Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

'Ondersteuning voor oudere browsers' (geïntegreerd) voor Windows

2. Beleid instellen

Chrome-browser versie 74 en hoger.

Voor beheerders die de Chrome-browser beheren in Windows voor een bedrijf of school.

Je kunt de Google Beheerdersconsole of de editor voor groepsbeleidsbeheer gebruiken om geïntegreerde ondersteuning voor oudere browsers (Legacy Browser Support, LBS) op beheerde Microsoft Windows-computers te beheren.

Stap 1: De beleidstemplate voor de Chrome-browser toevoegen (alleen groepsbeleid)

Met groepsbeleid kun je LBS-beleidsregels instellen die in het chrome.admx-bestand staan. Wanneer je het bestand laadt, is elk beleid actief met een instelling die altijd kan worden aangepast.

Zo voeg je een beleidstemplate toe:

1. Open de gedownloade Chrome-browserbundel en ga naar Configurationen danadmx.
  2. Kopieer de bestanden google.admx en chrome.admx naar de templatemap Beleidsdefinitie. (Voorbeeld: C:\Windows\Beleidsdefinitie)
  3. Open in de map admx de juiste taalmap.
    Als je je bijvoorbeeld in de VS bevindt, open je de map en-US.
  4. Kopieer de bestanden google.adml en chrome.adml naar de overeenkomstige taalmap in de map Beleidsdefinitie. (Voorbeeld: C:\Windows\Beleidsdefinitie\en-US)
  5. Open Groepsbeleid om te controleren of de bestanden correct zijn geladen.
    Als er een fout optreedt, komt dit meestal doordat de bestanden zich niet op de juiste locatie bevinden.
  6. Controleer de locaties en bevestig opnieuw.

Stap 2: Het beleid controleren

Vouw dit uit om alle beleidsregels en beschrijvingen te zien.

Alle beleidsregels en beschrijvingen

Beleid Beschrijving en instellingen

AlternativeBrowserParameters

Specificeert de parameters die moeten worden doorgegeven aan het uitvoerbare bestand van de alternatieve browser.

Als dit beleid is aangezet, worden de opgegeven parameters gebruikt wanneer de alternatieve browser wordt aangeroepen.

Je kunt de speciale tijdelijke aanduiding ${url} gebruiken om op te geven waar de URL in de opdrachtregel moet verschijnen.

Je hoeft de tijdelijke aanduiding niet op te geven als deze het enige argument is of als deze moet worden toegevoegd aan het einde van de opdrachtregel.

Niet ingesteld: Alleen de URL wordt als parameter doorgegeven aan de alternatieve browser.

AlternativeBrowserPath

Specificeert welk programma moet worden gebruikt als alternatieve browser. Je kunt een bestandslocatie opgeven of een van deze variabelen gebruiken:

• ${ie}: Internet Explorer
  • ${edge}: Edge
  • ${chrome}: Chrome-browser
  • ${firefox}: Firefox
  • ${opera}: Opera
  • ${safari}: Safari

Niet ingesteld: De standaard alternatieve browser is Internet Explorer, ${ie}.

BrowserSwitcherChromeParameters Hiermee geef je op welke parameters moeten worden doorgegeven aan het uitvoerbare bestand van de Chrome-browser. Als dit beleid aanstaat, worden de opgegeven parameters gebruikt als Chrome wordt aangeroepen.

Je kunt de speciale tijdelijke aanduiding ${url} gebruiken om op te geven waar de URL in de opdrachtregel moet verschijnen.

Je hoeft de tijdelijke aanduiding niet op te geven als deze het enige argument is of als deze moet worden toegevoegd aan het einde van de opdrachtregel.

Niet ingesteld: Alleen de URL wordt als parameter doorgegeven aan de Chrome-browser als de gebruiker terugkeert uit de alternatieve browser.

BrowserSwitcherChromePath

Hiermee geef je het uitvoerbare bestand van de Chrome-browser op dat moet worden gestart als de gebruiker terugkeert uit de alternatieve browser.

Je kunt een bestandslocatie opgeven of de variabele ${chrome} gebruiken (de standaard installatielocatie van de Chrome-browser).

Niet ingesteld: De standaardinstallatie van de Chrome-browser, ${chrome}, wordt gebruikt als de gebruiker terugkeert uit de alternatieve browser.

