Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Ondersteuning voor oudere browsers instellen voor de Mac

Chrome-versie 79 of hoger.

Voor beheerders die de Chrome-browser beheren op Windows voor een bedrijf of school.

Als beheerder kun je instellen dat gebruikers automatisch schakelen van de Chrome-browser naar een alternatieve browser als ze een beheerde Apple® Mac®-computer gebruiken. In de Google Beheerdersconsole kun je instellen welke URL's worden geopend in een alternatieve browser. Je kunt bijvoorbeeld zorgen dat voor browserbezoeken aan internet de Chrome-browser wordt gebruikt, maar dat voor bezoeken aan het intranet van je organisatie Apple® Safari® wordt gebruikt.

Stap 1: Het beleid bekijken

Vouw dit uit om alle beleidsregels en beschrijvingen te zien.

Alle beleidsregels en beschrijvingen

Beleid Beschrijving en instellingen

AlternativeBrowserParameters

Specificeert de parameters die moeten worden doorgegeven aan het uitvoerbare bestand van de alternatieve browser.

Als dit beleid is aangezet, worden de opgegeven parameters gebruikt wanneer de alternatieve browser wordt aangeroepen.

Je kunt de speciale tijdelijke aanduiding ${url} gebruiken om op te geven waar de URL in de opdrachtregel moet verschijnen.

Je hoeft de tijdelijke aanduiding niet op te geven als deze het enige argument is of als deze moet worden toegevoegd aan het einde van de opdrachtregel.

Niet ingesteld: Alleen de URL wordt als parameter doorgegeven aan de alternatieve browser.

AlternativeBrowserPath

Specificeert welk programma moet worden gebruikt als alternatieve browser. Je kunt een bestandslocatie opgeven of een van deze variabelen gebruiken:

• ${firefox}: Mozilla® Firefox®
  • ${opera}: Opera®
  • ${safari}: Safari

Niet ingesteld: Voor Mac is de standaard alternatieve browser Safari, ${safari}.

BrowserSwitcherDelay

Specificeert de tijdsduur, in milliseconden, die nodig is om de alternatieve browser te openen. Gedurende deze tijd zien gebruikers een bericht waarin staat dat ze worden overgezet naar een andere browser. Als er problemen zijn, zien gebruikers een foutmelding op deze pagina.

Niet ingesteld: De URL wordt meteen geopend in de alternatieve browser, zonder dat gebruikers het bericht zien dat ze worden overgezet naar een andere browser.

BrowserSwitcherEnabled

Schakelt de functie 'Ondersteuning voor oudere browsers' in.

Als dit beleid is ingeschakeld, kunnen gebruikers bepaalde URL's openen in een alternatieve browser, zoals Safari.

Als dit beleid is ingeschakeld, moet je minstens een van deze beleidsregels configureren:

Niet ingesteld: De Chrome-browser opent geen URL's in een alternatieve browser.

BrowserSwitcherExternalGreylistUrl

Hiermee wordt de URL opgegeven van het XML-bestand met de lijst met URL's waarbij er niet wordt geschakeld tussen browsers. Je kunt een bestand in je lokale systeem gebruiken met het schema file://. Je kunt ook een bestand op een externe server gebruiken via HTTP of HTPPS.

Niet ingesteld: De Chrome-browser gebruikt geen XML-bestand om te bepalen welke URL's geen overschakeling naar een andere browser veroorzaken.

BrowserSwitcherExternalSitelistUrl

Specificeert de URL van het XML-bestand met de lijst met URL's die in een alternatieve browser worden geopend. Je kunt een bestand in je lokale systeem gebruiken met het schema file://. Je kunt ook een bestand op een externe server gebruiken via HTTP of HTPPS.

Niet ingesteld: De Chrome-browser gebruikt geen XML-bestand om te bepalen of URL's worden geopend in een alternatieve browser.

BrowserSwitcherKeepLastChromeTab

Specificeert of de Chrome-browser moet worden gesloten nadat het laatste tabblad in het venster is overgezet naar de alternatieve browser.

Tabbladen in de Chrome-browser sluiten automatisch wanneer ze worden overgezet naar de alternatieve browser. Als dit beleid is uitgeschakeld en het laatste tabblad is geopend in het venster voordat je overschakelt, wordt de Chrome-browser volledig afgesloten.

Niet ingesteld: Als alle tabbladen zijn overgezet naar de alternatieve browser, blijft er minstens één tabblad open in de Chrome-browser.

BrowserSwitcherUrlGreylist

Hiermee wordt de lijst opgegeven met websites die worden geopend in de Chrome-browser of een alternatieve browser en waarbij er niet wordt geschakeld tussen browsers.

