Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Konfigurera ExtensionSettings-policyn

Gäller för hanterade Chrome-webbläsare på Windows, Mac och Linux.

ExtensionSettings-policyn styr flera inställningar, inklusive inställningar som styrs av befintliga tilläggsrelaterade policyer. ExtensionSettings-policyn åsidosätter dessa policyer om de också är inställda.

Om du vill tillämpa anpassade policyer på ett enskilt tillägg använder du tilläggs-id:t. Använd värdet* för att ange standardpolicyn för alla tillägg som du inte har angett anpassade konfigurationer för.

Så här hittar du ett app- eller tilläggs-id:

1. Öppna Chrome Web Store.
  2. Leta upp appen eller tillägget som du vill ha.
  3. Titta på webbadressen. Id:t är den långa teckensträngen i slutet av webbadressen.
    Exempelvis är gmbgaklkmjakoegficnlkhebmhkjfich id:t för Google Kalender.

ExtensionSettings-policyn kan innehålla fälten i tabellen.

Fält Beskrivning och inställningar

allowed_types

Kan endast användas för att göra standardkonfigurationen, *.

Anger vilka typer av appar eller tillägg som får installeras i webbläsaren Chrome. Välj ett eller flera av de följande alternativen:

blocked_install_message

Om du blockerar användare från att installera vissa tillägg kan du ange ett anpassat meddelande som ska visas i webbläsaren om användarna försöker installera dem.

Lägg till text i det allmänna felmeddelandet som visas i Chrome Web Store. Du kan till exempel berätta för användarna hur de kontaktar sin IT-avdelning eller varför ett visst tillägg inte är tillgängligt. Meddelandet kan vara upp till 1 000 tecken långt.

blocked_permissions

Hindrar användare från att installera och köra tillägg som begär vissa API-behörigheter som din organisation inte tillåter. Du kan till exempel blockera tillägg som får åtkomst till cookies.

Om ett tillägg kräver en behörighet som du har blockerat kan användaren inte installera det. Om användarna tidigare har installerat tillägget läses det inte längre in. Om ett tillägg innehåller en blockerad behörighet som ett valfritt krav installeras det som vanligt. När tillägget körs avvisas blockerade behörigheter automatiskt.

En lista över tillgängliga behörigheter finns på webbplatsen för Chrome-utvecklare.

file_url_navigation_allowed

Version 119 och senare av webbläsaren Chrome

Tillåter att tillägg navigerar till angivna filwebbadresser.

installation_mode

Styr om och hur tillägg som du anger läggs till i webbläsaren Chrome. Du kan ställa in installationsläget på:

• allowed – användarna kan installera tillägget. Om installationsläge inte har definierats är detta standardvärdet.
  • blocked – användarna kan inte installera tillägget.
  • force_installed – installera automatiskt tillägget utan användarinteraktion. Användarna kan inte ta bort det. Du måste också definiera nedladdningsplatsen för tillägget med hjälp av update_url.
    Obs! Du kan inte ställa in standardkonfigurationen med *. Webbläsaren Chrome vet inte vilket tillägg som ska installeras automatiskt.
  • normal_installed – installera automatiskt tillägget utan användarinteraktion. Användarna kan inaktivera det. Du måste också definiera nedladdningsplatsen för tillägget med hjälp av update_url.
    Obs! Du kan inte ställa in standardkonfigurationen med *. Webbläsaren Chrome vet inte vilket tillägg som ska installeras automatiskt.
  • removed(Chrome-version 75 eller senare) Användarna kan inte installera tillägget. Om användarna tidigare har installerat tillägget tas det bort i webbläsaren Chrome.

install_sources

Kan endast användas för att göra standardkonfigurationen, *.

Anger vilka webbadresser som får installera tillägg. Du måste tillåta placering av *.crx-filen och sidan där nedladdningen startar, referenten.

Exempel på webbadressmönster finns på utvecklarwebbplatsen för Chrome.

minimum_version_required

I webbläsaren Chrome inaktiveras tillägg, inklusive tvångsinstallerade tillägg, med en äldre version än den angivna lägsta versionen.

Formatet för versionssträngen är detsamma som i tilläggets manifest. Mer information finns i utvecklardokumentationen för Chrome.

update_url

Gäller endast force_installed och normal_installed.

Anger var webbläsaren Chrome ska ladda ned ett tillägg.

Om tillägget finns i Chrome Web Store anger du https://clients2.google.com/service/update2/crx.

Webbläsaren Chrome använder den webbadress som du anger för den första installationen av tillägget. För senare uppdateringar av tillägg använder Chrome webbadressen i tilläggets manifest.

override_update_url

Anger att Chrome använder webbadressen i fältet update_url eller den uppdateringsadress som anges i policyn ExtensionInstallForcelist för efterföljande tilläggsuppdateringar.

Om en sådan inte har angetts eller om den är inställd på falskt används istället webbadressen som anges i tilläggets manifest för Chrome.

runtime_allowed_hosts

Tillåter tillägg att interagera med specifika webbplatser, även om de också definieras i runtime_blocked_hosts.

Du kan ange upp till 100 poster. Ytterligare poster tas bort.

Formatet för värdmönster liknar matchningsmönster förutom att du inte kan definiera sökvägen. Exempel:

• *://*.exempel.com

runtime_blocked_hosts

Förhindra att tillägg interagerar med eller ändrar webbplatser som du anger. Ändringarna omfattar att blockera infogande av javascript, cookie-åtkomst och ändringar av webbeägran.

Du kan ange upp till 100 poster. Ytterligare poster tas bort.

Formatet för värdmönster liknar matchningsmönster förutom att du inte kan definiera sökvägen. Exempel:

• *://*.exempel.com
toolbar_pin

Styr om ikonen för tillägget är fäst i verktygsfältet. Du kan göra följande inställningar:

• force_pinned – ikonen för tillägget är fäst i verktygsfältet och är synlig hela tiden. Användaren kan inte dölja den på tilläggsmenyn.
  • default_unpinned – tillägget är i utgångsläget dolt på tilläggsmenyn och användaren kan fästa det i verktygsfältet.

Om du inte ställer in det här fältet används standardvärdet default_unpinned.

Relaterade ämnen