BrowserSwitcherDelay

Specificeert de tijdsduur, in milliseconden, die nodig is om de alternatieve browser te openen. Gedurende deze tijd zien gebruikers een interstitial-pagina zodat ze weten dat ze worden overgezet naar een andere browser. Als er problemen zijn, zien gebruikers een foutmelding op deze pagina.

Niet ingesteld: De URL wordt meteen geopend in de alternatieve browser, zonder de interstitial-pagina weer te geven.

BrowserSwitcherEnabled

Schakelt de functie 'Ondersteuning voor oudere browsers' in.

Als dit beleid is ingeschakeld, kunnen gebruikers sommige URL's openen in een alternatieve browser, zoals Internet Explorer.

Als dit beleid is aangezet, moet je minstens een van deze beleidsregels instellen:

Niet ingesteld: De Chrome-browser opent geen URL's in een alternatieve browser.

BrowserSwitcherExternalGreylistUrl

Hiermee geef je de URL op van het XML-bestand met de lijst met URL's waarbij er niet wordt geschakeld tussen browsers.

Niet ingesteld: De Chrome-browser gebruikt geen XML-bestand om te bepalen welke URL's geen overschakeling naar een andere browser veroorzaken.

BrowserSwitcherExternalSitelistUrl

Specificeert de URL van het XML-bestand met de lijst met URL's die in een alternatieve browser worden geopend.

Bekijk dit voorbeeld XML-bestand.

Niet ingesteld: De Chrome-browser gebruikt geen XML-bestand om te bepalen of URL's worden geopend in een alternatieve browser.

BrowserSwitcherKeepLastChromeTab

Hiermee geef je op of de Chrome-browser wordt afgesloten nadat het laatste tabblad in het venster is overgezet naar de alternatieve browser.

Tabbladen in de Chrome-browser worden automatisch gesloten als ze worden overgezet naar de alternatieve browser. Als dit beleid uitstaat en het laatste tabblad is geopend in het venster voordat je overschakelt, wordt de Chrome-browser volledig afgesloten.

Niet ingesteld: Als alle tabbladen zijn overgezet naar de alternatieve browser, blijft er minstens één tabblad open in de Chrome-browser.

BrowserSwitcherParsingMode

Hiermee wordt bepaald hoe de Chrome-browser het ingestelde beleid voor de LBS-sitelijst en -grijze lijst interpreteert:

• BrowserSwitcherUrlList
  • BrowserSwitcherUrlGreylist
  • BrowserSwitcherUseIeSitelist
  • BrowserSwitcherExternalSitelistUrl
  • BrowserSwitcherExternalGreylistUrl

Als dit beleid aanstaat, wordt er strenger gecontroleerd of URL's overeenkomen Regels die geen / bevatten, komen alleen overeen aan het einde van de hostnaam. Deze moeten zich ook bij de domeinnaamgrens bevinden. De overeenkomst van de padcomponent van een URL is niet hoofdlettergevoelig. Hierdoor zijn URL-overeenkomsten geschikter voor Internet Explorer en Edge.

Niet ingesteld: Er wordt minder streng gecontroleerd op URL-overeenkomsten.

BrowserSwitcherUrlGreylist

Hiermee geef je de lijst met websites op die worden geopend in de Chrome-browser of een alternatieve browser en waarbij er niet wordt geschakeld tussen browsers.

Niet ingesteld: URL's worden geopend in de Chrome-browser, behalve de URL's die zijn opgegeven in BrowserSwitcherExternalSitelistUrl,BrowserSwitcherUrlList of BrowserSwitcherUseIeSitelist.

BrowserSwitcherUrlList

Hiermee wordt de lijst opgegeven met website-URL's die in een alternatieve browser worden geopend.

Niet ingesteld: Er staan geen URL's in het Chrome-beleid.

BrowserSwitcherUseIeSitelist

Gebruik de Internet Explorer-sitelijst om te bepalen of URL's moeten worden geopend in de Chrome-browser of Internet Explorer.

Niet ingesteld Chrome gebruikt de Internet Explorer-sitelijst niet.

Stap 3: LBS instellen

Klik hieronder voor de stappen, afhankelijk van hoe je dit beleid wilt beheren.

