Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Stöd för äldre webbläsare (integrerat) för Windows

2. Ange policyer

Version 74 och senare av webbläsaren Chrome.

För administratörer som hanterar webbläsaren Chrome på Windows för ett företag eller en skola.

Du kan använda Googles administratörskonsol eller redigeraren för hantering av gruppolicy för att styra integrerat stöd för äldre webbläsare på hanterade Microsoft Windows-datorer.

Steg 1: Lägg till policymallen för webbläsaren Chrome (endast gruppolicy)

Du kan använda gruppolicy för att styra vilka LBS-policyer som ingår i filen chrome.admx. När du läser in filen är alla policyer aktiva med en inställning som kan ändras när som helst.

Så här lägger du till policymallen:

1. Öppna det nedladdade paketet för webbläsaren Chrome och gå till Konfigurationföljt avadmx.
  2. Kopiera filerna för google.admx och chrome.admx till mappen Policydefinition. (Exempel: C:\Windows\PolicyDefinitions)
  3. Öppna relevant språkmapp i mappen admx.
    Om du till exempel befinner dig i USA öppnar du mappen en-US.
  4. Kopiera filerna google.adml och chrome.adml till den matchande språkmappen i mappen Policydefinition. (Exempel: C:\Windows\PolicyDefinitions\en-US)
  5. Öppna Gruppolicy och bekräfta att filerna har laddats korrekt.
    Om ett fel uppstår beror det normalt på att filerna är felaktiga.
  6. Kontrollera platserna och bekräfta igen.

Steg 2: Granska policyer

Expandera för att se alla policyer och beskrivningar.

Fullständig uppsättning av policyer och beskrivningar

Policy Beskrivning och inställningar

AlternativeBrowserParameters

Anger parametrar som ska skickas till den alternativa webbläsarens körningsbara fil.

Om denna policy är påslagen används de angivna parametrarna när den alternativa webbläsaren aktiveras.

Du kan använda specialplatshållaren ${url} för att ange var webbadressen ska visas på kommandoraden.

Du behöver inte ange platshållaren om det är det enda argumentet eller om den ska läggas till i slutet av kommandoraden.

Ej inställd:Enbart webbadressen överförs som en parameter till den alternativa webbläsaren.

AlternativeBrowserPath

Anger det program som ska användas som en alternativ webbläsare. Du kan ange en filplats eller använda en av följande variabler:

• ${ie} – Internet Explorer
  • ${edge} – Edge
  • ${chrome} – Chrome
  • ${firefox} – Firefox
  • ${opera} – Opera
  • ${safari} – Safari

Ej inställd: Som standard är webbläsaren Internet Explorer, ${ie}.

BrowserSwitcherChromeParameters Anger de parametrar som ska överföras till webbläsaren Chromes körbara fil. Om denna policy är aktiverad används de angivna parametrarna när Chrome aktiveras.

Du kan använda specialplatshållaren ${url} för att ange var webbadressen ska visas på kommandoraden.

Du behöver inte ange platshållaren om det är det enda argumentet eller om den ska läggas till i slutet av kommandoraden.

Ej inställd: Enbart webbadressen överförs som en parameter till Chrome vid återgång från en den alternativa webbläsaren.

BrowserSwitcherChromePath

Anger den körbara filen för Chrome som ska startas vid återgång från den alternativa webbläsaren.

Du kan ange en filplats eller använda variabeln ${chrome}, standardinstallationsplatsen för webbläsaren Chrome.

Ej inställd: Standardinstallationen av webbläsaren Chrome, ${chrome}, används vid återgång från den alternativa webbläsaren.

BrowserSwitcherDelay

Anger hur lång tid, i millisekunder, som krävs för att öppna den alternativa webbläsaren. Under denna tid ser användarna en tillfällig sida med information om att de växlar till en annan webbläsare. Om det finns problem visas ett felmeddelande på sidan.

