Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Chrome-apps en -sites testen op verschillende platforms

Als je een website maakt, kun je in de Chrome-browser testen hoe de site wordt weergegeven in verschillende browsers en op mobiele of desktopapparaten. Installeer de Chrome-extensie User-Agent Switcher, waarmee user-agent-tekenreeksen worden gespooft en nagebootst.

De User-Agent Switcher-extensie installeren

1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Zoek naar User-Agent Switcher for Chrome.
  3. Klik op Toevoegen aan Chrome.
  4. Klik in het pop-upvenster op Extensie toevoegen.

Dat is alles. Je kunt de extensie nu gaan gebruiken.

De extensie gebruiken

Een site testen voor bepaalde browsers, versies of apparaten:

1. Klik rechtsboven in de Chrome-browser op Chrome UA Spoofer.
  2. Selecteer namens welke user-agent je een webpagina wilt bekijken.

Als je deze extensie uitvoert, kan dit invloed hebben op de prestaties van de browser. Dit komt doordat de gegevens die naar de server worden gecommuniceerd, moeten worden onderschept en aangepast.

De extensie biedt niet meer privacy bij browsen op het internet.

Sommige sites kunnen op andere manieren achterhalen dat de browser niet is wat deze lijkt.

Welke platforms je kunt testen

Met deze tool kun je de volgende browsers en mobiele apparaten spoofen:

• Chrome
  • Internet Explorer
  • iOS
  • Android
  • Windows Phone
  • Firefox
  • Opera
  • Safari
  • Je eigen aangepaste user-agent-tekenreeks

Problemen oplossen

Als je niet kunt schakelen tussen user-agents, schakel je de user-agent terug naar Chrome en wis je de cookies. Zo zien sites de browser weer als normaal.