Beheerdersconsole
Kan worden toegepast op ingelogde gebruikers op elk apparaat of ingeschreven browsers op Windows, Mac of Linux. Zie Begrijpen wanneer de instellingen gelden voor meer informatie.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Ondersteuning voor oudere browsers.
  5. Zo open je URL's in een alternatieve browser, zoals Microsoft Internet Explorer:
    1. Klik op Ondersteuning voor oudere browsers.
    2. Selecteer Ondersteuning voor oudere browsers aanzetten.
    3. Klik op Opslaan.
  6. (Optioneel) Zo open je specifieke URL's in een alternatieve browser:
    1. Klik op Websites die worden geopend in de alternatieve browser.
    2. Voer de URL's in van pagina's die je wilt openen in een alternatieve browser.
    3. Klik op Opslaan.
  7. (Optioneel) Ga zo te werk om de Internet Explorer-sitelijst te gebruiken om te bepalen welke URL's in Internet Explorer moeten worden geopend:
    1. Klik op Sitelijst van Internet Explorer gebruiken.
    2. Selecteer Het SiteList-beleid van Internet Explorer gebruiken als bron van regels.
    3. Klik op Opslaan.
  8. (Optioneel) Doe het volgende als je een XML-bestand wilt gebruiken om op te geven welke URL's moeten worden geopend in een alternatieve browser:
    1. Klik op Sitelijst voor 'Ondersteuning voor oudere browsers'.
    2. Voer de URL van het XML-bestand in.
    3. Klik op Opslaan.
Windows

Geldt voor Windows-gebruikers die inloggen op een beheerd account in de Chrome-browser.

1. Open Groepsbeleid en ga naar Beheersjablonenen danGoogleen danGoogle Chrome.
  2. Vink het vakje aan voor Zet de functie 'Ondersteuning voor oudere browsers' aan.
  3. (Optioneel) Ga zo te werk om specifieke URL's in een alternatieve browser te openen:
    1. Zet Websites die worden geopend in de alternatieve browser aan.
    2. Voer onder 'Opties' de URL's in van pagina's die moeten worden geopend in een alternatieve browser.
  4. (Optioneel) Als je de Internet Explorer-sitelijst wilt gebruiken om op te geven welke URL's moeten worden geopend in Internet Explorer, zet je Gebruik het SiteList-beleid van Internet Explorer voor ondersteuning voor oudere browsers aan.
  5. (Optioneel) Ga zo te werk om een XML-bestand te gebruiken om op te geven welke URL's moeten worden geopend in een alternatieve browser:
    1. Zet URL van een XML-bestand dat URL's bevat voor laden in een alternatieve browser aan.
    2. Voer onder 'Opties' de URL van het XML-bestand in.

Stap 4: (Aanbevolen) Het browser-helperobject aanzetten

De eerste keer dat LBS overschakelt naar een andere browser en een URL van Internet Explorer weer opent in de Chrome-browser, wordt gebruikers gevraagd het browser-helperobject (BHO) aan te zetten. Als beheerder kun je BHO automatisch aanzetten met Groepsbeleid, zodat gebruikers het niet handmatig hoeven aan te zetten.

Geldt voor Windows-gebruikers die inloggen op een beheerd account in de Chrome-browser.

1. Open Groepsbeleid en ga naar Beheersjablonenen danWindows-onderdelenen danInternet Exploreren danBeveiligingskenmerkenen danBeheer van invoegtoepassingen.
  2. Als Lijst met invoegtoepassingen nog niet is aangezet, selecteer jeAangezet.
  3. Klik onder 'Opties' op Weergeven.
  4. Voer bij 'Waardenaam' de Globally Unique Identifier (GUID) {08B5789A-BD8E-4DAE-85DF-EF792C658B86} in. Voeg de haakjes toe.
  5. Voer bij Waarde de waarde 1 in. De add-on wordt aangezet. Gebruikers kunnen dit niet wijzigen.

Stap 5: (Optioneel) LBS aanpassen

Klik hieronder voor de stappen, afhankelijk van hoe je dit beleid wilt beheren.

