Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Instellingen voor Chrome-kiosk-apps beheren

Dit artikel is bedoeld voor Chrome-beheerders en -ontwikkelaars die ervaring hebben met het ontwikkelen van Chrome-apps.

Als beheerder kun je Chrome-kiosk-apps aanpassen in de Beheerdersconsole. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de app bepaalt welke Chrome-versie wordt gebruikt op een kiosk. Of je kunt een kiosk-app automatisch laten starten op een bord voor digitale bewegwijzering.

Een kiosk-app automatisch laten starten op ChromeOS-apparaten

Als je een kiosk-app zo instelt dat deze automatisch wordt gestart, worden apparaten waarop ChromeOS wordt uitgevoerd apparaten met één doel. Je kunt meerdere kiosk-apps implementeren op een apparaat, maar je kunt er slechts één automatisch laten starten wanneer het apparaat opstart. Je kunt een app bijvoorbeeld automatisch laten starten op apparaten waarop gebruikers geen toetsenbord en muis gebruiken.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Apparatenand thenChromeand thenApps en extensiesand thenKiosken.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Kies naast App automatisch opstarten de app die je automatisch wilt laten opstarten op Chrome OS-apparaten.
  5. Stel in het app-venster instellingen in, zoals implementatie en automatisch starten.

Een kiosk-app de Chrome-versie laten bepalen

Wordt ondersteund op Chrome 52 en hoger.

Je kunt een kiosk-app de Chrome-versie laten bepalen op een apparaat met ChromeOS om het apparaat stabieler te laten werken als de app (of bepaalde functies in de app) niet werkt met de nieuwste Chrome-versie.

We raden je aan een kiosk-app alleen de Chrome-versie te laten bepalen in de volgende gevallen:

• Het testproces komt niet overeen met de standaardcyclus van 6 weken voor ChromeOS-updates.
  • Het levert veel risico op als de app stabiliteitsproblemen heeft.

Stap 1: De OS-versie instellen in het manifestbestand van de kiosk-app

1. Bepaal welke ChromeOS-versie je wilt specificeren.
    1. Ga naar CrOS-OmahaProxy CSV Viewer.
    2. Noteer de waarde bij chrome_version van het meest voorkomende apparaat in je organisatie.
  2. Stel in het manifest.json-bestand van de app required_platform_version in op de waarde die je hebt genoteerd.
    Bijvoorbeeld: "required_platform_version”: “8350”.
  3. Als je wilt dat de app automatisch wordt geüpdatet naar de nieuwste versie, ook als de ChromeOS-versie niet werkt met de app, stel je always_update in op true.

Met deze voorbeeldconfiguratie wordt required_platform_version ingesteld op 8350 en wordt de app altijd automatisch geüpdatet.

Stap 2: De kiosk-app de Chrome-versie laten bepalen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingenand then Apparaatinstellingen.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga voor een kiosk-app die automatisch wordt gestart naar Update-instellingen voor apparaat:
    1. Klik op Instellingen voor automatisch updaten:
      1. Selecteer Updates blokkeren.
      2. Klik op Opslaan.
    2. Klik op Door kiosk bepaalde updates.
      1. Selecteer Kiosk-app toestaan de versie van het besturingssysteem te bepalen.
      2. Controleer of het manifestbestand van de app required_platform_version bevat en klik op OK.
      3. Klik op Opslaan.
  5. Ga voor alle andere kiosk-apps naar Update-instellingen voor apparaat:
    1. Klik op Door app bepaalde updates.
    2. Klik op Een app selecteren.
    3. Zoek de kiosk-app in de Chrome Web Store.
    4. Klik op OS-versie vastzetten voor app.
    5. Klik op Opslaan.

Stap 3: Controleren of het beleid is toegepast

Nadat je Chrome-beleid hebt toegepast, moeten gebruikers Chrome-apparaten opnieuw opstarten voordat de instellingen van kracht worden. Je kunt op de apparaten controleren of het beleid juist wordt toegepast.
  1. Ga op een beheerd ChromeOS-apparaat naar chrome://policy.
  2. Klik op Beleid opnieuw laden.
  3. Doe het volgende voor een kiosk-app die automatisch wordt gestart:
    • Controleer bij AllowKioskAppControlChromeVersion of 'Status' is ingesteld op OK en 'Policy value' (Beleidswaarde) is ingesteld op true.
    • Controleer bij DeviceAutoUpdateDisable of 'Status' is ingesteld op OK en 'Policy value' is ingesteld op true.
  4. Doe het volgende voor gespecificeerde kiosk-apps:
    • Controleer bij DeviceTargetVersionPrefix of 'Status' is ingesteld op OK.
    • Controleer bij DeviceTargetVersionPrefix of 'Policy value' gelijk is aan de waarde die is ingesteld voor required_platform_version in het manifestbestand van de app.

Veelvoorkomende scenario’s

In deze tabel staan verschillende situaties waarin kiosk-apps zijn geconfigureerd om te bepalen welke ChromeOS-versie wordt uitgevoerd op een apparaat.
Scenario Resultaat

Het manifestbestand van de app bevat niet de manifestsleutel required_platform_version.

Het apparaat wordt automatisch geüpdatet naar de nieuwste ChromeOS-versie wanneer deze beschikbaar wordt.

Het manifestbestand van de app bevat een ongeldige waarde voor de instelling required_platform_version.

De app-ontwikkelaar krijgt een foutmelding in chrome://extensions wanneer geprobeerd wordt de app te laden. De instelling required_platform_version moet een geldige waarde bevatten, anders wordt de app niet geïnstalleerd of geüpdatet vanuit de Chrome Web Store.

De waarde in required_platform_version is lager dan de huidige platformversie.

De app is geïnstalleerd, maar de apparaat-OS wordt pas geüpdatet als de waarde in required_platform_version wordt geüpdatet naar een versie die hoger is dan de huidige OS-versie van het apparaat.

Opmerking: De eerste keer dat een app wordt gepusht vanuit de Chrome Web Store, wordt de waarde in required_platform_version gecontroleerd, maar niet vergeleken met de huidige platformversie van het apparaat.

De waarde in required_platform_version wordt geüpdatet naar een lagere waarde dan de huidige platformversie van het apparaat.

De app wordt niet geïnstalleerd en de oudere versie van de app blijft worden uitgevoerd op het clientapparaat.

URL's opgeven die kiosk-apps kunnen openen

Je kunt maximaal duizend URL's blokkeren en toestaan, zodat kiosk-apps alleen toegang hebben tot bepaalde websites.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingenand then Apparaatinstellingen.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Kiosk-instellingen.
  5. Klik op URL-blokkering.
  6. Voer de vereiste URL's in:
    • Geblokkeerde URL's: URL's waartoe je kiosk-apps geen toegang wilt geven.
      Zie Apparaten > Geblokkeerde URL's voor syntaxis en voorbeelden.
    • Uitzonderingen op geblokkeerde URL's: URL's waartoe je kiosk-apps toegang wilt geven (URLAllowlist). Deze toegang geldt zelfs als de URL's ook op de lijst Geblokkeerde URL's staan.
      Zie Apparaten > Uitzonderingen op geblokkeerde URL's voor syntaxis en voorbeelden.
  7. Klik op Opslaan.