Ej inställd: Webbadressen öppnas direkt i den alternativa webbläsaren, utan att den tillfälliga sidan visas.

BrowserSwitcherEnabled

Aktiverar funktionen Stöd för äldre webbläsare.

Om den här policyn är aktiverad kan användarna öppna vissa webbadresser i en alternativ webbläsare, till exempel Internet Explorer.

Om den här policyn är aktiverad måste du konfigurera minst en av följande policyer:

Ej inställd: Chrome öppnar inte webbadresser i en alternativ webbläsare.

BrowserSwitcherExternalGreylistUrl

Anger webbadressen för XML-filen med listan över webbadresser som öppnas i en webbläsare och inte aktiverar ett webbläsarbyte.

Ej inställd: Chrome använder inte en XML-fil för att styra vilka webbadresser som inte aktiverar ett webbläsarbyte.

BrowserSwitcherExternalSitelistUrl

Anger webbadressen för XML-filen med listan över webbadresser som öppnas i en alternativ webbläsare.

Du kan granska detta exempel på XML-fil.

Ej inställd: Chrome använder inte en XML-fil för att styra om webbadresser öppnas i en alternativ webbläsare.

BrowserSwitcherKeepLastChromeTab

Anger om Chrome ska stängas efter att den sista fliken i fönstret växlat till den alternativa webbläsaren.

Chrome-webbläsarflikarna stängs automatiskt efter växling till den alternativa webbläsaren. Om den här policyn är inaktiverad och den sista fliken är öppen i fönstret innan du växlar stängs Chrome helt.

Ej inställd: Efter växling till den alternativa webbläsaren förblir minst en flik öppen i Chrome.

BrowserSwitcherParsingMode

Styr hur webbläsaren Chrome tolkar policyerna för LBS-webbplatslista och grå lista som du anger:

• BrowserSwitcherUrlList
  • BrowserSwitcherUrlGreylist
  • BrowserSwitcherUseIeSitelist
  • BrowserSwitcherExternalSitelistUrl
  • BrowserSwitcherExternalGreylistUrl

Om denna policy är aktiverad är webbadressmatchningen striktare. Regler som inte innehåller / matchar endast i slutet av värdnamnet. De måste också finnas vid en domännamnsgräns. Matchning av sökvägskomponent i en webbadress är inte skiftlägeskänslig. Detta gör webbadressmatchningen mer kompatibel med Internet Explorer och Edge.

Ej inställd: Matchningen av webbadresser är mindre strikt.

BrowserSwitcherUrlGreylist

Anger en lista med webbadresser som öppnas i Chrome eller en alternativ webbläsare och aktiverar inte ett webbläsarbyte.

Ej inställd: Webbadresser öppnas i Chrome om inget annat har angetts i BrowserSwitcherExternalSitelistUrl, BrowserSwitcherUrlList  eller BrowserSwitcherUseIeSitelist.

BrowserSwitcherUrlList

Anger en lista med webbadresser för webbplatser som öppnas i en alternativ webbläsare.

Ej inställd: Inga webbadresser anges i Chrome-policyn.

BrowserSwitcherUseIeSitelist

Använd webbplatslistan i Internet Explorer för att kontrollera om webbadresser öppnas i Chrome eller Internet Explorer.

Ej inställd: Chrome använder inte webbplatslistan för Internet Explorer.

Steg 3: Konfigurera stöd för äldre webbläsare

Klicka nedan för steg för steg-anvisningar, baserat på hur du vill hantera dessa policyer.

