Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

De Chrome-browser beheren met de Intune Import-beheertemplates van Microsoft

Als Chrome Enterprise-beheerder kun je de Chrome-browser beheren op Microsoft Windows-computers via Microsoft Intune Import-beheertemplates.

Microsoft Endpoint Manager Settings Catalog biedt alleen een basisset configuraties uit de Chrome-browser. Als je andere instellingen wilt configureren die niet beschikbaar zijn in de instellingencatalogus, kun je het beleid Geïmporteerde beheertemplates gebruiken in Microsoft Endpoint Manager.

Voordat u begint

Stap 1: Het ADMX-bestand importeren

1. Log in bij het Microsoft Endpoint Manager admin center (beheerderscentrum van Microsoft-eindpuntbeheer).
  2. Klik op Apparatenen danConfiguratieprofielenen danADMX importeren.
    1. Je kunt de officiële ADMX-templates van Google en de ADM-template van Google Updater hier vinden.
    2. Pak de bestanden uit om ze te uploaden in Microsoft Endpoint Manager.
  3. Zo importeer je de bestanden google.admx en google.adml :
    1. Klik op Importeren.
    2. Importeer de bestanden.
    3. Klik op Next (Volgende).
    4. Klik op Create (Maken).
  4. De bestanden GoogleUpdate.admx  en GoogleUpdate.adml  importeren:
    1. Klik op Importeren.
    2. Importeer de bestanden.
    3. Klik op Next (Volgende).
    4. Klik op Create (Maken).
  5. De chrome.admx - en chrome.adml-bestanden  importeren:
    1. Klik op Importeren.
    2. Importeer de bestanden.
    3. Klik op Next (Volgende).
    4. Klik op Create (Maken).

Opmerking: Je moet eerst de bestanden google.admx en google.adml uploaden. Als dit niet het gebeurd is, wordt de foutmelding ADMX-bestand waarnaar wordt verwezen, niet gevonden. NamespaceOntbrekend:Google.Policies. Upload het eerst. weergegeven.

Stap 2: Het beleid instellen

1. Klik in hetMicrosoft Endpoint Manager-beheerderscentrum op de optie Apparatenen danWindowsen danConfiguratieprofielen.
  2. Klik op Profiel maken.
  3. Selecteer onder Platforms de optie Windows 10 en hoger.
  4. Selecteer bij Profile type (Profieltype) de optie Templates.
  5. Klik op Geïmporteerde beheertemplates (Voorbeeld).
  6. Klik op Create (Maken).
  7. Vul een configuratienaam in, bijvoorbeeld Geïmporteerde beheerderstemplates - Google Chrome.
  8. Klik op Next (Volgende).
  9. Configureer de browser op basis van de vereisten van je organisatie.
  10. Selecteer de toepasselijke bereiktags.
  11. Klik op Next (Volgende).
  12. Selecteer de betreffende Included groups en Excluded groups (Inbegrepen groepen en Uitgesloten groepen) en de bijbehorende Filters.
  13. Klik op Next (Volgende).
  14. Klik op Create (Maken).