Beheerdersconsole
Kan worden toegepast op ingelogde gebruikers op elk apparaat of ingeschreven browsers op Windows, Mac of Linux. Zie Begrijpen wanneer de instellingen gelden voor meer informatie.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Ondersteuning voor oudere browsers.
  5. (Optioneel) Ga zo te werk om op te geven welke browser als alternatieve browser moet worden gebruikt:
    1. Klik op Pad naar alternatieve browser.
    2. Voer de locatie in van het uitvoerbare bestand van de browser. Of gebruik een van deze variabelen:
      • ${ie}: Internet Explorer
      • ${edge}: Edge
      • ${chrome}: Chrome-browser
      • ${firefox}: Firefox
      • ${opera}: Opera
      • ${safari}: Safari
    3. Klik op Opslaan.
  6. (Optioneel) Ga zo te werk om parameters door te geven aan de alternatieve browser:
    1. Klik op Parameters voor de alternatieve browser.
    2. Vul de parameters in die moeten worden doorgegeven aan het uitvoerbare bestand van de alternatieve browser.
    3. Klik op Opslaan.
  7. (Optioneel, alleen Windows) Geef het Chrome-browserbestand op dat moet worden gebruikt als de gebruiker terugkeert vanuit de alternatieve browser:
    1. Klik op Chrome-pad.
    2. Vul de locatie in van het uitvoerbare bestand van de Chrome-browser. Of gebruik de variabele ${chrome}.
    3. Klik op Opslaan.
  8. (Optioneel, alleen Windows) Ga zo te werk om te zorgen dat opdrachtregelargumenten worden doorgegeven aan de Chrome-browser:
    1. Klik op Chrome-parameters.
    2. Vul de parameters in die moeten worden doorgegeven aan het uitvoerbare bestand van de Chrome-browser.
    3. Klik op Opslaan.
  9. (Optioneel) Ga zo te werk om toe te staan dat URL's in beide browsers worden geopend, zoals een pagina voor Single sign on (SSO):
    1. Klik op Websites die in beide browsers kunnen worden geopend
    2. Vul de URL's in die in beide browsers kunnen worden geopend en waarbij niet hoeft te worden geschakeld tussen de browsers.
    3. Klik op Opslaan.
  10. (Optioneel) Ga zo te werk om te zorgen dat de Chrome-browser geopend blijft nadat het laatste tabblad in het venster is overgezet naar de alternatieve browser:
    1. Klik op Laatste Chrome-tabblad open laten staan.
    2. Selecteer Minstens één Chrome-tabblad open laten staan.
    3. Klik op Opslaan.
  11. (Optioneel) Ga zo te werk om met een XML-bestand op te geven welke URL's geen overschakeling naar een andere browser veroorzaken:
    1. Klik op URL naar de lijst met websites die kunnen worden geopend in beide browsers
    2. Voer de URL van het XML-bestand in.
    3. Klik op Opslaan.
Windows

Geldt voor Windows-gebruikers die inloggen op een beheerd account in de Chrome-browser.

