Administrer sikkerhet i Chrome

For å få en mer privat og sikker surfeopplevelse kan du bruke sikkerhetsfunksjonene i Chrome, for eksempel sikkerhetssjekk og Safe Browsing.
Passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd

Hvis du oppdager ukjent aktivitet på kontoen din eller tror at passordet ditt kan ha blitt utsatt for sikkerhetsbrudd, bør du endre passordet umiddelbart. Finn ut hvordan du sikrer en Google-konto som er utsatt for sikkerhetsbrudd.

For å bytte passord fra andre nettsteder, følg veiledningen i Chrome. Finn ut hvordan du administrerer passord.

Beskyttelsesnivåer for Safe Browsing
Med Google Safe Browsing får du varsler om skadelig programvare, risikable utvidelser, nettfisking og nettsteder som står på Googles liste over potensielt utrygge nettsteder. Finn ut hvordan du velger beskyttelsesnivå for Safe Browsing.
Automatiske Chrome-oppdateringer
For å sikre at du er beskyttet av de nyeste sikkerhetsoppdateringene, kan Chrome automatisk bli oppdatert til den nyeste nettleserversjonen.Finn ut hvordan du oppdaterer Chrome.
Kryptering på enheten for passord
Viktig: Sørg for at du allerede har konfigurert kryptering på enheten. Finn ut hvordan du konfigurerer kryptering på enheten.

Når kryptering på enheten er konfigurert, kan du bruke Google-passordet ditt eller skjermlåsen for kompatible telefoner eller nettbrett til å låse opp passordet ditt. Denne typen kryptering betyr at det bare er du som har nøkkelen til å låse opp passordene dine.

Gå gjennom sikkerhetssjekken på datamaskinen

Chrome kjører sikkerhetssjekken automatisk for å hjelpe deg med å finne og løse problemer med personvern og sikkerhet.

Du kan gå gjennom personvern og sikkerhet i Chrome med sikkerhetssjekken. På datamaskiner ser sikkerhetssjekken også etter følgende:

• Passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd, gjenbrukte passord og svake passord: Av hensyn til sikkerheten din på nettet kan sikkerhetssjekken advare deg hvis brukernavn eller passord som er lagret i Google Passordlagring, har vært involvert i databrudd. Finn ut mer om hvordan Chrome beskytter passordene dine.
  • Safe Browsing-status: For å sikre at du er beskyttet mot skadelig programvare, nettfisking og andre risikoer, kan sikkerhetssjekken av og til minne deg på å gjennomgå Safe Browsing-innstillingene. Finn ut mer om Safe Browsing-beskyttelsen i Chrome.
  • Tilgjengelige Chrome-oppdateringer: For å sikre at du er beskyttet av de nyeste sikkerhetsoppdateringene, kan sikkerhetssjekken av og til minne deg på å oppdatere Chrome.
  • Potensielt uønskede varsler: Fra tid til annen minner Chrome deg på å gå gjennom varslingstillatelsene du har gitt.
  • Ubrukte nettstedstillatelser: For å beskytte dataene dine fjerner Chrome tillatelser fra nettsteder du ikke har brukt i det siste.
  • Potensielt skadelige utvidelser: For å forbedre sikkerheten kan sikkerhetssjekken advare deg om utvidelser som kan utgjøre sikkerhetsrisikoer.
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Organiser og så Innstillinger.
  3. Til venstre velger du Personvern og sikkerhet.
  4. Velg Gå til sikkerhetssjekk under «Sikkerhetssjekk».
  5. Hvis Chrome finner problemer, gjør du følgende:
    1. Velg elementet det er problemer med.
    2. Følg veiledningen på skjermen.
Tips: Når sikkerhetssjekken iverksetter tiltak, varsler Chrome deg om eventuelle problemer du må se nærmere på. Disse meldingene vises når du velger Mer Organiser. Du kan velge punktet det er problemer med, og følge veiledningen på skjermen.

Administrer avanserte sikkerhetsinnstillinger

Slå på Bruk alltid sikre tilkoblinger

Når nettadressen til et nettsted inneholder HTTPS, kan det indikere en sikker tilkobling. Tilkoblinger til nettsteder som bruker HTTPS, er sikrere enn dem som ikke gjør det.

