Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

'Cloudbeheer voor de Chrome-browser' instellen

3. Rapporten voor de Chrome-browser aanzetten

Als je aanvullende rapportagegegevens wilt bekijken over de Chrome-browsers van je organisatie, stel je het beleid voor rapporten over beheerde browsers in.

Browserrapporten aanzetten in de Beheerdersconsole

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Selecteer de organisatie-eenheid op het hoogste niveau, zodat het beleid wordt overgenomen in alle onderliggende organisatie-eenheden.
  4. Scroll omlaag naar Browserrapportage.
  5. Stel Rapporten over beheerde browsers in op Cloudrapporten van beheerde browsers aanzetten.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Start de Chrome-browser op de apparaten van gebruikers opnieuw op, zodat het nieuwe beleid van kracht wordt.

Binnen een minuut nadat de Chrome-browser opnieuw is opgestart, ontvang je een rapport. Wanneer een rapport is verzonden, worden de overige velden op de pagina Browserlijst en Details ingevuld. Telkens wanneer er nieuwe rapporten binnenkomen, worden deze velden geüpdatet. Momenteel is de rapportfrequentie ingesteld op één keer per 24 uur. Gebruik indien nodig de instelling Frequentie van browserstatus in uren om het aantal uren tussen opeenvolgende rapporten te wijzigen. Typ een waarde tussen 3 en 24 uur.

Wat wordt er geüpload vanaf de apparaten van gebruikers

Beheerdersactiviteit

In het controlelogboek voor beheerders zie je welke acties er zijn uitgevoerd in de Google Beheerdersconsole.

Zie Controlelogboek voor beheerders om te zien welke informatie over beheerdersactiviteiten je kunt bekijken.

Browserbeleid

Type Voorbeeldwaarde Opmerkingen
Beleidsnaam BookmarkBarEnabled
Bron/bereik van beleid Apparaatbeleid in de cloud
Beleidswaarde onwaar
Beleidsfout Beëindigd Problemen met het beleid worden hier weergegeven.

Browsers en profielen

Type Voorbeeldwaarde Opmerkingen
Chrome-browserversie 69.0.3497.23
Chrome-browserkanaal Bèta
Chrome-browserpad C:\Program Files (x86)\Google\Chrome Beta\App
Profielnaam Persoon 1
Profielpad \Standaard
E-mailadres profiel ingelogde gebruiker persoon@example.com Alleen beschikbaar als het profiel een ingelogde gebruiker bevat.
ID profiel ingelogde gebruiker [ID-nummer] Een vermomde ID die uniek is voor de gebruiker. Alleen beschikbaar als het profiel een ingelogde gebruiker bevat.

Extensiebeleid

Type Voorbeeldwaarde Opmerkingen
Extensie-ID aapocclcgogkmnckokdopfmhonfmgoek De unieke ID van de extensie waarvoor het beleid geldt.
Beleidsnaam BookmarkBarEnabled
Bron/bereik van beleid Apparaatbeleid in de cloud
Beleidswaarde onwaar
Beleidsfout Beëindigd Problemen met het beleid worden hier weergegeven.

Extensies en plug-ins

Type Voorbeeldwaarde Opmerkingen
Extensie-ID aapocclcgogkmnckokdopfmhonfmgoek
Extensieversie 0.10
Naam extensie Presentaties
Beschrijving extensie 'User-agent switcher for Chrome' is een extensie voor Google Chrome
Extensietype extensie
URL van homepage extensie https://spoofer-extension.appspot.com/about
Extensie-icoon Google Drive
Installatietype extensie Normaal Of de extensie afgedwongen is geïnstalleerd door de beheerder of door de gebruiker is geïnstalleerd.
Status 'Aan' van extensie Aan
Hostrechten extensie “webRequest”, “cookies” Meer informatie over hostrechten.
Extensierechten “tabs”, “devtools” Meer informatie over rechten voor Chrome-extensies.
Naam plug-in Chrome PDF Plugin
Plug-inversie 2.0
Beschrijving plug-in Portable Document Format
Bestandsnaam plug-in interne-pdf-viewer

Apparaatgegevens

Type Voorbeeldwaarde Opmerkingen
BIOS-serienummer [alfanumerieke tekenreeks]
Token voor apparaatbeheer (DM-token) [alfanumerieke tekenreeks] Wordt gegenereerd tijdens de inschrijving om het apparaat een unieke ID te geven.
Naam apparaat DESKTOP1 De naam van het apparaat.
OS-gebruiker CORP\Gebruiker1 De naam van de gebruiker zoals gerapporteerd door het besturingssysteem.
OS-versie Windows 10.0.17134.165 De versie van het OS waarin de browser wordt uitgevoerd.
OS-arch x86_64 De architectuur van het apparaat waarop de browser wordt uitgevoerd.
Apparaat-ID [ID-nummer] Deze waarde is platformspecifiek.

Safe Browsing

Type Voorbeeldwaarde Opmerkingen
Aantal waarschuwingen 10 Het aantal waarschuwingen dat aan de gebruiker wordt weergegeven.
Aantal doorgeklikte waarschuwingen 5 Het aantal keren dat de gebruiker de waarschuwing heeft doorgeklikt en doorging naar de pagina.

Na de installatie