Administratörskonsol
Kan gälla för inloggade användare på alla enheter eller registrerade webbläsare på Windows, Mac eller Linux. Mer information finns i Förstå när inställningarna gäller.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna Stöd för äldre webbläsare.
  5. Så här öppnar du webbadresser i en alternativ webbläsare, till exempel Microsoft Internet Explorer:
    1. Klicka på Stöd för äldre webbläsare.
    2. Välj Aktivera stöd för äldre webbläsare.
    3. Klicka på Spara.
  6. (Valfritt) Så här öppnar du specifika webbadresser i en alternativ webbläsare:
    1. Välj Webbplatser som ska öppnas i alternativa webbläsare.
    2. Ange webbadresserna till sidor som ska öppnas i en alternativ webbläsare.
    3. Klicka på Spara.
  7. (Valfritt) Så här använder du webbplatslistan i Internet Explorer för att ange vilka webbadresser som ska öppnas i Internet Explorer:
    1. Klicka på Använd webbplatslista för Internet Explorer.
    2. Välj Använd Internet Explorer-policyn för webbplatslistor som källa eller regler .
    3. Klicka på Spara.
  8. (Valfritt) Om du vill använda en XML-fil för att ange vilka webbadresser som ska öppnas i en alternativ webbläsare:
    1. Klicka på Webbplatslista för Stöd för äldre webbläsare.
    2. Ange webbadressen till XML-filen.
    3. Klicka på Spara.
Windows

Gäller för Windows-användare som loggar in på ett hanterat konto i webbläsaren Chrome.

1. Öppna gruppolicy och gå till Administrativa mallar följt av Google följt av Google Chrome.
  2. Slå på Aktivera funktionen Stöd för äldre webbläsare.
  3. (Valfritt) Så här öppnar du specifika webbadresser i en alternativ webbläsare:
    1. Slå på Webbplatser som ska öppnas i alternativ webbläsare.
    2. Under Alternativ anger du webbadresserna för sidor som ska öppnas i en alternativ webbläsare.
  4. (Valfritt) Om du vill använda Internet Explorer-webbplatslistan för att ange vilka webbadresser som ska öppnas i Internet Explorer aktiverar du Använd Internet Explorers SiteList-policy för stöd för äldre webbläsare.
  5. (Valfritt) Om du vill använda en XML-fil för att ange vilka webbadresser som ska öppnas i en alternativ webbläsare:
    1. Aktivera Webbadress till en XML-fil som innehåller webbadresser att läsa in i en alternativ webbläsare.
    2. Ange alternativet i XML-filen under Alternativ.

Steg 4: (Rekommenderas) Aktivera webbläsartillägg

Första gången Stöd för äldre webbläsare byter webbläsare och öppnar en webbadress från Internet Explorer tillbaka till Chrome-webbläsaren uppmanas användarna att aktivera webbläsartillägget. Som administratör kan du använda grupprincip för att automatiskt aktivera webbläsartillägg så att användarna inte behöver aktivera det manuellt.

Gäller för Windows-användare som loggar in på ett hanterat konto i webbläsaren Chrome.

1. Öppna gruppolicy och öppna Administrativa mallarföljt avWindows-komponenterföljt avInternet Explorerföljt avSäkerhetsfunktionerföljt avTilläggshantering.
  2. Om Tilläggslista inte redan är aktiverad väljer du Aktiverad.
  3. Klicka på Visa under Alternativ.
  4. För Värdenamn anger du global unik identifierare (GUID), {08B5789A-BD8E-4DAE-85DF-EF792C658B86}. Ta med hakparenteserna.
  5. Ange 1 som Värde. Tillägget är aktiverat och användarna kan inte ändra det.

Steg 5: (Valfritt) Anpassa stöd för äldre webbläsare

Klicka nedan för steg för steg-anvisningar, baserat på hur du vill hantera dessa policyer.

