Registrera webbläsare med Jamf Pro (macOS)

Gäller för MacOS-användare som använder hanterad Chrome.

Som Chrome Enterprise-administratör kan du använda Jamf Pro® version 10.19 eller senare för att skapa en registreringstoken för Chrome Browser Cloud Management (CBCM) och registrera dina Chrome-webbläsare. Du kan sedan använda Googles administratörskonsol för att tillämpa policyer för användare som öppnar Chrome på en registrerad Apple® Mac®-enhet.

Innan du börjar

• Kontrollera att du har åtkomst till Jamf Pro version 10.19 eller senare.

Registrera webbläsare med registreringstoken

1. Logga in på Jamf Pro-konsolen.
  2. Klicka på Datorerföljt avKonfigurationsprofiler till vänster.
  3. Klicka på ""Ny uppe till höger.
  4. På fliken Alternativ i den nya konfigurationsprofilen för macOS klickar du på Program och anpassade inställningarföljt avExterna appar.
  5. Lägg till en ny konfiguration genom att klicka på ""Lägg till uppe till höger.
  6. Under Källa väljer du Arkiv.
  7.  Välj com.google.chrome under Appdomän. Välj sedan appversion och den stabila varianten.
  8. Logga in på administratörskonsolen och skapa en registreringstoken. Se Skapa registreringstoken.
  9. Klistra in det tokenvärde som du vill implementera i rutan för CBCM-token.
  10. Ge profilen ett namn och tilldela den till en annan konfigurationsprofil i Jamf Pro.
  11. Implementera profilen på datorn.