:

1. Navigera till den webbplats du vill följa.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Följ.

Så här följer du en sökning:

1. Öppna Chrome Chrome.
  2. Sök efter ett intresse i adressfältet.
  3. Tryck på Följ eller Följ den här sökningen.

Så här kan du se och hantera webbplatser och sökningar du följer på ett och samma ställe:

1. Tryck på Inställningar Inställningar till höger om Följer följt av Hantera följt av Intressen.
  2. Välj ett ämne eller en sökning som du vill sluta följa.
  3. Tryck på Följer.
Rapportera oönskat eller olämpligt innehåll

Du kan rapportera innehåll i artiklar i Förslag enligt följande kategorier:

• Vilseledande eller sensationslystet
  • Våldsamt eller motbjudande
  • Hatiskt eller kränkande
  • Annat

Så här rapporterar du innehåll:

1. Tryck på Mer Mer bredvid en artikel följt av Rapportera detta.
  2. Ange varför du vill rapportera innehållet.