Administratörskonsol
Kan gälla för inloggade användare på alla enheter eller registrerade webbläsare på Windows, Mac eller Linux. Mer information finns i Förstå när inställningarna gäller.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna Stöd för äldre webbläsare.
  5. (Valfritt) Så här anger du vilken webbläsare som ska användas som alternativ:
    1. Klicka på Alternativ sökväg.
    2. Ange platsen för webbläsarens körbara fil. Eller använd en av dessa variabler:
      • ${ie} – Internet Explorer
      • ${edge} – Edge
      • ${chrome} – Chrome
      • ${firefox} – Firefox
      • ${opera} – Opera
      • ${safari} – Safari
    3. Klicka på Spara.
  6. (Valfritt) Så här skickar du parametrar till den alternativa webbläsaren:
    1. Klicka på Alternativa webbläsarparametrar.
    2. Ange parametrarna som du vill överföra till den alternativa webbläsarens körbara fil.
    3. Klicka på Spara.
  7. (Valfritt, endast Windows) Ange Chrome-webbläsarfilen som ska användas vid återgång från den alternativa webbläsaren:
    1. Klicka på Sökväg till Chrome.
    2. Ange platsen för den körbara filen för Chrome-webbläsaren. Eller använd variabeln ${chrome}.
    3. Klicka på Spara.
  8. (Valfritt, endast Windows) Så här skickar du kommandoradsargument till Chrome:
    1. Klicka på Chrome-parametrar.
    2. Ange parametrarna för att överföra till den körbara filen Chrome.
    3. Klicka på Spara.
  9. (Valfritt) Så här tillåter du att webbadresser öppnas i någon av webbläsarna, till exempel en sida för enkel inloggning (SSO):
    1. Klicka på Webbplatser som ska öppnas i någon av webbläsarna.
    2. Ange de webbadresser som kan öppnas i båda webbläsarna och aktivera inte en övergång.
    3. Klicka på Spara.
  10. (Valfritt) Om du vill låta Chrome vara öppen när den sista fliken i fönstret har öppnats övergår du till den alternativa webbläsaren.
    1. Klicka på Behåll den sista Chrome-fliken.
    2. Välj Ha minst en Chrome-flik öppen.
    3. Klicka på Spara.
  11. (Valfritt) Om du vill använda en XML-fil för att ange vilka webbadresser som inte aktiverar ett webbläsarbyte:
    1. Klicka på Webbadress till lista över webbplatser som ska öppnas i någon av webbläsarna.
    2. Ange webbadressen till XML-filen.
    3. Klicka på Spara.
Windows

Gäller för Windows-användare som loggar in på ett hanterat konto i webbläsaren Chrome.

1. Öppna gruppolicy och gå till Administrativa mallar följt av Google följt av Google Chrome.
  2. (Valfritt) Så här anger du vilken webbläsare som ska användas som ett alternativ:
    1. Slå på Alternativa webbläsare som ska öppnas för konfigurerade webbplatser.
    2. Välj ett alternativ:
      • Ange alternativet i webbläsarens körbara fil under Alternativ.
      • Använd en av dessa variabler:
        • ${ie} – Internet Explorer
        • ${edge} – Edge
        • ${chrome} – Chrome
        • ${firefox} – Firefox
        • ${opera} – Opera
        • ${safari} – Safari
  3. (Valfritt) Så här skickar du kommandoradsargument till den alternativa webbläsaren:
    1. Slå på Kommandoradsparametrar för den alternativa webbläsaren.
    2. Under Alternativ anger du argumenten som ska skickas till den alternativa webbläsarens körbara fil.
  4. (Valfritt) Så här anger du Chrome-filen som ska användas vid återgång från den alternativa webbläsaren:
    1. Slå på Sökväg till Chrome för att byta från den alternativa webbläsaren.
    2. Under Alternativ anger du platsen för Chromes körbara fil. Eller använd variabeln ${chrome}.
  5. (Valfritt) Så här skickar du kommandoradsargument till Chrome:
    1. Slå på Kommandoradsparametrar för att byta från den alternativa webbläsaren.
    2. Under Alternativ anger du de argument som ska överföras till den körbara filen för Chrome.
  6. (Valfritt) Så här tillåter du att webbadresser öppnas i någon av webbläsarna, till exempel en sida för enkel inloggning (SSO):
    1. Slå på Webbplatser som aldrig ska aktivera ett webbläsarbyte.
    2. Under Alternativ anger du de webbadresser som kan öppnas i båda webbläsarna och inte aktiverar inte en övergång.
  7. (Valfritt) Om du vill använda en XML-fil för att ange vilka webbadresser som inte aktiverar ett webbläsarbyte:
    1. Aktivera Webbadress till en XML-fil som innehåller webbadresser som aldrig ska aktivera ett webbläsarbyte.
    2. Ange alternativet i XML-filen under Alternativ.
  8. (Valfritt) Om du vill göra webbadressmatchningen striktare aktiverar du Analysläge för webbplatslista. Ställ in policyn på 1=Mer kompatibel med webbplatslistor i företagsläge i Microsoft IE/Edge.
  9. (Valfritt) Förhindra att Microsoft Edge-omdirigering stör stöd för äldre webbläsare genom att ställa in Edge-policyn RedirectSitesFromInternet ExplorerRedirectMode0.
    Detta förhindrar att Edge installerar tillägget IEToEdge i Internet Explorer. Tillägget försöker omdirigera användaren från IE till Edge för vissa webbplatser som väljs av Microsoft. Mer information finns i Microsofts dokumentation för RedirectSitesFromInternetExplorerRedirectMode.

