Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Lägg till webbplatser och progressiva webbappar i Chrome-kiosker

Du kan installera webbplatser och progressiva webbappar på hanterade Chrome OS-enheter i låst kioskläge. Du kan automatiskt starta progressiva webbappar på en kiosk.

Tänk på följande

• Du bör bara lägga till webbplatser och progressiva webbappar som du litar på. För att de ska fungera korrekt i kioskläge beviljas alla webbbehörigheter utan att begära en användares samtycke. Användare ombeds till exempel inte om åtkomst till kameran eller mikrofonen på en kiosk.

• Kontrollera att webbadresser som du anger inte har omdirigeringar. Behörighetsbegäranden beviljas automatiskt endast från den ursprungliga webbadressen. Behörighetsbegäranden från en annan webbadress avvisas automatiskt.

Steg 1: Lägg till webbplatser eller progressiva webbappar i kiosker

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avChromeföljt avAppar och tilläggföljt avKiosker.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Peka på Lägg tillLägg till och klicka på Lägg till efter webbadress Add by URL.
  5. Ange webbadressen och klicka på Spara.

Steg 2: (Valfritt) Ställ in appar på att starta automatiskt

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avChromeföljt avAppar och tilläggföljt avKiosker.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Bredvid Starta app automatiskt under Installationspolicy klickar du på listan och väljer den webbplats eller progressiva webbapp som du vill starta automatiskt.
  5. Klicka på Spara högst upp.

Steg 3: (Valfritt) Lägg till tillägg på webbplatser eller progressiva webbappar

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avChromeföljt avAppar och tilläggföljt avKiosker.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Leta upp och klicka på raden för den webbadress du vill göra ett tillägg i. En sidopanel öppnas där du kan se ytterligare information och konfigurera policyer.
  5. Öppna Tillägg.
  6. Klicka på Lägg till tillägg.
  7. Välj Lägg till från Chrome Web Store och leta reda på och klicka på tillägget som du vill lägga till.
  8. Klicka på Välj. Tilläggets namn och id visas i sidopanelen under Tillägg.
  9. Klicka på Spara.