Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Konfigurera stöd för äldre webbläsare för Mac

Chrome-version 79 eller senare

För administratörer som hanterar Chrome-webbläsaren på Windows för ett företag eller en skola.

Som administratör kan du automatiskt flytta användare från webbläsaren Chrome till en alternativ webbläsare när de använder hanterade Apple® Mac®-datorer. Använd Googles administratörskonsol för att ställa in policyer som anger vilka webbadresser som ska öppnas i en alternativ webbläsare. Du kan till exempel ställa in att Chrome används vid webbläsarbesök på internet medan Apple® Safari® används i organisationens intranät.

Steg 1: Granska policyer

Expandera för att se alla policyer och beskrivningar.

Fullständig uppsättning av policyer och beskrivningar

Policy Beskrivning och inställningar

AlternativeBrowserParameters

Anger parametrar som ska skickas till den alternativa webbläsarens körningsbara fil.

Om denna policy är påslagen används de angivna parametrarna när den alternativa webbläsaren aktiveras.

Du kan använda specialplatshållaren ${url} för att ange var webbadressen ska visas på kommandoraden.

Du behöver inte ange platshållaren om det är det enda argumentet eller om den ska läggas till i slutet av kommandoraden.

Ej inställd: Enbart webbadressen överförs som en parameter till den alternativa webbläsaren.

AlternativeBrowserPath

Anger det program som ska användas som en alternativ webbläsare. Du kan ange en filplats eller använda en av följande variabler:

• ${firefox} — Mozilla® Firefox®
  • ${opera} – Opera®
  • ${safari} – Safari

Ej inställd: För Mac är den alternativa alternativa webbläsaren som standard Safari, ${safari}.

BrowserSwitcherDelay

Anger hur lång tid, i millisekunder, som krävs för att öppna den alternativa webbläsaren. Under den här tiden ser användarna ett meddelande om att de byter webbläsare. Om det finns problem visas ett felmeddelande på sidan.

Ej inställd: Webbadressen öppnas omedelbart i den alternativa webbläsaren utan att visa användarna ett meddelande om att de byter webbläsare.

BrowserSwitcherEnabled

Aktiverar funktionen Stöd för äldre webbläsare.

Om den här policyn är aktiverad kan användarna öppna vissa webbadresser i en alternativ webbläsare, till exempel Safari.

Om den här policyn är aktiverad måste du konfigurera minst en av följande policyer:

Ej inställd: Chrome öppnar inte webbadresser i en alternativ webbläsare.

BrowserSwitcherExternalGreylistUrl

Anger webbadressen för XML-filen med listan över webbadresser som öppnas i en webbläsare och inte aktiverar ett webbläsarbyte. Du kan använda en fil i ditt lokala system med filen:// schema. Du kan även använda en fil på en fjärrserver via HTTP eller HTPPS.

Ej inställd: Chrome använder inte en XML-fil för att styra vilka webbadresser som inte aktiverar ett webbläsarbyte.

BrowserSwitcherExternalSitelistUrl

Anger webbadressen för XML-filen med listan över webbadresser som öppnas i en alternativ webbläsare. Du kan använda en fil i ditt lokala system med filen:// schema. Du kan även använda en fil på en fjärrserver via HTTP eller HTPPS.

Ej inställd: Chrome använder inte en XML-fil för att styra om webbadresser öppnas i en alternativ webbläsare.

BrowserSwitcherKeepLastChromeTab

Anger om Chrome ska stängas efter att den sista fliken i fönstret växlat till den alternativa webbläsaren.

Chrome-webbläsarflikarna stängs automatiskt efter växling till den alternativa webbläsaren. Om den här policyn är inaktiverad och den sista fliken är öppen i fönstret innan du växlar stängs Chrome helt.

Ej inställd: Efter växling till den alternativa webbläsaren förblir minst en flik öppen i Chrome.

BrowserSwitcherUrlGreylist

Anger en lista med webbadresser som öppnas i Chrome eller en alternativ webbläsare och aktiverar inte ett webbläsarbyte.

Ej inställd: Webbadresser öppnas i Chrome om inget annat har angetts i BrowserSwitcherExternalSitelistUrl, BrowserSwitcherUrlList  eller BrowserSwitcherUseIeSitelist.

