Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Visa en enhets nuvarande Chrome-policy

Gäller för hanterade Chrome-webbläsare och Chrome OS-enheter.

Vill du fjärrkonfigurera policyer för ChromeOS-enheter? Starta en provperiod på Chrome Enterprise Upgrade utan kostnad i dag

Som Chrome-administratör kan du:

• se vilka Chrome-policyer som gäller på en enhet som hanteras av en organisation
  • se källan till en viss policy (nivån där den konfigurerades)

Visa alla Chrome-policyer på en enhet

På en hanterad enhet med Chrome bläddrar du till chrome://policy.

Alla Chrome-policyer som för närvarande gäller på enheten listas i kolumnen Gäller för.

• Nuvarande användare: Policyer som gäller Nuvarande användare är policyer på användarnivå. De kan ställas in från administratörskonsolen. De kan även vara policyer på OS-användarnivå som anges av Windows Group Policy.
  • Dator: Policyer som gäller Dator ställs in på enhetsnivå på Windows-/Mac-/Linux-datorer. De tillämpas med ett konfigureringsverktyg som Windows Group Policy eller hanterade inställningar på Mac.
  • Enhet: Policyer som gäller för Enhet är policyer på enhetsnivå som ställts in för Chrome OS-enheter från administratörskonsolen.

Dator-/enhetsinställningar gäller alla användare av enheten oavsett vilken webbläsare de använder eller om de är inloggade på ett konto eller inte. Policyer på enhetsnivå gäller som standard framför policyer som är inställda på andra nivåer.

Identifiera källan till en Chrome-policy

Så här ser du källan till en specifik Chrome-policy på en hanterad enhet:

1. På en hanterad enhet bläddrar du till chrome://policy.
  2. Klicka på Läs in policy på nytt.
  3. I rutan Filtrera policyer efter namn uppe till höger anger du den policy du letar efter.
  4. Markera rutan Visa policy utan värde.
  5. Kontrollera att Källa är korrekt inställt på Plattform, Moln eller Standardinställning i företaget. Om policyn inte har angetts blir värdet Inte angiven.
    • Plattformspolicyer distribueras till användare med Windows Group Policy, hanterade inställningar på Mac eller ett annat out-of-band management-system för Windows, Mac eller Linux. Plattformspolicyer visas även om användaren inte är inloggad på ett hanterat konto.
    • Molnpolicyer konfigureras med administratörskonsolen och gäller användare som loggar in på Chrome med ett hanterat Google-konto.
    • Standardpolicyer för företag anges av utvecklare av Chrome. Sådana policyer har ett annat standardvärde för företagskunder och har ett annat standardvärde. Administratörer kan åsidosätta standardvärden genom att ställa in motsvarande molnpolicyer på administratörskonsolen.

Relaterade ämnen

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.