Lanseringskanaler för Chrome-webbläsaren

Som Chrome-administratör kan du välja när du ska distribuera uppdateringar av Chrome-webbläsaren till användarna genom att placera dem i en lanseringskanal. Chrome-webbläsaren erbjuder fyra kanaler: Stabil, Beta, Dev och Canary.

Rekommendationer hittar du nedan.

Detaljerad information finns på webbplatsen för Chromium-utvecklare.

Låt de flesta användarna vara på den stabila kanalen

Den stabila kanalen har testats fullt ut av Chromes testteam och ska användas av de flesta användarna.

Den genomgår mindre uppdateringar varannan eller var tredje vecka och större uppdateringar var sjätte vecka.

Låt 5 % av användarna vara på betakanalen

• Användare på betakanalen får en 4–6 veckors förhandsgranskning av vad som kommer att komma till den stabila versionen av Chrome.
  • Vissa funktioner kan kräva att du ger organisationen ytterligare information.
  • Användare på betakanalen kan upptäcka eventuella problem med en version, vilket ger dig tid att ta itu med problemen innan versionen distribueras till alla andra.

Installera Chrome-beta till användarna på Windows | Mac | Linux.

Låt IT-personalen vara på beta- eller utvecklingskanalen

Utvecklare kan testa organisationens appar i utvecklingskanalen så att de är kompatibla med Chromes senaste API-ändringar och funktionsändringar. Kom ihåg:

• Utvecklingskanalen är inte 100 % stabil, men utvecklarna kan använda den för att få en förhandsvisning på 9–12 veckor av vad som kommer till den stabila versionen av Chrome.
  • Vi försöker att lösa de flesta problemen innan en version markeras som stabil. Vi hittar dock kanske inte alla fall som påverkar din miljö. Dina utvecklare och din IT-personal kan identifiera och rapportera ändringar som kan påverka din miljö på Chromium-webbplatsen.

Ladda ned policymallar för betakanalen | utvecklingskanalen

Använd Canary enbart för testning

Canary är en förhandsversion av Chrome som fortfarande är under utveckling. Funktioner tillkommer och försvinner, vilket gör versionen instabil för daglig användning. Vi rekommenderar inte att du använder Canary-kanalen om inte supporten för Google Cloud uppmanar dig att testa den.