Releasekanalen van de Chrome-browser

Als Chrome-beheerder kun je kiezen wanneer updates aan de Chrome-browser worden uitgerold voor je gebruikers door je gebruikers op een bepaald releasekanaal te plaatsen. De Chrome-browser biedt 4 kanalen: Stabiel, Bèta, Dev en Canary.

Kijk hieronder voor aanbevelingen.

Bekijk de Chromium-ontwikkelaarssite voor uitgebreide informatie.

Houd de meeste gebruikers op het Stabiele kanaal

Het stabiele kanaal is volledig getest door het Chrome-testteam en moet door de meeste van je gebruikers worden gebruikt.

Dit kanaal wordt elke twee tot drie weken geüpdatet voor kleine releases en elke zes weken voor grote releases.

Zorg dat 5% van je gebruikers het Bètakanaal gebruikt

• Gebruikers op het Bètakanaal krijgen de functies van de stabiele versie van Chrome vier tot zes weken eerder.
  • Voor sommige functies moet je mogelijk extra informatie doorgeven aan je organisatie.
  • Gebruikers op het Bètakanaal kunnen mogelijke problemen met een release ontdekken en je de tijd geven deze problemen op te lossen voordat de release voor iedereen wordt uitgerold.

Het Bètakanaal van Chrome implementeren voor gebruikers op Windows | Mac | Linux.

Zorg dat je IT-medewerkers het Bètakanaal of het Dev-kanaal gebruiken

Ontwikkelaars kunnen de apps van je organisatie testen op het Dev-kanaal om te zien of deze werken met de nieuwste API- en functiewijzigingen in Chrome. Houd rekening met het volgende:

• Het Dev-kanaal is niet 100% stabiel. Ontwikkelaars krijgen echter de functies van de stabiele versie van Chrome 9 tot 12 weken eerder.
  • We proberen de meeste problemen op te lossen voordat een versie als stabiel wordt gemarkeerd. Soms worden problemen die zich kunnen voordoen in je omgeving echter over het hoofd gezien. Je ontwikkelaars en IT-medewerkers kunnen dan via de Chromium-site de wijzigingen die problemen veroorzaken in je omgeving identificeren en rapporteren.

Beleidstemplates downloaden voor het Bètakanaal | Dev-kanaal.

Gebruik Canary alleen voor tests

Canary is een toekomstige versie van Chrome die nog in ontwikkeling is. Functies kunnen zomaar verschijnen en verdwijnen, waardoor de versie niet stabiel genoeg is voor dagelijks gebruik. We raden gebruik van het Canary-kanaal af, tenzij Google Cloud-support je vraagt het te testen.