1. Open Groepsbeleid en ga naar Beheersjablonenen danGoogleen danGoogle Chrome.
  2. (Optioneel) Ga zo te werk om op te geven welke browser als alternatieve browser moet worden gebruikt:
    1. Zet Alternatieve browser die wordt gestart voor geconfigureerde websites aan.
    2. Kies een optie:
      • Voer onder 'Opties' de locatie van het uitvoerbare bestand van de browser in.
      • Gebruik een van deze variabelen:
        • ${ie}: Internet Explorer
        • ${edge}: Edge
        • ${chrome}: Chrome-browser
        • ${firefox}: Firefox
        • ${opera}: Opera
        • ${safari}: Safari
  3. (Optioneel) Ga zo te werk om te zorgen dat opdrachtregelargumenten worden doorgestuurd naar de alternatieve browser:
    1. Zet Opdrachtregelparameters voor de alternatieve browser aan.
    2. Vul onder Opties de argumenten in die moeten worden doorgegeven aan het uitvoerbare bestand van de alternatieve browser.
  4. (Optioneel) Ga zo te werk om het Chrome-browserbestand op te geven dat moet worden gebruikt als de gebruiker terugkeert uit de alternatieve browser:
    1. Zet Pad naar Chrome voor overschakeling vanaf de alternatieve browser aan.
    2. Vul onder Opties de locatie van het uitvoerbare bestand van de Chrome-browser in Of gebruik de variabele ${chrome}.
  5. (Optioneel) Ga zo te werk om te zorgen dat opdrachtregelargumenten worden doorgestuurd naar de Chrome-browser:
    1. Zet Opdrachtregelparameters voor overschakeling vanaf de alternatieve browser aan.
    2. Vul onder Opties de argumenten in die moeten worden doorgegeven aan het uitvoerbare bestand van de Chrome-browser.
  6. (Optioneel) Ga zo te werk om toe te staan dat URL's in beide browsers worden geopend, zoals een pagina voor Single sign on (SSO):
    1. Zet Websites die nooit een schakeling tussen browsers veroorzaken aan.
    2. Voer onder 'Opties' de URL's in die in beide browsers kunnen worden geopend en waarbij niet hoeft te worden geschakeld tussen de browsers.
  7. (Optioneel) Ga zo te werk om met een XML-bestand op te geven welke URL's geen overschakeling naar een andere browser veroorzaken:
    1. Zet URL van een XML-bestand dat URL's bevat die nooit overschakeling naar een andere browser veroorzaken aan.
    2. Voer onder Opties de URL van het XML-bestand in.
  8. (Optioneel) Als je wilt dat er strenger wordt gecontroleerd op URL-overeenkomsten zet je Modus voor sitelijstparsering aan. Stel het beleid in op 1=Meer compatibel met sitelijsten in de Microsoft IE-/Edge-bedrijfsmodus.
  9. (Optioneel) Stel het Edge-beleid RedirectSitesFromInternetExplorerRedirectMode in op 0 om te voorkomen dat Microsoft Edge-omleidingen LBS verstoren.
    Edge kan dan niet de add-on IEToEdge installeren in Internet Explorer. Deze add-on probeert de gebruiker om te leiden van IE naar Edge voor bepaalde sites die zijn gekozen door Microsoft. Bekijk de documentatie van Microsoft over RedirectSitesFromInternetExplorerRedirectMode voor meer informatie.

Stap 6: Controleren of het beleid is toegepast

Chrome-browserbeleid controleren

Nadat je Chrome-beleid hebt toegepast, moeten gebruikers de Chrome-browser opnieuw starten voordat de instellingen van kracht worden. Controleer de apparaten van gebruikers om te controleren of het beleid correct is toegepast.

1. Ga op een beheerd apparaat naar chrome://policy.
  2. Klik op Beleid opnieuw laden.
  3. Vink het vakje aan voor Beleid weergeven zonder waarde ingesteld.
  4. Controleer het volgende voor het beleid dat je hebt ingesteld:
    1. De status is ingesteld op OK.
    2. De beleidswaarden komen overeen met wat je hebt ingesteld in het beleid.
LBS-configuratie controleren

In Chrome 76 en hoger kun je controleren in welke browser specifieke URL's worden geopend.

1. Ga op een beheerd apparaat naar chrome://browser-switch/internals.
  2. Voer in het vak URL Checker de URL in om te zien in welke browser deze wordt geopend.
  3. Controleer onder Sitelist welke URL's worden geopend in de alternatieve browser.
  4. Controleer onder Greylist welke URL's in beide browsers worden geopend.

LBS-configuratieopties

URL-patronen

De beschreven URL-patronen worden toegepast als je BrowserSwitcherParsingMode niet instelt of instelt op 0=Standaardgedrag voor LBS.

Er zijn 3 typen regels: hostnaamregels, voorvoegselregels en de jokertekenregel. Je kunt een regel van elk type omkeren door er een ! voor te zetten.

