Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

De Chrome-browser optimaliseren op virtuele desktops

Voor beheerders die de Chrome-browser beheren in Windows voor een bedrijf of school.

Als beheerder kun je de Chrome-browser implementeren in een VDI-omgeving (Virtual Desktop Infrastructure) zoals Citrix® Virtual Apps and Desktops. Als de Chrome-browser te langzaam wordt uitgevoerd of te veel geheugen gebruikt, volgen hier enkele suggesties voor hoe je de prestaties van de Chrome-browser in een VDI-omgeving kunt verbeteren.

Je VDI-omgeving configureren

• Servergeheugen en CPU-grootte: Het aantal gebruikers dat de Chrome-browser tegelijkertijd kan gebruiken op virtuele desktops, is afhankelijk van het geheugen en de CPU-bronnen van je VDI-servers. Voor de Chrome-browser raadt Google 1 GB RAM en tussen twee en vier virtuele centrale verwerkingseenheden (vCPU's) per virtuele desktop aan. Controleer of deze aanbevelingen geschikt zijn voor je organisatie. Als je bijvoorbeeld wilt dat honderd gebruikers de Chrome-browser tegelijkertijd kunnen gebruiken op virtuele desktops, heb je ten minste 100 GB RAM en 200 vCPU's nodig.
  • Hardwareversnelling: Als je VDI-server geen grafische verwerkingseenheden (GPU's) ondersteunt, gebruik je de editor voor groepsbeleidsbeheer om het beleid Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar in te stellen op false.
  • Extensies: Extensies kunnen een grote hoeveelheid geheugen gebruiken of ervoor zorgen dat het langer duurt voordat de Chrome-browser wordt gestart. Google raadt je aan het aantal extensies te beperken dat gebruikers kunnen installeren. Zie Beleid voor Chrome-apps en -extensies instellen (Windows) voor meer informatie.
  • Roaming-gebruikersprofielen: Schakel roaming-gebruikersprofielen in zodat gebruikers elke keer beschikken over dezelfde Chrome-browserfunctionaliteit wanneer ze de browser op een virtuele desktop gebruiken. Zie De Chrome-browser gebruiken met roaming-gebruikersprofielen voor meer informatie.

Wat je gebruikers moet vertellen

• Ongebruikte tabbladen sluiten: Hoe meer tabbladen gebruikers tegelijkertijd open hebben, hoe harder de Chrome-browser moet werken. Laat gebruikers weten dat ze tabbladen moeten sluiten die ze niet gebruiken. Je kunt ook een extensie implementeren of laten installeren die het geheugengebruik vermindert door tabbladen op te schorten die niet worden gebruikt. Een voorbeeld van een dergelijke extensie is The Great Suspender
  • Vermijd overbelasting van het netwerk: Raad gebruikers aan niet tegelijkertijd streaming-services op virtuele desktops te gebruiken. Als er bijvoorbeeld honderd gebruikers naar YouTube kijken, neemt de vraag naar netwerkbandbreedte, geheugen en CPU-bronnen toe. Houd er rekening mee dat op de meeste VDI-servers geen GPU's worden gebruikt.