Steg 6: Verifiera att policyer tillämpas

Kontrollera Chrome-webbläsarpolicyer

När du har tillämpat Chrome-principer måste användarna starta om webbläsaren Chrome för att inställningarna ska träda i kraft. Kontrollera användarnas enheter för att säkerställa att policyn har tillämpats korrekt.

1. På en hanterad Chrome-enhet öppnar du chrome://policy.
  2. Klicka på Läs in policy på nytt.
  3. Markera rutan Visa policyer utan inställt värde.
  4. Kontrollera följande för de policyer som du anger:
    1. Statusen är inställd på OK.
    2. Politikvärdena matchar det du anger i policyn.
Kontrollera LBS-konfiguration

För Chrome 76 och senare kan du kontrollera för vilken webbläsare som öppnar specifika webbadresser.

1. Gå till chrome://browser-switch/internals på en hanterad enhet.
  2. I rutan Kontroll av webbadress anger du webbadressen för att se vilken webbläsare som öppnar den.
  3. Under Webbplatslista granskar du listan för att se vilka webbadresser som öppnas i den alternativa webbläsaren.
  4. Under Grålista kontrollerar du vilka webbadresser som öppnas i någon av webbläsarna.

LBS-konfigurationsalternativ

Webbadressmönster

Webbadressmönster som beskrivs gäller om BrowserSwitcherParsingMode-policyn lämnas utan inställning eller konfigureras till 0=Standardbeteende för stöd för äldre webbläsare.

Det finns tre typer av regler: regler för värdnamn, prefixregler och regeln för jokertecken. En regel av vilken typ som helst kan inverteras genom att ett ! läggs till före regeln.

• Regler för värdnamn: regeln innehåller inte ett /
    • Den angivna strängen kan finnas var som helst i värdnamnet. Regeln acme matchar till exempel http://foo.acme.com/
  • Prefixregler: regeln innehåller ett /
    • Dessa regler ignorerar portnummer. Regeln //exempel.com/ matchar till exempel http://exempel.com:8000/
    • De matchar inte underdomäner. Regeln //exempel.com/ matchar till exempel inte http://foo.exempel.com/.
    • Några exempel:
      • http://exempel.com/ (endast HTTP)
      • //exempel.com/ (HTTP och HTTPS och file://)
      • exempel.com/(samma som //exempel.com/)
      • exempel.com/något
  • Regel för jokertecken: * (matchar allt)
    • * (ändrar standardinställningen: alla webbadresser öppnas i IE)
    • i kombination med detta kan du använda andra regler som:
      • *
      • !google.com
      • !yahoo.com
    • *.exempel.com är inte en giltig regel. Du kan bara använda * separat
  • Inverterade regler: ! infogat före en regel
    • Det går inte att negera regler i den grå listan (endast webbplatslistan)
    • !google.com (alla webbadresser på google.com öppnas i Chrome och INTE i den äldre webbläsaren)
    • !* (allt öppnas i Chrome och INTE i den äldre webbläsaren – detta stänger i princip av stödet för äldre webbläsare)