BrowserSwitcherUrlList

Anger en lista med webbadresser för webbplatser som öppnas i en alternativ webbläsare.

Ej inställd: Inga webbadresser anges i Chrome-policyn.

Steg 2: Konfigurera stöd för äldre webbläsare

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna Stöd för äldre webbläsare.
  5. Så här öppnar du webbadresser i en alternativ webbläsare, till exempel Microsoft Internet Explorer:
    1. Klicka på Stöd för äldre webbläsare.
    2. Välj Aktivera stöd för äldre webbläsare.
    3. Klicka på Spara.
  6. (Valfritt) Om du vill använda en XML-fil för att ange vilka webbadresser som ska öppnas i en alternativ webbläsare:
    1. Klicka på Webbplatslista för Legacy Browser Support.
    2. Ange webbadressen till XML-filen.
    3. Klicka på Spara.
  7. (Valfritt) Så här öppnar du specifika webbadresser i Safari:
    1. Klicka på Webbplatser som ska öppnas i alternativa webbläsare
    2. Ange webbadresserna till sidor som ska öppnas i en alternativ webbläsare.
    3. Klicka på Spara.
  8. (Valfritt) Ange Safari som alternativ webbläsare:
    1. Klicka på Alternativ sökväg.
    2. Ange platsen för webbläsarens körbara fil eller ${safari}.
    3. Klicka på Spara.

Steg 3: (Valfritt) Anpassa stöd för äldre webbläsare

1. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  2. Öppna Stöd för äldre webbläsare.
  3. (Valfritt) Om du vill visa ett meddelande som informerar användarna om att de byter webbläsare:
    1. Klicka på Fördröjning innan den alternativa webbläsaren startas.
    2. Ange antalet sekunder som meddelandet ska visas innan Safari öppnas.
    3. Klicka på Spara.
  4. (Valfritt) Om du vill använda en XML-fil för att ange vilka webbadresser som inte aktiverar ett webbläsarbyte:
    1. Klicka på Webbadress till lista över webbplatser som ska öppnas i någon av webbläsarna.
    2. Ange webbadressen till XML-filen.
    3. Klicka på Spara.
  5. (Valfritt) Så här tillåter du att webbadresser öppnas på en viss sida i någon av webbläsarna, till exempel en sida för enkel inloggning (SSO):
    1. Klicka på Webbplatser som ska öppnas i någon av webbläsarna.
    2. Ange webbadresserna som kan öppnas i båda webbläsarna.
    3. Klicka på Spara.
  6. (Valfritt) Så här skickar du parametrar till Safari:
    1. Klicka på Alternativa webbläsarparametrar.
    2. Ange de parametrar som du vill skicka till Safaris körbara fil.
    3. Klicka på Spara.
    (Valfritt) Om du vill låta Chrome vara öppen när den sista fliken i fönstret har öppnats övergår du till den alternativa webbläsaren.
    1. Klicka på Behåll den sista Chrome-fliken.
    2. Välj Ha minst en Chrome-flik öppen.
    3. Klicka på Spara.

Steg 4: Verifiera att policyer tillämpas

Kontrollera Chrome-webbläsarpolicyer

När du har tillämpat Chrome-policyer måste användarna starta om Chrome-webbläsaren för att inställningarna ska träda i kraft. Kontrollera användarnas enheter för att säkerställa att policyn har tillämpats korrekt.

1. På en hanterad Chrome-enhet öppnar du chrome://policy.
  2. Klicka på Läs in policy på nytt.
  3. Markera rutan Visa policy utan värde.
  4. Kontrollera följande för de policyer som du anger:
    1. Statusen är inställd på OK.
    2. Politikvärdena matchar det du anger i policyn.
Kontrollera konfigurationen för stöd för äldre webbläsare

Du kan kontrollera vilken webbläsare som öppnar specifika webbadresser.

1. Gå till chrome://browser-switch/internals på en hanterad enhet.
  2. I rutan Kontroll av webbadress anger du webbadressen för att se vilken webbläsare som öppnar den.
  3. Under Webbplatslista granskar du listan för att se vilka webbadresser som öppnas i den alternativa webbläsaren.
  4. Under Grålista kontrollerar du vilka webbadresser som öppnas i någon av webbläsarna.

Relaterade ämnen