Chrome-apparaten opnieuw verbinding laten maken met beheerde netwerken

Stappen om het wifi-probleem in Chrome-apparaatbeheer op te lossen

Op 5 december 2017 hebben sommige beheerde Chrome-apparaten een ongeldig netwerkbeleid ontvangen. Daardoor is de verbinding verbroken met door een wachtwoordzin beveiligde wifi-netwerken die zijn geconfigureerd via beheerdersbeleid. Dit betekent dat sommige Chrome-apparaten niet meer automatisch verbinding kunnen maken met het wifi-netwerk van de organisatie.

We hebben de oorzaak van dit probleem opgelost, maar de oplossing werkt pas als de betreffende apparaten verbinding hebben gemaakt met een netwerk en het beleid erop is vernieuwd. Volg onderstaande stappen op elk Chrome-apparaat om dit probleem op te lossen.

Hoe weet ik of dit voor mij geldt?

Dit probleem kan zich bij u voordoen als een of meer van de volgende situaties het geval is voor uw Chrome-apparaten:

• De Chrome-apparaten waren online op 5 december 2017 tussen 9:50 en 11:50 uur PST
  • De apparaten worden beheerd door uw organisatie
  • De apparaten maken verbinding met een door een wachtwoordzin beveiligd wifi-netwerk (zoals dat van een school of bedrijf)
  • De wifi-verbinding op de apparaten is geconfigureerd via Chrome-apparaatbeheer (in de beheerdersconsole)
  • De apparaten hebben geen verbinding meer met het wifi-netwerk van uw school of bedrijf

Los dit probleem in twee stappen op

Als uw Chrome-apparaat geen verbinding krijgt met het wifi-netwerk, is dit probleem waarschijnlijk de oorzaak. Voer deze twee stappen uit om de betreffende apparaten weer online te krijgen en het probleem op te lossen.

1. Maak verbinding met een netwerk. Maak op elk van de betreffende apparaten verbinding met een netwerk.
  2. Update het beleid. Nadat het Chrome-apparaat verbinding heeft met een netwerk, wordt automatisch het geüpdatete Chrome-beleid opgehaald, waardoor het probleem wordt opgelost. Ga naar chrome://policy en klik op Beleid opnieuw laden om er zeker van te zijn dat het beleid wordt geüpdatet.

Nadat u deze stappen heeft uitgevoerd, maakt het Chrome-apparaat automatisch weer verbinding met het beheerde wifi-netwerk.

Er zijn meerdere manieren om in stap 1 hierboven verbinding te maken met een netwerk. Bekijk de opties hieronder en bepaal welke het beste werkt voor uw organisatie.

Optie A: Een nieuw open netwerk maken en gebruikers verbinding laten maken

1. Maak een nieuwe, tijdelijke wifi-SSID met een eenvoudig te begrijpen naam (bijvoorbeeld 'Wifiprobleem oplossen'). Stel als beveiligingstype Open in (geen wachtwoord). Als dit niet mogelijk is, dan kunt u de SSID van uw wifi-netwerk tijdelijk wijzigen op deze manier.
    • Let op: Als u een open netwerk (zonder wachtwoord) inschakelt, kunnen niet-vertrouwde apparaten er verbinding mee maken. Als u uw bestaande SSID en wachtwoord wijzigt, kunnen niet-Chrome OS-apparaten waarop uw wifi-wachtwoord is opgeslagen, in deze periode geen verbinding maken.
  2. Vraag gebruikers verbinding te maken met wifi voordat ze inloggen.
  3. Nadat de apparaten verbinding hebben gemaakt, zet u de SSID en het beveiligingstype van het wifi-netwerk van uw organisatie weer terug op de oude configuratie.

Als uw netwerk SSL-inspectie gebruikt, bekijkt u dit ondersteuningsartikel over praktische tips om dit in te stellen.

Optie B: Handmatig verbinding maken met een bestaand open netwerk

Als er al een open wifi-netwerk beschikbaar is, kunnen uw gebruikers handmatig verbinding maken.

1. Maak op elk van de betreffende apparaten handmatig verbinding met een open wifi-netwerk door rechtsonder op het inlogscherm op het wifi-symbool te klikken.

Voor dit type netwerk hoeft u niet in te loggen met een wachtwoord. Opmerking: Als u geen verbinding kunt maken op het inlogscherm, kunt u proberen verbinding te maken in de gastmodus.

Optie C: Een telefoonhotspot met open wifi gebruiken

1. Stel een mobiele telefoon in als open mobiele hotspot.
  2. Maak op elk Chrome-apparaat handmatig verbinding met de hotspot vanaf het inlogscherm.

Optie D: De WPA-PSK-wachtwoordzin handmatig opnieuw invoeren

1. Maak op elk apparaat verbinding met het WPA-PSK-netwerk en voer de PSK handmatig opnieuw in via het toetsenbord.

Optie E: Een ethernet-verbinding met een USB-adapter gebruiken

Deze optie werkt waarschijnlijk het beste voor organisaties met een klein aantal apparaten:

1. Sluit een ethernetkabel aan op uw netwerk met een USB-ethernetadapter.
  2. Sluit de USB-ethernetadapter aan op elk Chrome-apparaat om verbinding te maken.