Melding

Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Een captive portal-probleem in ChromeOS oplossen

Als je ChromeOS-versie 62 gebruikt en de foutmelding Apparaat kan geen verbinding maken met draadloos netwerk of Netwerk niet beschikbaar krijgt, moet je wellicht toegang tot aanvullende hosts via je firewall geven. De onderstaande hosts moeten toegankelijk zijn via HTTP-poort 80, zodat ChromeOS 62 het apparaat kan detecteren als verbonden met internet. Als de firewall jokertekens ondersteunt, kun je mogelijk een jokerteken gebruiken om ALT*.gstatic.com op de toelatingslijst te zetten.

Behalve deze hosts toe te staan via de firewall, moet je ook de instructies in Een toelatingslijst met hostnamen instellen volgen als je TLS- of SSL-inspectie uitvoert op je netwerk.

Hosts om op de toelatingslijst te zetten

Om het captive portal-probleem met ChromeOS 62 op te lossen, kun je proberen om 'alt*.gstatic.com' op de toelatingslijst te zetten. Als de firewall geen jokertekens ondersteunt, moet je de volgende lijst met hosts op de toelatingslijst zetten.

alt1.gstatic.com
alt2.gstatic.com
alt3.gstatic.com
alt4.gstatic.com
alt5.gstatic.com
alt6.gstatic.com
alt7.gstatic.com
alt8.gstatic.com
alt9.gstatic.com
alt10.gstatic.com
alt11.gstatic.com
alt12.gstatic.com
alt13.gstatic.com
alt14.gstatic.com
alt15.gstatic.com
alt16.gstatic.com
alt17.gstatic.com
alt18.gstatic.com
alt19.gstatic.com
alt20.gstatic.com
alt21.gstatic.com
alt22.gstatic.com
alt23.gstatic.com
alt24.gstatic.com
alt25.gstatic.com