• Hostnaamregels: De regel bevat geen /
    • De opgegeven tekenreeks kan overal in de hostnaam aanwezig zijn. De regel acme komt bijvoorbeeld overeen met http://foo.acme.com/
  • Voorvoegselregels: De regel bevat een /
    • Deze regels negeren het poortnummer. De regel //example.com/ komt bijvoorbeeld overeen met http://example.com:8000/
    • Deze regels komen niet overeen met subdomeinen. De regel //example.com/ komt bijvoorbeeld niet overeen met http://foo.example.com/
    • Enkele voorbeelden:
      • http://example.com/ (alleen HTTP)
      • //example.com/ (HTTP en HTTPS, en file://)
      • example.com/ (hetzelfde als //example.com/)
      • example.com/iets
  • Jokertekenregel: * (komt overeen met alles)
    • * (wijzigt de standaardregel: alle URL's worden geopend in IE)
    • Je kunt andere regels gebruiken in combinatie met deze regel, zoals:
      • *
      • !google.com
      • !yahoo.com
    • *.example.com is GEEN geldige regel, omdat een * altijd op zichzelf moet staan
  • Omgekeerde regels: Zet ! voor de regel
    • Regels op de grijze lijst kunnen niet worden omgekeerd (alleen regels op de sitelijst)
    • !google.com (alle URL's van google.com worden geopend in Chrome, NIET in de oude browser)
    • !* (alles wordt geopend in Chrome, NIET in de oude browser, hiermee wordt LBS uitgezet)

Belangrijk: Als meerdere regels overeenkomen met dezelfde URL, wordt de langste regel gebruikt om te bepalen wat er gebeurt. Dit wordt bepaald door de lengte van de tekenreeks van de regel. Dit is met name handig voor omgekeerde regels.

De tag <open-in>

Je kunt URL-lijsten opgeven met een XML-bestand, net als in Enterprise Mode IE. Ze kunnen het v1-schema of het v2-schema gebruiken.

Sinds Chrome 100 beïnvloedt het beleid BrowserSwitcherParsingMode de manier waarop Google Chrome een XML-bestand interpreteert.

Beleid BrowserSwitcherParsingMode niet ingesteld of ingesteld op 0=Standaardgedrag voor LBS

• In versie 1-sitelijsten betekent het kenmerk doNotTransition:
    • true: Openen in Google Chrome
    • Iets anders of niets opgegeven: Openen in de alternatieve browser
  • In v2-sitelijsten betekent de tag <open-in> het volgende:

• IE11: Openen in de alternatieve browser
    • Geen: openen in Google Chrome
    • Niet opgegeven: Openen in Google Chrome
    • Anders: Openen in de alternatieve browser

BrowserSwitcherParsingMode-beleid geconfigureerd op 1=Meer compatibel met sitelijsten in Microsoft IE- of de zakelijke modus van Edge

• In versie 1-sitelijsten betekent het kenmerk doNotTransition:
    • true: Openen in elke browser
    • Iets anders of niets opgegeven: Openen in de alternatieve browser
  • In v2-sitelijsten betekent de tag <open-in> het volgende:
    • IE11: Openen in de alternatieve browser
    • Geen: openen in elke browser
    • MSEdge: openen in Microsoft Edge
    • Chrome: openen in Google Chrome
    • Iets anders of niets opgegeven: Openen in elke browser
Je kunt jokertekens gebruiken in het beleid Websites die in beide browsers kunnen worden geopend

Gebruikers kunnen grotendeels op internet surfen in hun voorkeursbrowser, terwijl bepaalde URL's worden geopend in een browser die jij opgeeft. Negatieve invoeren in de URL-lijst zijn de pagina's die in de Chrome-browser worden geopend. Positieve invoeren zijn de pagina's die worden geopend in de alternatieve browser.

In dit voorbeeld worden alle URL's met example.com geopend in een alternatieve browser en alle URL's met google in de Chrome-browser. URL's zonder example.com of google kunnen in beide browsers worden geopend.

URL's die een overgang activeren:

• !google
  • example.com

URL's die geen overgang activeren:

• *
Hoe LBS omgaat met conflicterende regels

Regels worden gevolgd op volgorde van nauwkeurigheid. mail.yahoo.com wordt dus eerder geëvalueerd dan !yahoo.com.

Ondersteuning voor URL's met hoofd- en kleine letters

Alle URL's moeten correct worden genormaliseerd. Dat betekent dat domeinnamen kleine letters hebben, en dat voor paden het hoofdlettergebruik behouden blijft. EXAMPLE.COM is dus hetzelfde als example.com, maar example.com/eenbestand is niet hetzelfde als example.com/EENBESTAND.

Voorvoegsels moeten ten minste lopen tot aan het einde van de domeinnaam

Dat betekent dat http://www wordt geïnterpreteerd als http://www/ en niet overeenkomt met domeinen die beginnen met www. Als domeinen alleen overeen hoeven te komen met een voorvoegsel, gebruik je een specificatie als www.