Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Konfigurera Chrome Browser Cloud Management

3. Aktivera rapportering för webbläsaren Chrome

Om du vill få ytterligare rapportdata om organisationens Chrome-webbläsare kan du ställa in rapporteringspolicyn för hanterad webbläsare.

Slå på webbläsarrapportering i administratörskonsolen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

3. Välj organisationsenheten på högsta nivån så att alla underordnade organisationer ärver policyn.
  4. Scrolla ned till Webbläsarrapportering.
  5. Ställ in Hanterad webbläsarrapporteringAktivera hanterad molnrapportering.
  6. Klicka på Spara.
  7. Starta om webbläsaren Chrome på användarnas enheter så att den nya policyn tillämpas.

Du bör då få en rapport inom en minut efter att webbläsaren Chrome startats om. När en rapport har skickats fylls resten av fälten på sidan Webbläsarlista i samt även sidan Detaljer. När nya rapporter kommer in uppdateras dessa fält i enlighet med detta. För närvarande är rapportfrekvensen inställd på en gång per dygn. Om det behövs kan du använda inställningen Frekvens för webbläsarstatus i timmar för att ändra antalet timmar mellan efterföljande rapporter. Ange ett värde mellan 3 och 24 timmar.

Följande laddas upp från användarnas enheter

Administratörsaktivitet

Du kan använda granskningsloggen för administratörer för att se en lista över åtgärder som utförts på administratörskonsolen.

Mer information om vilken data för administratörsaktivitet du kan visa finns i Granskningslogg för administratör.

Webbläsarpolicyer

Typ Exempelvärde Anmärkningar
Policynamn BookmarkBarEnabled
Källa/omfattning för policy Policy för molndator
Policyvärde falskt
Policyfel Utfasad Alla problem med en policy visas här.

Webbläsare och profiler

Typ Exempelvärde Anmärkningar
Version av webbläsaren Chrome 69.0.3497.23
Kanal för webbläsaren Chrome Beta
Sökväg för webbläsaren Chrome C:\Program Files (x86)\Google\Chrome Beta\Application
Profilnamn Person 1
Profilsökväg \Default
Profil som är inloggad i användarens e-post person@exempel.com Finns endast om det finns en signerad användare i profilen.
Profilen som är inloggad i användar-id [Id-nummer] Ett dolt id som är unikt för användaren. Finns endast om det finns en inloggad användare i profilen.

Policyer för tillägg

Typ Exempelvärde Anmärkningar
Tilläggs-id aapocclcgogkmnckokdopfmhonfmgoek Identifierar unikt det tillägg som policyn gäller.
Policynamn BookmarkBarEnabled
Källa/omfattning för policy Policy för molndator
Policyvärde falskt
Policyfel Utfasad Alla problem med en policy visas här.

Tillägg och pluginprogram

Typ Exempelvärde Anmärkningar
Tilläggs-id aapocclcgogkmnckokdopfmhonfmgoek
Tilläggets version 0.10
Tilläggets namn presentationer
Beskrivning av tillägget Växlare för användaragent för Chrome är ett tillägg för Google Chrome
Tilläggstyp tillägg
Webbadressen till startsidan för tillägget https://spoofer-extension.appspot.com/about
Tilläggsikon Google Drive
Installationstyp för tillägg Normal Anger om tillägget har tvångsinstallerats av administratören eller installerats av användaren.
Status för aktiverat tillägg Aktiverat
Värdbehörigheter för tillägg ”webRequest”, ”cookies” Läs mer om värdbehörigheter.
Behörigheter för tillägg ”tabs”, ”devtools” Läs mer om tilläggsbehörigheter för Chrome.
Namn på pluginprogram Chrome PDF-pluginprogram
Version av pluginprogram 2.0
Beskrivning av pluginprogram Portable Document Format
Filnamn för pluginprogram internal-pdf-viewer

Datorinformation

Typ Exempelvärde Anmärkningar
BIOS-serienummer [alfanumerisk sträng]
Token för enhetshantering (DM-token) [alfanumerisk sträng] Genereras under registrering för att unikt identifiera enheten.
Datornamn DESKTOP1 Datorns namn.
OS-användare CORP\Användare1 Användarens namn som rapporterats av operativsystemet.
Operativsystemsversion Windows 10.0.17134.165 Den version av operativsystemet som webbläsaren körs på.
OS-arkitektur x86_64 Arkitekturen för den enhet som webbläsaren körs på.
Dator-id [Id-nummer] Detta värde är plattformsspecifikt.

Säker webbsökning

Typ Exempelvärde Anmärkningar
Antal varningar 10 Antalet varningar som visas för användaren.
Antal genomklickningar för varningar 5 Antalet gånger som användaren klickat genom varningen och fortsatt till sidan.

Efter konfigurationen