Hantera säkerhet i Chrome

Du kan surfa säkrare och mer privat med Chromes säkerhetsfunktioner, som säkerhetskontrollen och funktionen Säker webbsökning.
Utsatta lösenord

Om du upptäcker ovanlig aktivitet i kontot eller tror att ditt lösenord har utsatts för intrång ska du genast byta lösenord. Läs mer om hur du skyddar ett Google-konto som utsatts för intrång.

Följ anvisningarna i Chrome om du vill ändra ditt lösenord på en annan webbplats. Läs mer om hur du hanterar lösenord.

Skyddsnivåer för Säker webbsökning
Med Google Säker webbsökning visas varningar för skadlig programvara, riskabla tillägg, nätfiske eller webbplatser på Googles lista över webbplatser som kan vara osäkra. Läs mer om hur du väljer skyddsnivå för Säker webbsökning.
Automatiska uppdateringar av Chrome
Chrome kan uppdateras automatiskt till den senaste versionen så att du alltid skyddas av de senaste säkerhetsuppdateringarna när de blir tillgängliga. Läs mer om hur du uppdaterar Chrome.
Lösenordskryptering på enheten
Obs! Kontrollera att du redan har ställt in kryptering på enheten. Läs mer om hur du ställer in kryptering på enheten.

När kryptering på enheten har konfigurerats kan du använda ditt Google-lösenord eller skärmlåset på kompatibla telefoner och surfplattor för att låsa upp dina lösenord. Den här typen av kryptering innebär att bara du har nyckeln som låser upp lösenorden.

Köra en säkerhetskontroll på en Android-enhet

Säkerhetskontrollen hjälper dig att hantera säkerheten i Chrome. Vid en säkerhetskontroll undersöks följande:
  • utsatta lösenord
  • status för Säker webbsökning
  • tillgängliga Chrome-uppdateringar
  1. Öppna Chrome Chrome på en Android-enhet.
  2. Tryck på Mer Ordna uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Tryck på Säkerhetskontroll följt av Kontrollera nu.
  4. Om ett problem hittas gör du så här:
    1. Tryck på objektet som det är problem med.
    2. Följ anvisningarna på skärmen.
Aktivera Använd alltid en säker anslutning

Om en webbadress har HTTPS kan det tyda på att anslutningen är säker. Anslutningar som använder HTTPS är säkrare än anslutningar som inte gör det.

När du aktiverar Använd alltid en säker anslutning uppgraderar Chrome webbadresser till att använda HTTPS och visar en varning innan du besöker en webbplats som inte har stöd för det.

1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Tryck på Mer Ordna uppe till höger följt av Inställningar följt av Integritet och säkerhet.
  3. Aktivera Använd alltid en säker anslutning under Säkerhet.

Tips! Om webbplatsen som du är på väg till inte använder HTTPS i webbadressen visas varningen Inte säker i adressfältet.

Använd en säker anslutning för att söka efter en webbplats IP-adress

När du besöker en webbplats tar Chrome reda på IP-adressen för webbplatsens värdserver. Om sökning med säker DNS har aktiverats krypteras dina uppgifter i Chrome under sökningsprocessen för att skydda din integritet och säkerhet.

Säker DNS är som standard aktiverat i automatiskt läge i Chrome. Om problem uppstår med att söka efter en webbplats i det här läget söker Chrome upp den i okrypterat läge.

Du kan välja en annan leverantör. Om du väljer en annan leverantör använder inte Chrome okrypterat läge som standard. Om något inte fungerar och du till exempel får felmeddelanden kan du kontrollera leverantörsinställningen eller inaktivera säker DNS. I felmeddelandena kan det stå att serverns IP-adress inte kunde hittas.

Obs! Om enheten hanteras av någon annan eller om föräldrakontroller används går det inte att använda funktionen säker DNS i Chrome.

Så här aktiverar eller inaktiverar du säker DNS:
  1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Tryck på Mer Ordna uppe till höger följt av Inställningar följt av Integritet och säkerhet.
  3. Tryck på Använd säker DNS under Säkerhet.
  4. Aktivera eller inaktivera Använd säker DNS.
  5. Välj din nuvarande eller en annan internetleverantör.