Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Snelstartgids voor de Chrome-browser (Mac)

4. Implementeren en testen

Er zijn veel tools voor de beheer van mobiele apparaten waarmee je je configuratieprofielen kunt implementeren (zoals Profile Manager®, Jamf Pro®, or AirWatch®). En er zijn veel softwaredistributietools die je kunt gebruiken om Chrome Browser op je apparaten te installeren. De volgende stappen vormen slechts een richtlijn. De exacte stappen zijn afhankelijk van de tools die je gebruikt.

Stap 1: De installatie testen

Voordat je het Chrome-browserbeleid implementeert voor je hele organisatie, kun je het best je beleid testen met een kleine groep.

Doe het volgende voor elk scenario of type beleid dat je wilt implementeren:

1. Installeer op een testgroep van computers het Chrome Disk Image-bestand (.dmg). Zie Chrome-browser en -beleid implementeren onder je gebruikers (hieronder) voor meer informatie.
  2. Ga op elke computer naar chrome://policy.
  3. Controleer of het juiste beleid van kracht is.

Stap 2: Chrome-browser en -beleid implementeren voor je gebruikers

1. Gebruik de Chrome Disk Image (.dmg-bestand) en je gewenste softwaredistributietool om Chrome Browser op je beheerde computers te implementeren.
  2. Upload het bestand com.google.Chrome.mobileconfig dat je hebt gemaakt naar je gewenste MDM-tool. Dit configuratieprofiel bevat alle voorkeuren die je wilt beheren.
  3. Implementeer je configuratieprofiel om ervoor te zorgen dat al je Mac-computers dezelfde beheerde instellingen hebben.

Volgende stappen