Når du slår på Bruk alltid sikre tilkoblinger, oppgraderer Chrome nettadresser til å bruke HTTPS og viser en advarsel før du besøker nettsteder som ikke støtter dette.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Organiser og så Innstillinger.
  3. Til venstre velger du Personvern og sikkerhet og så Sikkerhet.
  4. Slå på Bruk alltid sikre tilkoblinger under «Avansert».
Tips: Når du er i ferd med å laste inn nettsteder som ikke bruker HTTPS i nettadressen, vises en «Ikke sikker»-advarsel i adressefeltet.
Bruk en sikker tilkobling for å finne IP-adressen til nettsteder

Når du besøker et nettsted, slår Chrome opp IP-adressen til vertstjeneren for nettstedet. For å beskytte personvernet ditt og sikkerheten din krypterer Chrome informasjonen din under oppslagprosessen hvis Sikker DNS-oppslag er slått på.

Som standard er Sikker DNS i Chrome slått på i automatisk modus. Hvis Chrome har problemer med å finne nettsteder i denne modusen, blir de slått opp i ukryptert modus.

Du kan velge en egendefinert leverandør. Når du velger en egendefinert leverandør, bruker ikke Chrome ukryptert modus som standard. Hvis du opplever problemer, for eksempel feilmeldinger, kan du sjekke leverandørinnstillingene eller slå av Sikker DNS. Det står kanskje i feilmeldingene at tjenerens IP-adresse ikke ble funnet.

Viktig: Hvis enheten din er administrert eller foreldrekontroll er slått på, kan du ikke bruke Sikker DNS-funksjonen i Chrome.

Slik slår du Sikker DNS på eller av:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Til venstre velger du Personvern og sikkerhet og så Sikkerhet.
  4. Slå Bruk Sikker DNS på eller av under «Avansert».
  5. Velg den nåværende tjenesteleverandøren din.
    • Du kan også velge en egendefinert tjenesteleverandør på rullegardinmenyen.
Administrer sikkerhetsinnstillinger for V8

Viktig: V8 er slått på som standard for å oppnå bedre nettstedsytelse.

For å øke sikkerheten, men redusere nettstedytelsen, kan du slå det av ved å gjøre følgende:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Til venstre velger du Personvern og sikkerhetog så Sikkerhet og så Administrer V8-sikkerhet.
  4. Du kan velge tillatelsen du foretrekker:
    • Nettsteder kan bruke V8-optimalisering: Øker ytelsen, og funksjoner som bruker JavaScript, fungerer som tilsiktet. Dette anbefales.
    • Ikke la nettsteder bruke V8-optimalisering: Senker ytelsen, men gjør V8 sikrere.

Tips: Du kan også angi hvilke nettadresser som kan eller ikke kan bruke V8-optimalisering. For å legge til nettadressen til nettsteder som har tillatelse eller ikke har tillatelse til å bruke V8-optimalisering, velg Legg til.

Administrer sikkerhetsnøkler
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Mer og så Innstillinger
  3. Til venstre velger du Personvern og sikkerhet og så Sikkerhet.
  4. Velg Administrer sikkerhetsnøkler under «Avansert».
  5. Velg hvordan du administrerer sikkerhetsnøkkelen din:
    • Administrer telefoner: Kontroller hvilke telefoner du bruker som sikkerhetsnøkler.
    • Personlig identifikasjonsnummer: Beskytt sikkerhetsnøkkelen din med PIN-kode.
    • Påloggingsinformasjon: Administrer påloggingsinformasjon som er lagret på sikkerhetsnøkkelen.
    • Fingeravtrykk: Legg til og slett fingeravtrykk som er lagret på sikkerhetsnøkkelen.
    • Tilbakestill sikkerhetsnøkkelen: Slett alle data på sikkerhetsnøkkelen, inkludert PIN-koden.

Administrer sertifikater

Du kan sjekke og endre HTTPS- og SSL-sertifikatene og -innstillingene dine.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Til venstre velger du Personvern og sikkerhet og så Sikkerhet.
  4. Velg Administrer sertifikater under «Avansert».
Googles Avansert beskyttelse-program
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Til venstre velger du Personvern og sikkerhet og så Sikkerhet.
  4. Velg Googles Avansert beskyttelse-program under «Avansert».
Tips: Finn ut mer om Googles Avansert beskyttelse-program.