Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Chrome-browserupdates beheren (Linux)

Als je de Chrome-browser op Linux-computers installeert, wordt ook de Google-opslagplaats geïnstalleerd. Door de opslagplaats wordt de Chrome-browser automatisch up-to-date gehouden.

Stap 1: Chrome-browserupdates uitzetten

Voer een van de volgende handelingen uit om te voorkomen dat de Chrome-browser automatisch wordt geüpdatet:

• Maak een lege opslagplaats voordat je de Chrome-browser installeert:
    $ sudo touch /etc/default/google-chrome
  • Voeg de volgende regel toe aan /etc/default/google-chrome:
    repo_add_once=false
Stap 2: Updates aan Chrome-browsercomponenten uitzetten (optioneel)

Geldt alleen voor updates aan Chrome-browsercomponenten

Zelfs als je automatische updates voor de Chrome-browser uitzet, worden browsercomponenten nog wel automatisch geüpdatet. Voorbeelden van browsercomponenten zijn Widevine DRM (voor versleutelde media) en de herstelcomponent van Chrome-updater. Als je niet wilt dat deze componenten worden geüpdatet, zet je het Chrome-beleid ComponentUpdatesEnabled uit.

Doe het volgende in je voorkeursbewerker voor JSON-bestanden:

1. Maak in de map etc/opt/chrome/policies/managed een JSON-bestand met de naam component_update.json.
  2. Voeg de volgende instelling toe aan het JSON-bestand om componentupdates uit te zetten:
    {
    "ComponentUpdatesEnabled": "false"
    }
  3. Implementeer de update voor je gebruikers.
Opmerking: Dit beleid geldt niet voor alle componenten. Zie ComponentUpdatesEnabled voor de volledige lijst met uitgesloten componenten.