Viktigt! Om flera regler matchar samma webbadress används den längsta regeln vid beslutet. Längsta bestäms av regelns stränglängd. Detta är särskilt användbart för negerade regler.

<open-in>-taggen

Du kan ange webbadresslistor med en XML-fil, precis som i Enterprise Mode IE, och de kan använda antingen v1-schemat eller v2-schemat.

Sedan Chrome 100 påverkar policyn BrowserSwitcherParsingMode hur Google Chrome tolkar en XML-fil.

BrowserSwitcherParsingMode-policyn är inte inställd eller konfigurerad på 0=Standardbeteende för stöd för äldre webbläsare

• I v1-webbplatslistor betyder attributet doNotTransition:
    • true: öppna i Google Chrome
    • Allt annat eller ospecificerat: öppna i den alternativa webbläsaren
  • I v2-webbplatslistor betyder taggen <open-in>:

• IE11: Öppna i den alternativa webbläsaren
    • None: Öppna i Google Chrome
    • Ej angivet: Öppna i Google Chrome
    • Allt annat: Öppna i den alternativa webbläsaren

Webbläsaren BrowserSwitcherParsingMode konfigurerad till 1=Mer kompatibel med webbplatslistor i Microsoft IE- eller Edge-företagsläge

• I v1-webbplatslistor betyder attributet doNotTransition:
    • true: Öppna i valfri webbläsare
    • Allt annat eller ospecificerat: öppna i den alternativa webbläsaren
  • I v2-webbplatslistor betyder taggen <open-in>:
    • IE11: öppna i den alternativa webbläsaren
    • None: Öppna i alla webbläsare
    • MSEdge: Öppna i Google Chrome
    • Chrome: Öppna i Google Chrome
    • Något annat eller ospecificerat: öppna i valfri webbläsare.
Jokertecken kan användas på webbplatserna för att öppna i någon av webbläsarpolicyerna

Användarna kan surfa på stora delar av internet med vilken webbläsare som helst samtidigt som vissa webbadresser fortfarande öppnas med den webbläsare som du anger. Negativa poster på webbadresslistan anger de sidor som öppnas i Chrome. Positiva poster anger de sidor som öppnas i den alternativa webbläsaren.

I exemplet öppnas alla webbadresser som innehåller example.com i en alternativ webbläsare och alla webbadresser som innehåller google öppnas i Chrome. Webbadresser som inte innehåller example.com eller google kan öppnas i valfri webbläsare.

Webbadresser som ska kopplas om:

• !google
  • example.com

Webbadresser som inte ska kopplas om:

• *
Hantering av motstridiga regler i Stöd för äldre webbläsare

Reglerna utvärderas utifrån exakt ordning. Det betyder att mail.yahoo.com garanteras utvärdering före !yahoo.com.

Stöd för webbadresser med gemener och versaler

Alla webbadresser omfattas av korrekt normalisering. Det innebär att domännamn anges med små bokstäver, medan sökvägar bibehålls oförändrade. Det innebär att EXAMPLE.COM är detsamma som example.com, men att example.com/somefile inte är detsamma som example.com/SOMEFILE.

Prefix bör sträcka sig åtminstone till slutet av domännamnet

Det innebär att http://www ska avse http://www/ och kommer inte att matcha domäner som börjar med www. Om du vill matcha domäner enbart per prefix använder du en specifikation som www.

Relaterade ämnen

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.