Använda låst läge för quiz

Se till att eleverna behåller fokus medan de svarar på quiz och prov. När eleverna gör ett quiz i låst läge kan de besöka andra webbplatser eller öppna andra appar.

Om låst läge

I låsts läge samlas e-postadresser in och quiz begränsas till din domän. I låst läge gäller följande:

• Elever kan inte öppna vissa appar.
  • Vissa tillägg och kortkommandon är inaktiverade.
  • Om en elev lämnar quizet eller öppnar en annan flik aviseras läraren via e-post.

Obs! Om du vill använda låst läge behöver du

Aktivera låst läge

1. Öppna ett quiz i Google Formulär.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar högst upp följt av Quiz.
  3. Markera kryssrutan bredvid Aktivera låsläge.

Tillgänglighetsfunktioner och tillägg i låst läge

Rekommenderade tillgänglighetsfunktioner på Chromebook
  • ChromeVox (text till tal)
  • Högkontrastläge
  • Helskärmsförstorare
  • Dockad skärmförstoring
Rekommenderade Chrome-tillägg
Från Don Johnston:
  • Quizbot: En automatisk quizskapare för Formulär (för lärare).
  • Snap&Read: En textläsare som kan översätta, förtydliga och organisera idéer.
  • Co:Writer: Ett verktyg för skrivhjälp med ordförslag, taligenkänning och översättning.
Du hittar mer information om dessa verktyg på Don Johnstons webbplats.
Från Texthelp:
  • EquatIO: Konverterar din inmatning till matematiska ekvationer, formler med mera.
  • Read&Write for Google Chrome: Konverterar text till tal och tal till text, med bildordböcker, textförslag med mera.

Tips! om du inte hittar en tillgänglighetsfunktion kan du använda genvägar för tillgänglighet i stället.

Om du inte kan använda låst läge

För lärare som anordnar quiz
För elever som deltar i quiz

Vänd dig till din lärare om du fortfarande inte kan starta quizet.