Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Een implementatiepakket maken (Mac)

Als je de Chrome-browser wilt installeren op Mac®-apparaten in je organisatie, moet je een aangepast installatiepakket maken en implementeren met je gekozen MDM-tool.

Het pakket moet zowel de Chrome-browser als de Google Software Update-agent, geïnstalleerd op apparaatniveau, bevatten om te zorgen dat je Chrome-browserupdates kunt beheren.

Stap 1: Het installatiepakket maken

Voer de volgende stappen uit op een testapparaat:

1. Start in de implementatietool een opname om een nieuw installatiepakket te maken.
    (Kijk in de documentatie van de tool hoe je een pakket opneemt.) Installeer de Chrome-browser.
  2. Start Chrome.
  3. Klik op de prompt om Chrome-updates in te stellen en in te loggen als beheerder.
    Chrome installeert de Google Software Update-agent, registreert voor automatische updates en updatet de Google Software Update-agent.
  4. Kies een optie:
    • Wacht 5 tot 10 minuten totdat de Google Software Update-agent is ingesteld en geüpdatet.
    • Open de Activiteitenweergave en wacht tot de Google Software Update-agent verdwijnt.
  5. Ga naar chrome://settings/help.
  6. Stel automatische updates in voor alle gebruikers.
  7. Sluit Chrome.
  8. Stop de opname in de implementatietool en maak de bron voor het nieuwe installatiepakket.
    Omdat dit pakket zowel de browser als de updater bevat, kan het ook worden geïnstalleerd op een computer zonder de Chrome-browser.

Stap 2: Het pakket implementeren voor je gebruikers

1. Gebruik een implementatietool van je voorkeur om het pakket te implementeren op je Mac-apparaten.
  2. Vraag de gebruikers hun apparaat opnieuw op te starten.
    Zo worden automatische updates ingeschakeld voor hun apparaat.