Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Felsöka problem med prestanda i webbläsaren Chrome

Gäller för Windows-användare som loggar in på ett hanterat konto i webbläsaren Chrome.

Har du problem med hur webbläsaren Chrome körs på användarnas datorer? Körs Chrome för långsamt eller används för mycket minne? Så här felsöker du prestandaproblem med webbläsaren Chrome på Microsoft Windows-enheter.

Steg 1: Kontrollera vanliga problem

Kontrollera först dessa potentiella problem:

Steg 2: Diagnostisera orsaken

Om du fortfarande behöver hjälp samlar du in information för att försöka diagnostisera orsaken. Om du fortfarande har problem med stegen nedan kontaktar du supportcentret för Google Cloud. Om du inte har åtkomst till support skapar du ett Chromium-fel.

Avgör när webbläsarens prestanda minskar

Skriv ned de händelser som minskar prestanda i webbläsren Chrome.

• Upplever du minskad prestanda i Chrome när du startar webbläsaren?
  • Körs Chrome långsammare när du laddar fler än en webbsida? Om så är fallet, hur många webbsidor gäller det?
  • Har webbläsaren körts kontinuerligt i några dagar? Om så är fallet, hur länge?
  • Kör du webbläsaren Chrome i en delad miljö, till exempel Microsoft Windows Remote Desktop Services, Citrix XenApp, Citrix XenDesktop eller VMWare Horizon?
  • Beror webbläsarprestanda i en delad miljö på hur många användare som kör Chrome samtidigt?
Identifiera processer med hög CPU-användning

Använd Aktivitetshanteraren i Windows eller en annan processhanterare, som Process Explorer, för att identifiera processer med hög CPU-användning.

Avgör vilken typ av process som gör att Chrome körs långsammare. I Process Explorer kan du se kommandoradsparametrar för att verifiera vilken typ av Chrome-process som körs. Till exempel ansvarar processen --type=renderer för en eller flera flikar eller tillägg som körs. Om du inte ser parametern -type är processen ansvarig för all åtkomst till disk och nätverk och alla användarinteraktioner.

Vanliga scenarier som reducerar webbläsarens prestanda är:

• Huvudprocessen går långsammare om diskåtkomsten är långsam eller om det inte finns tillräckligt med tillgängligt systemminne.
  • CPU-användningen för renderingsprocessen ökar om du kör webbappar som inte är väl programmerade. Isolera flikarna i Chrome och identifiera vilka webbappar eller webbsidor som minskar webbläsarens prestanda.
  • Grafikprocessorn (GPU) går långsammare om det finns problem med en viss drivrutin för grafikkortet. Eller också renderar Chrome en grafikintensiv sida, till exempel en webbplats med 3D-bilder eller YouTube-videor.
Samla och dela ETW-data

Om du inte kan identifiera processen som orsakar hög CPU-användning med en processhanterare kan du försöka spåra händelseprestanda och dela resultaten med Chromes programutvecklare. ETW (Händelsespårning för Windows) registrerar prestandainformation från alla processer under en viss tidsperiod. Spåren kan innehålla känslig data, exempelvis processnamn eller parametrar och DLL-funktionsnamn eller filnamn. Du kan dela spåret med Chromes programutvecklare på ett säkert sätt genom att följa anvisningarna nedan.

Steg 1: Ladda ned verktyget

Du kan använda appen UIforETW med öppen källkod för att registrera spårfilerna.

Obs! Namnen på alla filer som läses eller skrivs under spårningen inkluderas i spårfilen. Dessutom registreras anonymiserad inmatningsdata. Känslig data skyddas genom att alla bokstäver ersätts med A och alla siffror med 1.

1. Öppna GitHub-projektsidan och ladda ned den senaste versionen av UIforETW. Den har ett namn som liknar etwpackage1.49.zip.
  2. Extrahera innehållet och kör etwpackage\bin\UIforETW.exe för att installera nödvändiga versioner av Windows Performance Toolkit.
  3. Vänta tills installationen är klar.

Steg 2: Registrera ETW-spår

1. Öppna UIforETW på din lokala Windows-dator.
    1. Obs! Vi rekommenderar att du aktiverar dessa extra alternativ i UIforETW innan du registrerar ett spår. I inställningarna väljer du dessa Chrome-spårningskategorier: input, toplevel, latency, blink.user_timing, disable-by-default-toplevel.flow. När vi undersöker ditt problem kan vi be dig att registrera ett annat spår med andra kategorier.
  2. Klicka på Starta spårning. Verktyget börjar registrera de senaste 10–60 sekundernas aktivitet. Du kan låta verktyget köras på obestämd tid eftersom det bara registrerar de senaste 60 sekunderna av aktiviteten. Den faktiska varaktigheten beror på systemets aktivitetsnivåer.
  3. När du har återskapat minskningen sparar du spårbuffertarna i filen med Ctrl+Win+R.
  4. I fältet Spårningsinformation anger du en beskrivning av problemet och var i spåret det inträffade. Ange så mycket information som möjligt, särskilt om problemet var och användarindata vid tiden för problemet.
  5. Högerklicka på listan med spår och välj Bläddra i mappen för att öppna dokumentmappen \etwtraces, som innehåller spåren. Det finns en .etl-fil och en .txt-fil för varje spår.

Steg 3: Dela spårfilen med Chromes programutvecklare

1. Överför filerna .etl och .txt till Google Drive. Läs mer om Google Drive.

Obs! Dela inte filen ännu.

2. Skapa ett nytt Chromium-fel och klistra in länken till Google Drive-spårningsfilen i felet.
  3. När Chromes programutvecklare begär åtkomst till spårningsfilen delar du filen i Google Drive.

Viktigt! Dela enbart spårfilen med e-postadresser som slutar på @google.com eller @chromium.org. För ökad säkerhet lägger du till en kommentar i Chromium-felet med en begäran om kontaktuppgifter innan du delar filen. Mer information om UIforETW finns i den här instruktionsvideon.

Relaterade ämnen

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.