User-Agent Switcher-extensie voor Chrome

Overzicht

De User-Agent Switcher-extensie voor Chrome spooft en imiteert user-agent-tekenreeksen. Met de extensie kunt u snel schakelen tussen user-agents, zodat u kunt zien hoe websites eruitzien in verschillende browsers en op verschillende apparaten.

Wat het doet

Als u een site ontwikkelt die zowel in mobiele als desktopbrowsers moet werken en u wilt zien hoe de site eruitziet op verschillende apparaten, kunt u deze extensie gebruiken in Chrome op uw computer.

De extensie biedt geen betere beveiliging bij browsen op het internet. Sommige sites kunnen op andere manieren achterhalen dat de browser niet is wat deze lijkt. Als u deze extensie uitvoert, kan dit invloed hebben op de prestaties van uw browser. Dit komt doordat de gegevens die naar de server worden gecommuniceerd, door de browser moeten worden onderschept en aangepast.

De extensie installeren

1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Zoek 'User-Agent Switcher for Chrome' of ga naar deze link.
  3. Klik op Toevoegen aan Chrome.
  4. Klik in het venster dat nu verschijnt op Extensie toevoegen.

Dat is alles. U kunt de extensie nu gaan gebruiken.

Als u de extensie wilt gebruikt, klikt u rechtsboven in de Chrome-browser op het pictogram Chrome UA Spoofer en kiest u met welke user-agent u een webpagina wilt openen.

Ondersteunde configuraties

Met deze tool kunt u de volgende browsers en mobiele apparaten spoofen:

• Chrome
  • Internet Explorer
  • iOS
  • Android
  • Windows Phone
  • Firefox
  • Opera
  • Safari
  • Uw eigen aangepaste user-agent-tekenreeks

Veelvoorkomende problemen oplossen

Als u niet meer kunt schakelen tussen user-agents, schakelt u terug naar de user-agent voor Chrome en verwijdert u de cookies. Zo zien sites uw browser weer als normaal.