Administrer sikkerhet i Chrome

For å få en sikrere surfeopplevelse kan du bruke sikkerhetsfunksjonene i Chrome, for eksempel sikkerhetssjekk og HTTPS-prioritetsmodus.

Passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd

Passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd, har vært involvert i datalekkasjer på nettsteder eller i apper fra tredjeparter. Bytt disse passordene når du kan. For å bytte passord fra andre nettsteder, følg veiledningen i Chrome.
Safe Browsing
Med Safe Browsing får du varsler om skadelig programvare, risikable utvidelser, nettfisking og nettsteder som står på Googles liste over potensielt utrygge nettsteder. Finn ut hvordan du bruker Safe Browsing i Chrome.

Automatiske Chrome-oppdateringer

For å sikre at du er beskyttet av de siste sikkerhetsoppdateringene, kan Chrome automatisk oppdateres når nye nettleserversjoner blir tilgjengelige.

Kryptering på enheten for passord

Når kryptering på enheten er konfigurert, kan du bruke Google-passordet ditt eller skjermlåsen for kompatible telefoner eller nettbrett til å låse opp passordet ditt. Denne typen kryptering betyr at det bare er du som har nøkkelen til å låse opp passordene dine. Finn ut mer om kryptering på enheten

Tips: For å starte Chrome på nytt etter en oppdatering, følg veiledningen på skjermen.

Kjør en sikkerhetssjekk på datamaskinen din

Viktig: Passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd, har vært involvert i datalekkasjer på nettsteder eller i apper fra tredjeparter. Disse passordene må byttes så fort som mulig.
Du kan administrere sikkerheten i Chrome med sikkerhetssjekken. Sikkerhetssjekken ser etter
  • passord utsatt for sikkerhetsbrudd
  • Safe Browsing-status
  • tilgjengelige Chrome-oppdateringer
På datamaskiner ser sikkerhetssjekken også etter
  • skadelige utvidelser
  • skadelig programvare (bare Windows)
  1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst klikker du på Mer Organiser og så Innstillinger.
  3. Klikk på Personvern og sikkerhet.
  4. Velg Sjekk nå under «Sikkerhetssjekk».
  5. Hvis Chrome finner problemer:
    1. Velg elementet det er problemer med.
    2. Følg veiledningen på skjermen.

Slå på HTTPS-prioritetsmodus

Tilkoblinger til nettsteder som bruker HTTPS, er sikrere enn dem som ikke gjør det. Når du slår på HTTPS-prioritetsmodus, prøver Chrome å laste inn alle nettsteder via HTTPS og viser en advarsel når du prøver å besøke nettsteder som ikke støtter dette.
  1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Organiser og så Innstillinger.
  3. Til venstre klikker du på Personvern og tjenester.
  4. Klikk på Sikkerhet.
  5. Slå på Bruk alltid sikre tilkoblinger.
Tips: Når du er i ferd med å laste inn nettsteder som ikke bruker HTTPS, vises en «Ikke sikker»-advarsel i adressefeltet.

Bruk en sikker tilkobling for å slå opp IP-adressene til nettsteder

Når du besøker et nettsted, slår Chrome opp IP-adressen til vertstjeneren for nettstedet. For å beskytte personvernet ditt og sikkerheten din krypterer Chrome informasjonen din under oppslagprosessen hvis Sikker DNS-oppslag er slått på.

Som standard er Sikker DNS i Chrome slått på i automatisk modus. Hvis Chrome har problemer med å finne nettsteder i denne modusen, blir de slått opp i ukryptert modus.

Du kan velge en egendefinert leverandør. Når du velger en egendefinert leverandør, bruker ikke Chrome ukryptert modus som standard. Hvis du opplever problemer, for eksempel feilmeldinger, kan du sjekke leverandørinnstillingene eller slå av Sikker DNS. Det står kanskje i feilmeldingene at tjenerens IP-adresse ikke ble funnet.

Viktig: Hvis enheten din er administrert eller foreldrekontroll er slått på, kan du ikke bruke Sikker DNS-funksjonen i Chrome.

Slik slår du Sikker DNS på eller av:

1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Mer og så Innstillinger
  3. Klikk på Personvern og sikkerhet og så Sikkerhet.
  4. Slå på eller av Bruk Sikker DNS.
  5. Velg den nåværende tjenesteleverandøren din, eller velg en egendefinert tjenesteleverandør på rullegardinmenyen.