Niet ingesteld: URL's worden geopend in de Chrome-browser, behalve de URL's die zijn opgegeven in BrowserSwitcherExternalSitelistUrl,BrowserSwitcherUrlList of BrowserSwitcherUseIeSitelist.

BrowserSwitcherUrlList

Hiermee wordt de lijst opgegeven met website-URL's die in een alternatieve browser worden geopend.

Niet ingesteld: Er staan geen URL's in het Chrome-beleid.

Stap 2: 'Ondersteuning voor oudere browsers' configureren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Ondersteuning voor oudere browsers.
  5. Zo opent u URL's in een alternatieve browser, zoals Microsoft Internet Explorer:
    1. Klik op Ondersteuning voor oudere browsers.
    2. Selecteer Ondersteuning voor oudere browsers aanzetten.
    3. Klik op Opslaan.
  6. (Optioneel) Doe het volgende als je een XML-bestand wilt gebruiken om op te geven welke URL's moeten worden geopend in een alternatieve browser:
    1. Klik op Sitelijst voor 'Ondersteuning voor oudere browsers'.
    2. Voer de URL van het XML-bestand in.
    3. Klik op Opslaan.
  7. (Optioneel) Ga als volgt te werk om specifieke URL's in Safari te laten openen:
    1. Klik op Websites die worden geopend in de alternatieve browser.
    2. Voer de URL's in van pagina's die je wilt openen in een alternatieve browser.
    3. Klik op Opslaan.
  8. (Optioneel) Geef Safari op als alternatieve browser:
    1. Klik op Pad naar alternatieve browser.
    2. Voer de locatie in van het uitvoerbare bestand van de browser of voer ${safari} in.
    3. Klik op Opslaan.

Stap 3: (Optioneel) 'Ondersteuning voor oudere browsers' aanpassen

1. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  2. Ga naar Ondersteuning voor oudere browsers.
  3. (Optioneel) Ga als volgt te werk om een bericht te laten weergeven voor gebruikers waarin staat dat ze worden overgezet naar een andere browser:
    1. Klik op Vertraging voordat alternatieve browser wordt geopend.
    2. Voer het aantal seconden in dat het bericht moet worden weergegeven voordat Safari wordt geopend.
    3. Klik op Opslaan.
  4. (Optioneel) Ga als volgt te werk om met een XML-bestand op te geven welke URL's geen overschakeling naar een andere browser veroorzaken:
    1. Klik op URL naar de lijst met websites die kunnen worden geopend in beide browsers.
    2. Voer de URL van het XML-bestand in.
    3. Klik op Opslaan.
  5. (Optioneel) Ga als volgt te werk om toe te staan dat URL's in beide browsers op een specifieke pagina worden geopend, zoals een pagina voor Single sign on (SSO):
    1. Klik op Websites die in beide browsers kunnen worden geopend
    2. Voer de URL's in die in beide browsers kunnen worden geopend.
    3. Klik op Opslaan.
  6. (Optioneel) Ga als volgt te werk om parameters door te sturen naar Safari:
    1. Klik op Parameters voor de alternatieve browser.
    2. Voer de parameters in die moeten worden doorgegeven aan het uitvoerbare bestand van Safari.
    3. Klik op Opslaan.
    (Optioneel) Ga als volgt te werk om te zorgen dat de Chrome-browser geopend blijft nadat het laatste tabblad in het venster is overgezet naar de alternatieve browser:
    1. Klik op Laatste Chrome-tabblad behouden.
    2. Selecteer Minstens één Chrome-tabblad open laten staan.
    3. Klik op Opslaan.

Stap 4: Controleren of het beleid is toegepast

Chrome-browserbeleid controleren

Nadat je Chrome-beleid hebt toegepast, moeten gebruikers de Chrome-browser opnieuw starten voordat de instellingen van kracht worden. Controleer de apparaten van gebruikers om te controleren of het beleid correct is toegepast.

1. Ga op een beheerd apparaat naar chrome://policy.
  2. Klik op Beleid opnieuw laden.
  3. Vink het vakje aan voor Beleid weergeven zonder waarde ingesteld.
  4. Controleer het volgende voor het beleid dat je hebt ingesteld:
    1. De status is ingesteld op OK.
    2. De beleidswaarden komen overeen met wat je hebt ingesteld in het beleid.
De configuratie van 'Ondersteuning voor oudere browsers' controleren

Je kunt controleren in welke browser specifieke URL's worden geopend.

1. Ga op een beheerd apparaat naar chrome://browser-switch/internals.
  2. Voer in het vak URL Checker de URL in om te zien in welke browser deze wordt geopend.
  3. Controleer onder Sitelist welke URL's worden geopend in de alternatieve browser.
  4. Controleer onder Grijze lijst welke URL's in beide browsers worden geopend.