Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Registrera webbläsare med Jamf Pro (macOS)

Gäller för MacOS-användare som använder hanterad Chrome.

Som Chrome Enterprise-administratör kan du använda Jamf Pro version 10.19 eller senare för att skapa en registreringstoken för Chrome Browser Cloud Management och registrera dina Chrome-webbläsare. Du kan sedan använda Googles administratörskonsol för att tillämpa policyer för användare som öppnar Chrome på en registrerad Apple Mac-enhet.

Innan du börjar

• Kontrollera att du har åtkomst till Jamf Pro version 10.19 eller senare.

Registrera webbläsare

Steg 1: Skapa registreringstoken

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Skapa en registreringstoken. Se Skapa registreringstoken.
  3. Kopiera token som används i steg 3.

Steg 2: Lägg till appen Google Chrome

1. Logga in på Jamf Pro-konsolen.
  2. Klicka på Datorerföljt avKonfigurationsprofiler till vänster.
  3. Klicka på Ny uppe till höger.
  4. På fliken Alternativ i den nya konfigurationsprofilen för macOS klickar du på Program och anpassade inställningarföljt avExterna appar.
  5. Lägg till en ny konfiguration genom att klicka på Lägg till uppe till höger.
  6. Under Källa väljer du Arkiv.
  7.  Välj com.google.chrome under Appdomän. Välj sedan appversion och den stabila varianten.

Steg 3: Tilldela registreringstoken till webbläsaren Chrome

1. Klistra in det tokenvärde som du vill implementera i rutan för Chrome Browser Cloud Management-token.
  2. Ge profilen ett namn och tilldela den till en annan konfigurationsprofil i Jamf Pro.
  3. Implementera profilen på datorn.

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.